Transformatie van openbare voorzieningen: hoe digitalisering de volgende stap is voor de samenleving

Transformatie van openbare voorzieningen: hoe digitalisering de volgende stap is voor de samenlevingGITEX GLOBAL is het grootste evenement voor wereldwijde bedrijfs- en overheidstechnologie, met publieke digitale transformatie bovenaan de agenda. Hoewel verschillende landen enigszins verschillende prioriteiten hadden, waren ze allemaal bezig met de wederopbouw van de pandemie door middel van initiatieven op drie gebieden:

 • Digitale openbare nutsbedrijven, waaronder e-services voor essentiële zaken zoals gas, water en communicatiesystemen
 • Initiatieven voor de digitale economie, zoals het verlagen van de toetredingsdrempels voor bedrijven om te transformeren en uit te breiden
 • Digitale samenleving, gericht op het vereenvoudigen van interacties tussen burger en overheid

De blauwdruk voor nationale digitale transformatie

Huawei’s Global Chief Public Services Industry Scientist, Hong-Eng Koh, beschreef Huawei’s langdurige betrokkenheid bij digitale transformatie.

“De afgelopen tien jaar is Huawei betrokken geweest bij meer dan 700 steden en 100 landen op het gebied van openbare diensten en transformatie. En we hebben bepaalde overeenkomsten opgemerkt die nodig zijn om de digitale transformatie van de openbare dienst succesvol te laten zijn”, zegt Koh.

Overheidsinstanties die belast zijn met digitale transformatieprojecten moeten enkele belangrijke overwegingen in gedachten houden om succes te garanderen. Koh schetste verder zeven vragen die transformatieleiders zichzelf zouden moeten stellen:

 1. Heb je een visie en een kampioen die de transformatie kan aandrijven?
 2. Hebt u de afdeling, de gouverneur en het proces geïdentificeerd om de transformatie te implementeren? Als geen enkele geschikt is, kunt u er dan een speciale afdeling voor creëren?
 3. Weet u op welke wet- en regelgeving de transformatie van invloed is?
 4. Heeft u een bedrijfsmodel gepland dat vanuit budgettair oogpunt duurzaam is?
 5. Beschikt u over de juiste vaardigheden/talent om de transformatie uit te voeren?
 6. Heb je een digitale en datastrategie aanwezig?
 7. Beschikt u over het juiste technologie-ecosysteem om transformatie te ondersteunen?

Ontwikkelen van het technologie-ecosysteem

Huawei’s ervaring met openbare digitale transformatieprojecten heeft het bedrijf een leidende positie gegeven in het technologische ecosysteem dat hen ondersteunt. “Data is een nieuwe ruwe olie. Op zich heeft het geen waarde. Bij Huawei hebben we de end-to-end-technologieën om de gegevens te verwerken en er waarde uit te halen”, legt Koh uit.

Het is belangrijk om een ​​full-stack technologieleverancier te selecteren die alle basiselementen van getransformeerde bedrijfsprocessen kan ondersteunen. Dit omvat databewustzijnstechnologieën, zoals Wi-Fi 6, LTE en IoT-platforms die een netwerk van communicatietechnologieën over grote gebieden bieden om efficiënt gegevens van sensoren in de hele gemeenschap te verzamelen.

Het verzenden van gegevens naar edge-verwerkingspunten en centrale datacenters moet ook zowel goed presterend als kostenefficiënt zijn. Huawei ondersteunt meer dan 50% van de wereldwijde nationale backbones en last-mile-connectiviteit.

In het zettabyte-tijdperk, waarin datagroei ongekend is, bouwt Huawei datacenters en andere essentiële computerinfrastructuur, met name opslag, om een ​​robuuste infrastructuur te bieden die de data efficiënt ondersteunt.

Zoals Koh echter opmerkte, leveren gegevens alleen waarde op wanneer ze worden verwerkt en verfijnd. Daartoe biedt Huawei de software (zoals database-as-a-service, security-as-a-service en computing-as-a-service) het platform (cloud met AI) en de geavanceerde diensten zoals AI- en ML-frameworks om het gegevensverwerkingsproces te ondersteunen en te versnellen en de time-to-value te verkorten.

De noodzaak van digitale transformatie

De recente pandemie heeft als katalysator gediend om de businesscase voor digitalisering van overheden wereldwijd te bevorderen. En nu burgers hebben ervaren hoe digitaal een schijn van normaliteit mogelijk heeft gemaakt tijdens lockdowns en grenssluitingen, zullen ze alleen maar blijven vragen om een ​​efficiëntere en digitale overheidsdienstverlening die uiteindelijk hun manier van leven kan verbeteren.

Als gevolg hiervan plukken toonaangevende regeringen die deze mogelijkheid hebben aangegrepen de vruchten van verbeterde productiviteit, kortere doorlooptijden voor actieverzoeken van de gemeenschap, lagere foutenpercentages en verbeterde tevredenheid van het personeel en de gemeenschap.

Ontdek meer op HUAWEI CONNECT 2022

Versnel de agenda voor digitale transformatie van uw overheid door HUAWEI CONNECT 2022 bij te wonen in Bangkok, Dubai, Parijs of Shenzhen.

Ontdek hoe ondernemingen, ecosysteempartners, applicatieproviders en ontwikkelaars het beste kunnen samenwerken om best practice-ontwikkeling in de industrie te leiden en een open, gezond ecosysteem op te bouwen.

Doe mee met Unleash Digital. Ga voor meer informatie naar https://www.huawei.com/en/events/huaweiconnect

Meer informatie over ?

Transformatie van openbare voorzieningen: hoe digitalisering de volgende stap is voor de samenleving
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Transformatie van openbare voorzieningen: hoe digitalisering de volgende stap is voor de samenleving

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Transformatie van openbare voorzieningen: hoe digitalisering de volgende stap is voor de samenleving

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?

  Gratis Download

  Het Business Intelligence Playbook

  Met praktische stappen en tips geven we je de handvatten om BI van de grond te krijgen én bij te laten dragen in jouw bedrijfsdoelstellingen.

  De juiste BI experts

  Wacht!! Ga nog niet weg zonder gratis dashboard.

  Jij bent hier toch ook voor meer inzicht in jullie data?