Winnen met uniforme gegevensbeveiliging en toegangsbeheer

Winnen met uniforme gegevensbeveiliging en toegangsbeheerHoe word je datagedreven? Het is een vraag die schijnbaar oneindig veel antwoorden heeft. Dat is de reden waarom veel bedrijven worstelen met de ambiguïteit van datagestuurde initiatieven zonder concrete, bruikbare aandachtsgebieden. Vooruitstrevende leiders zijn strategisch gefocust op een bepaald datagedreven initiatief: selfservice datatoegang en governance.

Maar zelfs voor bedrijven die erin zijn geslaagd om de kern van het datagestuurde initiatief van selfservice-gegevensuitwisseling te bepalen, is het maken van een plan en het implementeren ervan exponentieel gemakkelijker gezegd dan gedaan. Waarom? Het dubbele mandaat. Het gaat om veel meer dan alleen het verzamelen, opslaan en verwerken van data. IT-, beveiligings- en privacyteams moeten snelle, flexibele gegevenstoegang bieden om de tijd die nodig is om inzichten te verkrijgen te verkorten, terwijl naleving en wettelijke vereisten worden gehandhaafd. Dus, hoe bereiken en behouden architecten de juiste balans tussen veiligheid en snelheid? Hoe geven ze analytische en datawetenschapsteams veilige en tijdige toegang tot inzichten? Zwaai de slinger te ver naar één kant – het openen van de gegevenssluizen om teams zo snel mogelijk gegevens te geven – of te ver naar de andere kant – het vergrendelen van gegevens met een te streng beleid – leidt tot ernstige zakelijke, beveiligings- en nalevingsgevolgen. Wat is de sleutel tot de balans tussen snelheid en veiligheid?

Evenwicht tussen datademocratisering en beveiliging, privacy en compliance

De sleutel tot het succesvol vervullen van het dubbele mandaat van flexibele en veilige gegevenstoegang is alomvattend, ondernemingsbreed gegevensbeheer.

Escalerende privacyregelgeving plus evoluerende consumentenvoorkeuren, bovenop interne beveiligingsvereisten, laten weinig ruimte voor fouten in het verantwoorde gegevensgebruik van een organisatie. In het licht van steeds strenger wordende compliance-regelgeving, is de standaardbenadering voor IT- en beveiligingsteams een strakke afsluiting van gegevens om compliance en beveiliging te waarborgen. Zonder een bedrijfsbreed, gecentraliseerd verantwoordingssysteem, weigeren privacy- en beveiligingsteams vaak de toegang tot persoonlijk identificeerbare informatie (PII) en andere gevoelige gegevens. Dit gebrek aan analytische flexibiliteit is een grote belemmering om datagedreven te worden en een belangrijke, groeiende bron van wrijving tussen teams, aangezien zakelijke gebruikers, datawetenschappers en analisten snelle toegang tot een breed scala aan gegevens eisen.

Dan is er de uitdaging van het groeiende, diverse en hybride multi-service en multi-cloud databezit dat beheer en datatoegangsbeleid vereist.

Uniforme gegevensbeveiliging en toegangsbeheer

Slimme organisaties hebben een openbaring gehad. Ze realiseren zich dat het beheer van gegevenstoegang een van de topdisciplines moet zijn die ze moeten beheersen voor conforme gegevens op schaal. De meeste ondernemingen hebben een vorm van gegevenstoegangsbeheer in actie, en degenen met geautomatiseerde uitvoering hebben zich afgescheiden van het peloton. Van het onboarden van nieuwe gegevens of nieuwe gebruikers tot een 1000-voudige vermindering van het aantal polissen, ondernemingen die automatiseren profiteren van enorme kostenbesparingen en operationele efficiëntie.

Unified data access governance biedt een unieke ervaring voor het maken, beheren, afdwingen en uitvoeren van beleid. Deze uniforme aanpak is essentieel voor het moderniseren van data-architecturen, het voldoen aan steeds strenger wordende regelgeving, het verbeteren van de operationele efficiëntie en het veilig en flexibel laten stromen van data.

Dus, wat zijn de kritieke elementen van een uniform gegevensbeveiligingsplatform?

 • Universele gegevensdekking: Creëer beleid centraal. Dwing deze beleidsregels consistent en native af om de complexiteit van hybride cloud multi-service datadomeinen te verminderen. Eén keer bouwen, overal implementeren.
 • Transparant voor eindgebruikers: Geen invloed op queryprestaties en het is niet nodig om wijzigingen aan te brengen in query’s van eindgebruikers wanneer gebruik wordt gemaakt van native integratie en handhaving van beleid in diverse dataservices.
 • Geautomatiseerd: Beleid wordt automatisch vertaald in dataservice-specifieke opdrachten. Ingebouwde goedkeuringsworkflows automatiseren toegangsverzoeken en het maken van nieuw beleid.
 • Gebaseerd op open standaarden: Maakt gebruik van de beproefde Apache Ranger-architectuur om het breedste scala aan vooraf gebouwde integraties te bieden met gestructureerde en semi-gestructureerde gegevensbronnen, evenals oplossingen voor identiteitsbeheer.
 • Toekomstbestendig: Eenvoudig nieuwe gegevensbronnen toevoegen. Ingebouwde ondersteuning voor naleving en regelgeving in de branche.

Waar begint u uw reis naar uniforme gegevensbeveiliging

Privacera is een Unified Data Security Platform dat is opgericht door de makers van Apache Ranger en Apache Atlas. Met eenmaal bouwen, overal implementeren, stelt Privacera zakelijke gebruikers in staat om gegevens op holistische wijze te beveiligen en te beschermen met consistente en native handhaving in hybride cloudgegevens. Privacera ondersteunt de gehele levenscyclus van gegevenstoegang en beveiligingsbeheer met een geautomatiseerde oplossing die gevoelige gegevensopsporing, fijnmazige toegangscontrole, gedistribueerde native beleidshandhaving en uitgebreide auditing en rapportage biedt. Allemaal geleverd door een enkele ruit.

Ontdek zelf waarom Fortune 100-ondernemingen vertrouwen op het uniforme beheer van gegevenstoegang door Privacera – vraag vandaag nog een demo aan.

Meer informatie over ?

Winnen met uniforme gegevensbeveiliging en toegangsbeheer
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Gegevensgestuurde besluitvorming | CIO

Datagestuurde besluitvorming (DDDM) is precies hoe het klinkt. DDDM gebruikt feiten, statistieken en gegevens om strategische zakelijke beslissingen te begeleiden die zijn afgestemd op doelen,

Winnen met uniforme gegevensbeveiliging en toegangsbeheer

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Winnen met uniforme gegevensbeveiliging en toegangsbeheer

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?