Waarom CISO’s op zoek zijn naar laterale beveiliging om ransomware te beperken

Waarom CISO's op zoek zijn naar laterale beveiliging om ransomware te beperkenBevindingen van twee oogverblindende onderzoeken uitgevoerd door VMware tonen aan dat ransomware een topprioriteit blijft voor ondernemingen over de hele wereld. Terwijl IT- en beveiligingsleiders en Chief Information Security Officers (CISO’s) op zoek zijn naar antwoorden, wenden velen zich tot diepere implementatie en investeringen in laterale beveiligingstools.

Wat is laterale beveiliging? Het maakt gebruik van zowel toegangscontrole als geavanceerde strategieën voor het voorkomen van bedreigingen en bestaat uit een reeks systematische, alomtegenwoordige tools die worden ingezet tussen de perimeter en eindpunten. De belangrijkste tools voor laterale beveiliging zijn:

  • Netwerksegmentatie
  • Micro-segmentatie
  • Geavanceerde mogelijkheden voor het voorkomen van bedreigingen, zoals systemen voor inbraakdetectie/preventie (IDS/IPS)
  • Netwerk-sandboxen

Analyse van netwerkverkeer/netwerkdetectie en -respons (NTA/NDR

Ransomware in cijfers

Om de waarde van laterale beveiligingstools te begrijpen, is het belangrijk om eerst de huidige staat van ransomware te beoordelen. Het aantal aanvallen blijft onverminderd groeien, met een stijging van 13% tussen 2020 en 2021, een grotere stijging dan de voorgaande vijf jaar samen.

Lees ook:  Burn-out: een IT-epidemie in de maak

Deze trend werd weerspiegeld in een VMware-enquête uit 2022 onder 200 IT- en beveiligingsleiders in Noord-Amerika, Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Ongeveer een derde van de respondenten werkt voor een bedrijf met 1.001 tot 5.000 werknemers, een derde vertegenwoordigt bedrijven met 5.001 tot 10.000 werknemers en een derde vertegenwoordigt bedrijven met meer dan 10.000 werknemers.

Meer informatie over ?

Waarom CISO’s op zoek zijn naar laterale beveiliging om ransomware te beperken
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Dus je wilt een data-ingenieur worden?

Het werk van data-engineers is buitengewoon technisch. Ze zijn verantwoordelijk voor het ontwerpen en onderhouden van het architectuur van datasystemen, dat concepten omvat die variëren

Waarom CISO's op zoek zijn naar laterale beveiliging om ransomware te beperken

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Waarom CISO's op zoek zijn naar laterale beveiliging om ransomware te beperken

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?