Wat houdt IT-leiders ’s nachts wakker?

Wat houdt IT-leiders 's nachts wakker?IT-leiders staan ​​onder enorme druk om hun IT-organisaties te moderniseren om gelijke tred te houden met innovatie en hun concurrentie. Het bepalen van de juiste mix van technologieën en methodologieën om een ​​hele organisatie te ondersteunen, kan overweldigend zijn en kan IT-leiders ’s nachts wakker houden.

Om beter te begrijpen waar IT-leiders zich op richten als het gaat om modernisering, heeft Rocket Software een onderzoek uitgevoerd onder 275 in de VS gevestigde IT-directeuren en vice-presidenten in bedrijven met meer dan 1.000 werknemers. De respondenten werd gevraagd naar hun huidige IT-stressfactoren, hun benadering van het moderniseren van hun IT-infrastructuur en hoe ze van plan zijn om de komende jaren efficiënter en geoptimaliseerd te worden.

De focus van IT-leiders

Het moderniseren van de IT-infrastructuur, data en applicaties is cruciaal voor het succes van een organisatie. Het helpt risico’s te verminderen, de efficiëntie te verhogen, middelen te optimaliseren en zowel de klant- als de werknemerservaring te verbeteren. Het kan een stressvolle bezigheid zijn voor IT-leiders, maar dat hoeft niet zo te zijn. Op de vraag wat hen ’s nachts wakker houdt, wezen IT-leiders op de noodzaak om de algehele IT-prestaties te verbeteren (60%), gevolgd door gegevensbeveiliging (50%), procesrisico’s en naleving (46%), en de noodzaak om de flexibiliteit te verbeteren (41%). %).

Lees ook:  Top zakelijke behoeften stimuleren IT-uitgaven vandaag

Ondanks de druk weten IT-leiders duidelijk waar ze zich op richten. Vijfenzestig procent van de respondenten noemde het implementeren van een hybride cloudstrategie een topprioriteit. Andere aandachtsgebieden zijn data- en contentbeheer (60%), DevOps (58%), modernisering van infrastructuur en applicaties (58%), automatisering (57%) en bedrijfsopslag (35%).

Hybride cloudoplossingen blijken de meest impactvolle manier te zijn om een ​​IT-organisatie te moderniseren. Maar liefst 93% van de respondenten gaf aan het zeer eens te zijn met de zin: “Ik geloof dat mijn organisatie een hybride infrastructuurmodel moet omarmen dat zich uitstrekt van mainframe tot cloud.”

Een hybride cloudbenadering stelt technologieprofessionals in staat om het beste van twee werelden te benutten. Het stelt organisaties in staat om te profiteren van de voordelen van het zeer veilige mainframe en de mogelijkheden voor analyse en kunstmatige intelligentie die de cloud biedt.

Het belang van efficiëntie, optimalisatie en risicovermindering

Op de vraag hoe ze het succes binnen hun organisatie meten, merkten de respondenten verhoogde efficiëntie (71%), geoptimaliseerde middelen (67%) en verminderd risico (63%) op.

Risicomanagement: Risicobeheer is een cruciaal aandachtspunt voor technologieprofessionals. Bijna de helft van de respondenten (42%) gaf aan dagelijks (31%) en zelfs meerdere keren per dag (11%) aan IT-risico’s te denken.

Lees ook:  Een nieuwe baan vinden terwijl je nog in dienst bent

Als het gaat om de risicobeheertools en -processen van de organisatie van IT-leiders, heeft slechts 33% van de respondenten er zeer veel vertrouwen in dat ze over de juiste technologie en software beschikken om een ​​effectieve benadering van IT-risicobeheer uit te voeren en slechts 34% heeft er zeer veel vertrouwen in dat ze de juiste processen om een ​​effectieve benadering van IT-risicobeheer uit te voeren.

Het is belangrijker dan ooit dat IT-leiders extreem veel vertrouwen hebben in hun benadering van risicobeheer – het beschermt een organisatie tegen mogelijke aansprakelijkheid en reputatieschade.

optimalisatie: Het optimaliseren van middelen is een cruciaal aandachtspunt voor IT-leiders, en automatisering is de sleutel tot het ontsluiten van het potentieel van alle middelen binnen een organisatie. Helaas besteden veel IT-professionals wekelijks een groot deel van hun tijd aan het handmatig beheren en analyseren van gegevens. Dertig procent van de respondenten zei dat ze 6-10 uur per week besteden aan handmatige gegevensinvoer en -analyse en een alarmerende 33% zei dat ze er 11-15 uur per week aan besteden. Om dit te verminderen, kan automatisering worden gebruikt voor gegevensinvoer en -analyse, zodat IT-professionals zich kunnen concentreren op creatiever werk dat aansluit bij de algemene bedrijfsdoelstellingen van de organisatie.

Lees ook:  12 KPI's die elke projectmanager zou moeten kennen

efficiëntie: Met name in een tijd van economische onzekerheid wordt de druk van de stakeholders van de organisatie om efficiënter te zijn gevoeld door IT-leiders in organisaties, en zij zijn op zoek naar processen en hulpmiddelen om de efficiëntie te helpen verhogen.

Tweeënzestig procent van de respondenten merkte op dat ze vanwege het economische landschap tegenwoordig veel meer gericht zijn op efficiëntie. Respondenten noemden snellere DevOps-processen, geautomatiseerde processen en toenemende algehele output als de drie belangrijkste maatregelen die de meeste impact zouden hebben op het verhogen van de efficiëntie. Lager op de lijst staan ​​minder workflows en arbeidsproductiviteit. Het vinden van de juiste processen voor de organisatie van een IT-leider is cruciaal.

Meer dan ooit hebben technologieprofessionals de taak gekregen om de efficiëntie te verhogen, hun middelen te optimaliseren en potentiële risico’s in hun hele organisatie te verminderen. Het vinden van de juiste tools, methodologieën en leveranciers om deze initiatieven te ondersteunen is cruciaal voor succes. Klik hier om het volledige rapport te lezen of om te zien hoe Rocket Software IT-leiders kan helpen moderniseren zonder onderbrekingen.

Meer informatie over ?

Wat houdt IT-leiders ’s nachts wakker?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat houdt IT-leiders 's nachts wakker?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Wat houdt IT-leiders 's nachts wakker?

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?