Waarom duurzaam transport 5G-connectiviteit en digitalisering nodig heeft

Waarom duurzaam transport 5G-connectiviteit en digitalisering nodig heeftHet koolstofvrij maken van transport door middel van elektrificatie is van cruciaal belang om bedrijven en economieën te helpen de doelstellingen voor netto-nulemissies te halen. Gelukkig bundelen drie krachten zich om deze visie op duurzaam transport te realiseren: connectiviteit, digitalisering en sectoroverschrijdende samenwerking.

In een recente ‘fireside chat’ over het onderwerp duurzaam transport bespraken Erik Ekudden, CTO van Ericsson, en Christian Levin, CEO van Scania, het belang van 5G-connectiviteit en digitalisering om bedrijven te helpen hun netto-zero-doelen te bereiken. Dit onderwerp is van cruciaal belang voor beide bedrijven. Ericsson zet zich in voor een halvering van de koolstofemissies tegen 2030, terwijl Scania’s elektrificatietoezegging bepaalt dat de helft van de verkochte voertuigen tegen 2030 batterij-elektrische voertuigen (BEV) moet zijn.

Tijdens hun bespreking identificeerde Levin de 5G-connectiviteit van Ericsson als fundamenteel belangrijk voor het toekomstige transportmodel van Scania. Tijdens de transitie naar duurzaam vervoer zal namelijk veel informatie moeten stromen – van de digitale ondersteuning van elektrische voertuigen tot het verstrekken van informatie aan klanten over waar ze hun voertuigen kunnen opladen en hoe ze het laadproces kunnen optimaliseren. De connectiviteit en toegang tot snelle data die Ericsson mogelijk maakt, blijkt nu al van onschatbare waarde te zijn voor Scania, ter ondersteuning van R&D-processen die hebben geresulteerd in het nieuwste platform voor zuinige motoren.

Levin voegde eraan toe dat zijn bedrijf “steeds meer” use-cases vindt voor het benutten van gegevens, of dat nu gaat om het verbeteren van producten, het beter helpen van klanten of het gebruik van geolocatie-tracking.

5G-connectiviteit ondersteunt ook de bredere rol van digitalisering bij het mogelijk maken van duurzaam vervoer. Voor Ericsson en Scania houdt digitalisering de verschillende componenten van geëlektrificeerd vervoer bij elkaar. Een conclusie uit het debat over dit onderwerp is dat naarmate de wereld evolueert naar een duurzaam transportecosysteem, alle spelers nauwer zullen moeten samenwerken, inclusief leveranciers van communicatietechnologie zoals Ericsson, voertuigfabrikanten zoals Scania, en de energie- en netwerkbedrijven die de stroom infrastructuur.

Zoals Levin uitlegt: “We zouden moeten zien [digitalisation] als een lijm die de verschillende systemen bij elkaar houdt… zonder deze lijm zullen we de overgang niet kunnen maken.”

Dus, hoe kunnen bedrijven uit verschillende sectoren elkaar het beste ondersteunen? Volgens Ekudden en Levin is er een verandering in de bedrijfslogica nodig, waarbij de relatie tussen leverancier en koper wordt vervangen door echte partnerschappen, terwijl wordt gestandaardiseerd op de allernieuwste connectiviteitstechnologieën zoals 5G. Deze aanpak is in veel industrieën een winnende strategie gebleken door de technologische ontwikkeling te versnellen en zal nu van vitaal belang blijken nu de wereld overgaat op duurzamer transport.

Ekudden legt uit: “Het is super belangrijk om vroeg op de hoogte te zijn van de nieuwste technologie, maar ook om nieuwe eisen te stellen aan de volgende generatie van dat platform, omdat dat een deel van het concurrentievermogen van het aanbod bepaalt [being brought] Naar de markt.”

Terwijl transport naar een geëlektrificeerde toekomst evolueert, bouwen bedrijven als Ericsson en Scania nieuwe partnerecosystemen en maken ze gebruik van het nieuwste op het gebied van netwerkconnectiviteit en digitalisering om te innoveren. Samen zetten Ericsson en Scania zich in om klimaatverandering tegen te gaan met nieuwe technologie en het resultaat zal een transportsysteem zijn dat exponentieel beter is voor onze planeet.

Klik hier om de chat van Ericsson en Scania bij de haard volledig te bekijken.

Ericsson en Scania zijn lid van de Exponential Roadmap, een op wetenschap gebaseerd sectoroverschrijdend initiatief om exponentiële klimaatactie en -oplossingen te versnellen. Lees hier meer.

Meer informatie over ?

Waarom duurzaam transport 5G-connectiviteit en digitalisering nodig heeft
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Waarom duurzaam transport 5G-connectiviteit en digitalisering nodig heeft

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Waarom duurzaam transport 5G-connectiviteit en digitalisering nodig heeft

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?