Business intelligence

Meer BI leveren met minder BS

Microsoft Power BI is oorspronkelijk bedacht door Amir Netz en Thierry D’Hers die lid waren van het SSRS-team van Microsoft Corporation. In de zomer van 2010 begon Ron George, die nu Senior Manager is bij Oracle Cloud Development, aan de ontwerpfase. In juli 2011 bracht George de eerste versie van Power BI uit, die hij oorspronkelijk noemde Project Crescent

Microsoft hernoemde het in september 2013 naar Power BI en maakte het beschikbaar als onderdeel van Office 365 Enterprise. Power BI werd zo’n succes dat het wereldwijde onderzoeks- en adviesbureau Gartner Incorporated Microsoft noemde als “Leader” in de 2020 Gartner Magic Quadrant for Analytics and Business Intelligence Platform​ Vanwege de mogelijkheden van het Power BI-platform heeft Gartner Microsoft 13 jaar op rij erkend als Magic Quadrant Leader.

Lees meer

Uw permanente PBRS-rapportlicentie gaat verder dan de gebruiksrechten

Software-aankopen omvatten een licentie om de applicaties en services te gebruiken. Marketeers brengen de boodschap voor deze producten vaak met een duidelijke inslag over. De koper heeft het voorrecht om het product te gebruiken volgens de voorwaarden van het bedrijf, maar zelden met de extra functies (althans zonder aanzienlijke upgrades) die de algehele waarde van het product verhogen door verbeterde functionaliteit en productiviteit voor uw bedrijf.

Dat is de reden waarom klanten vaak enthousiast zijn over de Perpetual PBRS (Power BI Reports Scheduler) Rapportlicentie, die de ultieme ondersteuning biedt voor uw BI-activiteiten en inspanningen. De permanente PBRS-rapportlicentie biedt een engine achter de schermen die uw Power BI-mogelijkheden en effectiviteit een boost zal geven door middel van intelligente en intuïtieve automatisering die is afgestemd op uw specifieke bedrijfsbehoeften.

Lees meer

Waarom geautomatiseerde distributie van SSRS-rapportage zinvol is voor uw bedrijf

In een datagestuurd bedrijf moeten veel onderdelen in topconditie worden gehouden om het bedrijf in een behoorlijk tempo vooruit te helpen. Daarom is rapportage cruciaal om op de hoogte te blijven van hoe elk aspect van een operatie functioneert. Na de sluiting van COVID-19 hebben veel bedrijven moeten overstappen op nieuwe werkmodellen waarbij veel meer automatisering nodig is. Je zou je kunnen voorstellen dat het personeelsbestand uiteindelijk veel minder locatiegestuurd zal worden, dus de mogelijkheid om gegevens in welke vorm dan ook te verspreiden, is een prioriteit voor het optimaliseren van de uptime voor alle betrokken teams.

IT-professionals hebben krachtige tools nodig die hard werken en die teamleden de gegevens geven die ze nodig hebben om te presteren, ongeacht waar ze aan werken. Geautomatiseerde selfservicerapportageservices (SSRS) de druk van de belangrijkste spelers wegnemen, waardoor ze zich kunnen concentreren op de informatie in rapporten in plaats van tijd te verspillen aan het verkrijgen van toegang tot die rapporten. Geautomatiseerde datarapportage bespaart niet alleen tijd, het bespaart ook geld en verhoogt de productiviteit op een moment dat het personeel moet leunen op hun rol en zich op klanten moet richten.

Dit zijn de belangrijkste redenen waarom geautomatiseerde distributie van SSRS-rapportage zinvol is voor uw organisatie.

Lees meer