Virtueel en hybride leren werkt. Hier leest u hoe u het goed kunt doen.

Virtueel en hybride leren werkt.  Hier leest u hoe u het goed kunt doen.Het onderwijs is aan het veranderen. Deze verschuiving wordt deels veroorzaakt door studenten, die in toenemende mate vragen om virtuele en hybride leerervaringen die beter aansluiten bij de manier waarop ze content thuis consumeren. Ondertussen is virtueel onderwijs een essentieel element van veerkracht geworden voor onderwijsinstellingen door ervoor te zorgen dat studenten tijdens sluitingen geen achterstand oplopen.

In de scholen en universiteiten van morgen zal hybride en virtueel leren een centrale rol spelen bij het mogelijk maken van inclusief onderwijs dat gericht is op de unieke behoeften van individuele studenten en beter in staat is om betrokkenheid op alle niveaus te stimuleren. Als gevolg hiervan zullen de resultaten van studenten waarschijnlijk verbeteren. Bewijs uit bedrijfsopleidingsprogramma’s suggereert dat dit het geval zou kunnen zijn, wat aantoont dat virtueel leren het retentiepercentage met 25% tot 60% verhoogt, vergeleken met 8% tot 10% bij gebruik van traditionele methoden.

Nu scholen en universiteiten de overstap maken naar virtueel en hybride leren, stuiten velen echter op belemmeringen die de voortgang aanzienlijk vertragen.

De belangrijkste uitdaging is er een van complexiteit. Het gemiddelde aantal edtech-tools op scholen is meer dan 1.400, en IT-teams zullen waarschijnlijk moeite hebben om de doeltreffendheid van zo’n groot aantal systemen te waarborgen. Er zijn ook vragen over de impact op studenten. Omdat er geen gemakkelijke manier is om de betrokkenheid van studenten te monitoren, is er geen duidelijke weg naar het optimaliseren van virtuele en hybride ervaringen. Evenzo betekent een gebrek aan noodzakelijke functies en mogelijkheden in veel van de tools, zoals de mogelijkheid om live-, real-time- en videofunctionaliteit te combineren, dat instellingen moeite hebben om een ​​scala aan leerervaringen aan te bieden, die nodig zijn om virtueel leren afstemmen op de behoeften van verschillende studenten.

Het overwinnen van deze barrières is van cruciaal belang voor docenten, om de eenvoudige reden dat dit een reeks voordelen oplevert. Ten eerste kan het curriculum worden uitgebreid naar elke locatie en kunnen scholen profiteren van een talentenpool van onderwijzers, inclusief overal met een goede breedbandverbinding. Virtueel en hybride leren creëert zowel wereldwijd als op afstand leren en biedt toegankelijkheid en lokalisatie voor leerlingen.

Natuurlijk zijn er nog steeds mensen voor wie breedbandtoegang nog steeds een probleem is. Maar als deze kloof wordt gedicht, ontgrendelt de aanpak een 24/7-model voor leren voor iedereen, waarbij inhoud altijd beschikbaar is voor studenten en ze op een asynchrone manier in hun eigen tempo kunnen leren. Bovendien kan virtueel en hybride leren een reeks inhoudsformaten ondersteunen om zelfbedieningsleerlingen te ondersteunen, zoals video-on-demand (VoD). Dit is een veel meer op maat gemaakte aanpak gebaseerd op het aanbieden van gepersonaliseerde leertrajecten voor studenten. En natuurlijk zijn er virtuele ervaringen beschikbaar, ongeacht of scholen en universiteiten open zijn of niet, wat helpt om veerkracht op te bouwen.

Dankzij de cloud kunnen de barrières die instellingen momenteel tegenhouden worden overwonnen. Kaltura’s Video Experience Cloud for Education is daar een goed voorbeeld van. Kaltura is een cloudbedrijf dat zich richt op het leveren van boeiende videomogelijkheden aan organisaties.

Kaltura Video Cloud for Education maakt real-time, live en video-on-demand mogelijk voor online ontwikkeling en virtueel leren. De producten omvatten virtueel klaslokaal, LMS-video, videoportal, het vastleggen van lezingen, videoberichten, een virtueel evenementplatform en andere video-oplossingen – allemaal ontworpen om boeiende, gepersonaliseerde en toegankelijke ervaringen te creëren tijdens de les en daarbuiten.

De inhoud, technologie en gegevens van Kaltura zijn volledig interoperabel en kunnen naadloos worden geïntegreerd met alle belangrijke leerbeheersystemen, waardoor scholen snel kunnen inzetten en aan de slag kunnen om het leren voor hun leerlingen en personeel te transformeren. De Kaltura Video Cloud for Education helpt bij het stimuleren van interactie, het opbouwen van een community, het stimuleren van creativiteit en het verbeteren van leerresultaten

Gebouwd op de Amazon Web Services (AWS) Cloud, biedt Kaltura een elastisch, betrouwbaar, performant en veilig platform waarmee scholen en universiteiten hun overstap naar virtueel en hybride leren kunnen versnellen.

Klik hier voor meer informatie over Kaltura.


Meer informatie over ?

Virtueel en hybride leren werkt. Hier leest u hoe u het goed kunt doen.
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Virtueel en hybride leren werkt.  Hier leest u hoe u het goed kunt doen.

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Virtueel en hybride leren werkt.  Hier leest u hoe u het goed kunt doen.

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?