Verminder downtime en gegevensverlies drastisch met SaaS-gebaseerd noodherstel

Verminder downtime en gegevensverlies drastisch met SaaS-gebaseerd noodherstel


Naarmate 2022 ten einde loopt, evalueren veel IT-leiders hun huidige infrastructuur opnieuw om te begrijpen hoe ze kunnen blijven moderniseren, de complexiteit op schaal kunnen verminderen en – belangrijker nog – hun organisatie kunnen beschermen. Veelvoorkomende pijnpunten zijn beheeroverhead en stijgende kosten, waarbij hun algehele impact op het budget een steeds grotere zorg wordt.

Maar het is niet alleen het prijskaartje. Ransomware-aanvallen, natuurrampen en andere ongeplande storingen blijven toenemen, vereisen meer aandacht en brengen bedrijfsrisico’s in de kijker. Om de impact van deze storingen te verminderen, hebben ondernemingen eenvoudige, geautomatiseerde reacties nodig die 100% van de zakelijke vereisten dekken, terwijl middelen worden geminimaliseerd en processen worden verbeterd. Geplande downtime, voor IT-migraties en verhuizing naar de cloud, kost ook kostbare organisatorische tijd. IT-leiders weten dat ze meer moeten investeren in moderne gegevensbeschermingsservices om activiteiten te stroomlijnen en onderbrekingen te voorkomen.

Ze weten ook dat zonder een betrouwbare disaster recovery (DR)-oplossing om bedrijfskritieke applicaties te beschermen, al hun moderniseringsinspanningen in een kwestie van seconden terzijde zouden kunnen worden geschoven.

Downtime en gegevensverlies komen vaak voor – en duur

Een IDC-enquête in Noord-Amerika en West-Europa benadrukt de noodzaak van effectief herstel na calamiteiten. Met de titel “The State of Ransomware and Disaster Preparedness 2022”, laat het onderzoek zien dat “79% van de respondenten aangaf dat ze in de afgelopen 12 maanden een rampenbestrijding hadden geactiveerd, waarbij 61% van die reacties werd geactiveerd door ransomware of andere malware. Inderdaad, 60% van de respondenten zei dat ze in diezelfde tijd onherstelbare gegevens hadden ervaren, aanzienlijk meer dan het responspercentage van 43% op dezelfde vraag een jaar eerder.”

Volgens deze cijfers stellen C-suites ransomware nu gelijk aan een ramp. Ze erkennen ook dat deze aanvallen en storingen niet langer een kwestie zijn van of, maar van wanneer, hoe vaak en tegen welke kosten? In die context is een agile en betrouwbare DR-oplossing een must-have in de digitale wereld van vandaag.

Lees ook:  Top 15 IT-certificeringen gevraagd voor 2022

De kosten van downtime en gegevensverlies

In hun rapport stelt IDC dat downtime gemiddeld ongeveer $ 250.000 per uur kost in alle sectoren. Aangezien dit gemiddelde kleine bedrijven omvat, bedragen de werkelijke kosten per uur voor middelgrote en grote ondernemingen zelfs meer dan $ 1 miljoen.

Financiële verliezen vormen slechts een deel van het probleem. Ook gegevensverlies, productiviteit en merkreputatie staan ​​op het spel. Een verstoring kan leiden tot nog grotere verliezen voor uw organisatie, waaronder het verlies van medewerkers, gebruikers en klanten. Als de inbreuk leidt tot blootstelling van persoonlijke informatie, kan slechts een paar minuten downtime leiden tot jarenlange reputatieschade en verlies van vertrouwen. Bovendien is de gemiddelde hersteltijd van een ransomware-aanval 21 dagen, dus administratieve rompslomp en langetermijnkosten zullen wekenlang, zo niet langer, zwaar op uw organisatie drukken.

Als ransomware-aanvallen onvermijdelijk zijn, moeten IT-besluitvormers prioriteit geven aan noodherstel. Om dit effectief te doen, moeten ze twee factoren begrijpen die een echt robuuste DR-oplossing definiëren.

U hebt continue bescherming op ondernemingsniveau nodig

De organisaties van vandaag kunnen het zich niet veroorloven om gegevens te verliezen. Om gegevens, productiviteit en omzet te beschermen, moeten bedrijven de granulariteit van het herstel vergroten en tegelijkertijd de prestaties behouden. Om dat te bereiken, hebben ze echte Continuous Data Protection (CDP) nodig, die binnen enkele seconden gedetailleerd herstel biedt, evenals de mogelijkheid om op veel meer tijdstippen te herstellen. Deze tool vermindert de impact van storingen en verstoringen voor uw organisatie drastisch.

CDP is de beste manier om uw bedrijf te beschermen en bedrijfscontinuïteit te realiseren. Vergelijk het met traditionele back-up en snapshots, die planning, agents en impact op uw productieomgeving met zich meebrengen. Met echte CDP wordt uw herstelpuntdoel (RPO) teruggebracht tot minuten, met slechts een paar seconden gegevensverlies.

