Waarom modernisering van mainframe-ontwikkeling veilige open source nodig heeft

Waarom modernisering van mainframe-ontwikkeling veilige open source nodig heeftDoor Milan Shetti, CEO Rocket Software

Volgens een recent onderzoek van Rocket Software beschouwt 80% van de IT-professionals het mainframe als cruciaal voor hun bedrijf. Maar om succesvol te zijn in de door technologie gedreven wereld van vandaag, moeten bedrijven die afhankelijk zijn van het mainframe hun activiteiten moderniseren en de nieuwste tools en technologieën integreren. Bedrijven die ervoor kiezen hun mainframe te verlaten, worden geconfronteerd met een kostbare onderneming, riskeren downtime en lopen krachtige voordelen mis. Door de modernisering op zijn plaats te houden, kunnen bedrijven hun technologie-investeringen blijven benutten door middel van modernisering zonder de vele voordelen van mainframes op te offeren.

Een technologie die moderne mainframes nodig hebben, is veilige open-sourcesoftware. Vier jaar geleden introduceerde het Open Mainframe Project van de Linux Foundation Zowe, een eerste in zijn soort open-source framework gebaseerd op z/OS, waardoor het gemakkelijker dan ooit is om de kloof tussen moderne applicaties en het mainframe te dichten. Rocket Software is een van de oprichters van de Zowe-coalitie en onze technici hebben een integrale rol gespeeld in de evolutie van het Zowe-open-sourceframework. Open-sourcetechnologieën bieden organisaties het reactievermogen en het aanpassingsvermogen dat ze nodig hebben om geavanceerde tools en praktijken te implementeren die de wens van ontwikkelaars om te werken in evenwicht brengen met de nieuwste technologie en de organisatorische behoefte aan beveiliging en ondersteuning.

Lees verder om meer te weten te komen over waarom moderne mainframes veilige open source nodig hebben.

Voordelen van het moderniseren van het mainframe

Het belang van mainframes binnen de bedrijven die ze gebruiken, valt niet te ontkennen. Volgens de respondenten van het onderzoek van Rocket zijn de drie belangrijkste eigenschappen die bijdragen aan de afhankelijkheid van hun organisatie van het mainframe, betrouwbaarheid (34%), beveiliging (27%) en efficiëntie (22%). Ter plekke moderniseren is een geweldige manier voor mainframe-afhankelijke bedrijven om aan de eisen te voldoen en tegelijkertijd zichzelf te positioneren voor toekomstig succes met een efficiënte en duurzame IT-infrastructuur.

Open-sourcesoftware biedt veel voordelen die bedrijven kunnen helpen bij het moderniseren van de ontwikkeling van mainframes door middel van mogelijkheden die de modernisering van applicaties en infrastructuur stimuleren, de applicatie-ontwikkeling versnellen en de volgende generatie ontwikkelaars mogelijk maken. Via DevOps/AppDev-oplossingen kunnen bedrijven de toegankelijkheid van open source naar het mainframe brengen en tegelijkertijd de naleving en beveiliging van de systeemgegevens waarborgen. Door processen te automatiseren, kunnen organisaties eenvoudig moderne applicatie-ontwikkelingspraktijken implementeren en tegelijkertijd zorgen voor naleving van organisatorische normen en bedrijfsregels. Door de ontwikkeling van open DevOps/AppDev-oplossingen kunnen bedrijven applicaties sneller, tegen lagere kosten en met minder risico op de markt brengen.

Waarom het mainframe veilige open source nodig heeft

Open source-oplossingen kunnen het mainframe een hele reeks voordelen bieden, maar net als elke andere technologie is open source niet onfeilbaar en brengt het zijn eigen uitdagingen met zich mee. Een van de belangrijkste open-source uitdagingen betreft de beveiliging ervan, aangezien applicaties worden ontwikkeld en geleverd van en naar het mainframe. Organisaties zijn ook bezorgd dat als er kwetsbaarheden worden gevonden in open-source software, het lang zal duren om deze te herstellen.

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, moeten organisaties een security-first mentaliteit aannemen en samenwerken met toonaangevende leveranciers om ervoor te zorgen dat ze de capaciteiten hebben om kwetsbaarheden te identificeren en op tijd oplossingen aan te brengen om beveiligingsrisico’s te verminderen. Rocket Support voor Zowe geeft gebruikers bijvoorbeeld toegang tot moderne mogelijkheden van het Zowe open-source framework van het Open Mainframe Project, dat het gemakkelijker maakt om applicaties te koppelen en te ontwikkelen, terwijl het 24/7 ondersteuning, beveiliging en nalevingsgarantie biedt.

Het mainframe bestaat al meer dan 50 jaar en met de mogelijkheid om de nieuwste technologieën te integreren om aan de zakelijke behoeften van vandaag te voldoen, gaat het nergens heen. Het moderniseren van mainframeontwikkeling met open-sourcesoftware zal de ontwikkelingspraktijken verbeteren en tegelijkertijd zorgen voor naleving van organisatorische normen en bedrijfsregels.

Bezoek onze website voor meer informatie over de kracht van open source op het mainframe.

Meer informatie over ?

Waarom modernisering van mainframe-ontwikkeling veilige open source nodig heeft
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Kan beveiliging echt open source zijn?

Door Sunil James Cloud computing-software en -services maken universeel gebruik van open-source software (OSS) zoals Linux, Apache, MySQL, PHP en Python. Maar hoewel Linux al

Waarom modernisering van mainframe-ontwikkeling veilige open source nodig heeft

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Waarom modernisering van mainframe-ontwikkeling veilige open source nodig heeft

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?