Veerkrachtige gegevensback-up en -herstel zijn cruciaal voor het succes van een onderneming

Veerkrachtige gegevensback-up en -herstel zijn cruciaal voor het succes van een ondernemingTerwijl bedrijven technologie zoals kunstmatige intelligentie digitaal transformeren en gebruiken, neemt de hoeveelheid gegevens waarop ze vertrouwen in een ongekend tempo toe.

Analisten IDC[1] voorspellen dat de hoeveelheid wereldwijde gegevens tussen nu en 2026 meer dan zal verdubbelen. Ondertussen toont Foundry’s Digital Business Research aan dat 38% van de ondervraagde organisaties meer uitgeeft aan Big Data-projecten.

Hoewel deze ontwikkelingen opwindende kansen bieden, is het van vitaal belang dat bedrijven er ook voor zorgen dat ze een robuuste veerkrachtstrategie hebben.

Volgens het Veeam Data Protection Trends Report 2023 zei 85% van de respondenten dat ze in 2022 minstens één keer waren getroffen door ransomware-aanvallen. Erger nog, een derde van de bedrijven die het losgeld betaalden, kreeg hun gegevens nog steeds niet terug, en de gemiddelde downtime voor slachtoffers van ransomware was twee weken. Deze gegevens houden zelfs geen rekening met andere bedreigingen voor de bedrijfscontinuïteit, variërend van natuurrampen tot het per ongeluk wissen van gegevens.

Lees ook:  The Inside Startup: Maak kennis met Cisco's Emerging Technologies and Incubation Group

En in een verontrustende nieuwe trend zijn back-uprepository’s het primaire doelwit geworden van ransomware-aanvallen, met back-ups die het doelwit zijn van 94% van de aanvallen en ten minste een deel van de back-uprepository’s getroffen in 68% van de cybergebeurtenissen, volgens het Veeam Ransomware Report 2022 .

Ongeacht waar de gegevens zich bevinden – openbare cloud, aan de rand of on-premises – veilige back-up en herstel zijn essentieel voor elke beveiligingsstrategie van een onderneming.

Best practices voor back-up en herstel

Roy Adiel, Cloud Solutions Architect bij Veeam, adviseert: “Wat IT-leiders en CEO’s moeten doen om de bedrijfscontinuïteit te waarborgen en zichzelf te beschermen, is ervoor te zorgen dat ze een goed gedefinieerde back-upprocedure hebben opgesteld die hen niet alleen de mogelijkheid om een ​​back-up van hun gegevens te maken, maar ook om te verzekeren hoe en waar ze die gegevens herstellen.”

Waar moeten IT-leiders rekening mee houden? De eerste stap is het opstellen van een gegevensbeschermingsbeleid dat versleuteling en toegangsmachtigingen met minimale bevoegdheden omvat. Bedrijven moeten er dan voor zorgen dat ze drie exemplaren van hun gegevens hebben – de productiekopie bestaat al en is in feite de eerste kopie. De tweede kopie moet op een ander mediatype worden opgeslagen, niet noodzakelijkerwijs op een andere fysieke locatie (de logica erachter is om uw productie- en back-upgegevens niet op hetzelfde opslagapparaat op te slaan). De derde kopie zou een externe kopie kunnen of moeten zijn die ook offline, air-gapped of onveranderlijk is (Amazon S3 met Object Lock is een voorbeeld).

Lees ook:  Tactisch versus transformatief: de veranderende rol van kunstmatige intelligentie in digitale transformatie

Organisaties moeten er ook voor zorgen dat ze een gecentraliseerd beeld hebben van gegevensbescherming in alle omgevingen voor beter beheer, monitoring en governance, en ze hebben orkestratietools nodig om gegevensherstel te helpen automatiseren.

Ten slotte moeten organisaties regelmatig back-up- en hersteltests uitvoeren om er zeker van te zijn dat alles naar behoren werkt.

Hoe Hudson Bay Company zijn uitdaging met het maken van gegevensback-ups aanging

Iconische retailer Hudson Bay Company (HBC) was bezig met de overstap van on-premises datacenters naar een multi-cloudarchitectuur als onderdeel van zijn digitale transformatie-inspanningen, toen het ontdekte dat zijn verouderde back-upsystemen tekenen van falen vertoonden.

Matthew Pick, Senior Director Cloud Architecture bij HBC, zei: “We hadden één flexibele, krachtige en schaalbare oplossing nodig om elke werklast overal te beschermen.”

HBC koos voor Veeam om een ​​enkel platform te bieden dat de gegevensbescherming in de multicloud-omgeving vereenvoudigt en centraliseert. Veeam helpt HBC de bedrijfscontinuïteit te waarborgen, te voldoen aan interne nalevingsvereisten en bescherming te bieden tegen ransomware. Bovendien bespaart de Veeam-oplossing HBC jaarlijks $ 1 miljoen aan eenmalige CAPEX en $ 600.000 aan terugkerende OPEX.

Lees ook:  Virtueel en hybride leren werkt. Hier leest u hoe u het goed kunt doen.

Lees meer over de Veeam website.

[1] IDC, Worldwide IDC Global DataSphere Forecast, 2022–2026: Enterprise-organisaties die het grootste deel van de datagroei aansturen, mei 2022

Meer informatie over ?

Veerkrachtige gegevensback-up en -herstel zijn cruciaal voor het succes van een onderneming
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Gegevensgestuurde besluitvorming | CIO

Datagestuurde besluitvorming (DDDM) is precies hoe het klinkt. DDDM gebruikt feiten, statistieken en gegevens om strategische zakelijke beslissingen te begeleiden die zijn afgestemd op doelen,

Veerkrachtige gegevensback-up en -herstel zijn cruciaal voor het succes van een onderneming

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Veerkrachtige gegevensback-up en -herstel zijn cruciaal voor het succes van een onderneming

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?