Lees ook:  SASE Reality Check: reis naar beveiliging en SD-WAN-integratie

Stelt u zich dit scenario voor: een cyberaanval treft uw organisatie plotseling om 22.00 uur, maar u kunt zich onmiddellijk herstellen naar een staat seconden voor de aanval. Als gevolg hiervan is het binnen enkele minuten alsof de aanval nooit heeft plaatsgevonden. Met echte CDP kan dat soort noodherstel uw realiteit zijn.

De juiste DR kan de operationele efficiëntie verhogen en de kosten verlagen

Wanneer u uw dagelijkse activiteiten begint te evalueren en verfijnen, is het van cruciaal belang om te meten hoeveel uitvaltijd uw bedrijf zou kosten. Op basis van die berekening kunt u een overtuigend argument aanvoeren waarom uw organisatie verdere investeringen in gegevensbescherming nodig heeft. De 3-2-1 back-upregel is niet langer voldoende, omdat bedrijven zich geen urenlange downtime en gegevensverlies kunnen veroorloven. Uw back-upservice moet hand in hand werken met uw noodhersteloplossing om ervoor te zorgen dat u goed beveiligd bent.

Door echte CDP-technologie toe te voegen aan uw rampenherstelplannen kunt u uw operationele efficiëntie op vijf manieren verhogen:

 1. Maak gebruik van automatisering en orkestratie om de behoefte aan verschillende tools en de hoeveelheid administratieve rompslomp te verminderen en tegelijkertijd uw werklast te beschermen.
 2. Productiviteit verhogen en innovatie stimuleren terwijl uw team zich kan concentreren op innovatie of het wegwerken van ticketachterstanden.
 3. Moderniseer en schaal uw infrastructuur indien nodig met een DR-oplossing die bij u past in elke fase, ongeacht upgrades of uitbreidingen.
 4. Bespaar geld met granulair herstel om gegevensverlies en middelen voor het beheer van een ongeplande onderbreking tot een minimum te beperken.
 5. Bewaak, meet en rapporteer nauwkeurig op uw SLA’s, RPO’s en RTO’s om te voldoen aan de nalevingsvereisten.

Op SaaS gebaseerd herstel na noodgevallen levert nog meer op

Lees ook:  De retailrand: waar data baanbrekende klantervaringen mogelijk maken

Iets meer dan een jaar geleden nam Hewlett Packard Enterprise (HPE) Zerto over, de toonaangevende rampenoplossing. Zerto was een pionier in de DR-industrie met echte CDP en het blijft de snelste herstelervaring bieden dankzij drie belangrijke mogelijkheden:

 1. Bijna-synchrone replicatie: Gegevensreplicatie die gebruikmaakt van de snelheid van synchrone replicatie zonder uw productieomgeving en de efficiëntie en herstelmogelijkheden van asynchroon te beïnvloeden. Zerto gebruikt replicatie op blokniveau, zodat elke wijziging op hypervisorniveau wordt gekopieerd zonder dat er agents, snapshots of gepland onderhoud nodig zijn.
 2. Unieke journaaltechnologie: Controlepunten van gegevens worden gedurende maximaal 30 dagen om de paar seconden opgeslagen in een journaal. Met gedetailleerde herstelpunten kunt u een breed scala aan objecten rechtstreeks vanuit het journaal herstellen, zodat u hele sites, afzonderlijke toepassingen en zelfs afzonderlijke bestanden kunt herstellen.
 3. Toepassingsgericht herstel: Zorg voor trouw aan schrijfvolgorde voor alle VM’s, datastores en hosts. Hierdoor kan een applicatie herstellen als een enkele samenhangende eenheid naar een exact tijdstip.

Tegenwoordig is deze onderliggende technologie beschikbaar op het wereldwijd toegankelijke HPE GreenLake edge-to-cloud-platform. HPE GreenLake for Disaster Recovery is een op SaaS gebaseerde DR-oplossing die echte CDP en een naadloze operationele cloudervaring biedt. Met HPE GreenLake kunt u alles beheren, van opslag tot computergebruik tot netwerken – en nu ook noodherstel – vanaf één enkel uniform platform op elk apparaat.

Verminder gegevensverlies en downtime drastisch door continue gegevensbescherming op een wereldwijd, schaalbaar platform met HPE GreenLake voor Disaster Recovery en begin het vertrouwen van uw organisatie in herstel na elke storing te vergroten.

Over Kyleigh Fitzgerald

Kyleigh Fitzgerald is Senior Product Marketing Manager bij Zerto, een Hewlett Packard Enterprise Company. Ze kwam bij Zerto met meer dan 10 jaar technische marketingervaring, met een achtergrond van de webindustrie tot programmatic advertising, IT-consulting en services.


Meer informatie over ?

Verminder downtime en gegevensverlies drastisch met SaaS-gebaseerd noodherstel
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Verminder downtime en gegevensverlies drastisch met SaaS-gebaseerd noodherstel

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Verminder downtime en gegevensverlies drastisch met SaaS-gebaseerd noodherstel

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?