Waarom uw CEO een codeervideo moet bekijken

Waarom uw CEO een codeervideo moet bekijkenDoor Bryan Kirschner, vice-president Strategie bij DataStax

Als softwareontwikkelaar en codeerinstructeur is Ania Kubow altijd informatief en boeiend. Maar het bekijken van haar 30 minuten durende video over “Vector Embeddings for Beginners” zal een goed bestede tijd zijn voor veel mensen die niet van plan zijn ooit aan de slag te gaan met programmeren.

Concreet is het een must-watch voor iedereen die een bedrijf wil runnen, dat wil zeggen CEO’s.

En voor iedereen die een functie wil vervullen binnen een moderne onderneming, dat wil zeggen CIO’s, CMO’s, CHRO’s en dergelijke.

Ja, het gaat in op enkele details over de ontwikkeling van apps, maar dat is een deel van de kracht ervan. Door duidelijk de stappen uit de praktijk te laten zien om een ​​generatieve AI-app te bouwen, aangedreven door een vectordatabase, hamert Kubow op iets dat elke leidinggevende tot in zijn botten moet begrijpen.

De botsing van het nieuwe generatieve AI-tool en raamwerk-ecosysteem met het bestaande moderne ontwikkelingstool en raamwerk-ecosysteem betekent dat elke ontwikkelaar heeft wat hij nodig heeft om die apps ook te bouwen.

Niet-codeurs hebben mogelijk een FAQ nodig om enkele fijnere details uit te leggen. Maar hoe dan ook, het biedt een duidelijk beeld van een nieuwe marktcontext die niet met de hand kan worden weggewuifd of “we zullen zien” naar een toekomst van drie tot vijf jaar.

Het is voor elke moderne ontwikkelaar niet moeilijk om een ​​app te bouwen die gebruikmaakt van de kracht van zeer capabele basismodellen. En het vectoriseren van alle gegevens om deze apps aan te drijven (inclusief unieke pools van uw klantinteractiegegevens, eigen werkproducten, open data of alle drie) is ook niet moeilijk.

Iedere creatieve, ambitieuze moderne ontwikkelaar kan het.
En dat is goed nieuws, want generatieve AI heeft voor alle praktische doeleinden oneindig veel gebruiksscenario’s ontsloten: elke functie, bedrijfsproces of klantinteractie kan baat hebben bij generatieve AI.

Een goede manier om die kansen in elke organisatie te ontdekken, is door te vragen waar en hoe een ‘enthousiaste stagiair’ of ‘autonome agent’ de productiviteit zou kunnen verhogen of nieuwe waarde zou kunnen creëren.

En net zoals ontwikkelaars beproefde patronen kunnen gebruiken voor het bouwen van apps, kunnen leidinggevenden ook beproefde patronen gebruiken voor het bouwen van een door AI aangedreven organisatie.

Cross-functionele teams, die dicht bij klantervaringen en bedrijfsprocessen zijn ingebed, worden al een tijdje gezien als een patroon voor succes met AI – en het bewijsmateriaal blijft zich opstapelen.

Een goed uitgangspunt in veel organisaties zou het aanstellen van elke bedrijfstak, algemeen directeur en functioneel leider (bijvoorbeeld CHRO, CMO) als uitvoerende sponsor van zo’n team. Laat ze testen, leren en – terwijl de teams individueel en collectief hun generatieve AI-kennis en -vaardigheden opbouwen – beginnen te spelen om te winnen door zich in te zetten voor de productie.

En een goed doel? Volgend jaar rond deze tijd zou uw managementteam, inclusief de CEO, ernaar moeten streven om 30 minuten (of misschien een hele middag) te besteden aan het bekijken van intern geproduceerde video’s waarin de generatieve AI-apps worden beschreven die uw mensen hebben gebouwd en waarin de geweldige impact die zij hebben wordt gevierd.

Ontdek hoe DataStax organisaties helpt real-time, AI-aangedreven applicaties bouwen.

Over Bryan Kirschner:

Bryan is vice-president strategie bij DataStax. Al meer dan twintig jaar helpt hij grote organisaties bij het opbouwen en uitvoeren van een strategie wanneer ze op zoek zijn naar nieuwe wegen voorwaarts en naar een toekomst die wezenlijk verschilt van hun verleden. Hij is gespecialiseerd in het wegnemen van angst, onzekerheid en twijfel uit strategische besluitvorming door middel van empirische gegevens en marktwaarneming.

Lees ook:  Scope 3 komt eraan: CIO's opgelet

Meer informatie over ?

Waarom uw CEO een codeervideo moet bekijken
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Waarom uw CEO een codeervideo moet bekijken

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Waarom uw CEO een codeervideo moet bekijken

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?