12 business intelligence-certificeringen om uw BI-carrière vooruit te helpen

Nu data steeds belangrijker worden voor zakelijk succes, business intelligence (BI) blijft in belang toenemen. Met een sterke BI-strategie en -team kunnen organisaties de soorten analyses uitvoeren die nodig zijn om gebruikers te helpen gegevensgestuurde zakelijke beslissingen te nemen.

BI omvat tal van rollen. BI-analisten, met een gemiddeld salaris van $ 67.650 volgens PayScale, bieden applicatieanalyse en datamodelleringsontwerp voor gecentraliseerde datawarehouses en extraheren gegevens uit databases en datawarehouses voor onder meer rapportage. BI-ontwikkelaars, met een gemiddeld salaris van $ 79.218 volgens PayScale, werken met databases en software om IT-oplossingen te ontwikkelen en af ​​te stemmen. BI-architecten, met een gemiddeld salaris van $ 112.043 volgens PayScale, analyseren en implementeren BI voor hun organisaties, met verantwoordelijkheden die variëren van het bepalen van platforms tot het bouwen en onderhouden van datawarehouses. BI-directeuren, met een gemiddeld salaris van $ 128.512 per jaar volgens PayScale, leiden ontwerp- en ontwikkelingsactiviteiten met betrekking tot het enterprise datawarehouse.

In zijn 4Q 2019 IT Skills Demand and Pay Trends Report merkt onderzoeksbureau Foote Partners op dat contante betaling voor technische certificeringen bijna het laagste punt in vijf jaar is en met 4,3 procent is gedaald ten opzichte van een jaar geleden. De premie voor data- / databasecertificaten deed het beter, maar is nog steeds met 1 procent gedaald ten opzichte van 2018. Foote Partners noemde de MCSE: Data Management and Analytics-certificering als uitzondering en won meer dan 10 procent in waarde ten opzichte van het voorgaande kwartaal. Volgens Foote Partners verhogen de premies voor enkelvoudige certificeringen het basissalaris met 7,3 procent.

Certificeringen zijn niet vereist om in BI te werken, maar ze kunnen u helpen een voorsprong te krijgen door werkgevers te bewijzen dat u over de juiste vaardigheden beschikt. Hieronder vindt u onze gids voor enkele van de meest gewilde BI-certificeringen.

Top 12 business intelligence-certificeringen

 • Gecertificeerde Business Intelligence Professional
 • IBM Certified Designer: IBM Cognos Analytics Author V11
 • MCSA: BI-rapportage
 • MCSA: SQL 2016 BI-ontwikkeling
 • MCSE: gegevensbeheer en analyse
 • Oracle Business Intelligence Foundation Suite 11g gecertificeerde implementatiespecialist
 • QlikView Business Analist
 • QlikView-gegevensarchitect
 • SAP Certified Application Associate: Business Intelligence met SAP BW 7.4 en SAP BI 4.1
 • SAS Certified BI Content Developer voor SAS 9
 • Tableau Desktop Certified Professional
 • Tableau Server Certified Professional

Gecertificeerde Business Intelligence Professional (CBIP)

De CBIP-certificeringsprogramma is bedoeld voor hoger personeel in de informatiesystemen en technologie-industrie met een focus op gegevensbeheer en bedrijfsanalyse. Het certificaat toont aan dat u up-to-date bent met BI-technologieën en goed geïnformeerd bent over best practices, oplossingen en opkomende trends. Je hebt twee of meer jaar fulltime ervaring in computerinformatiesystemen, datamodellering, dataplanning, datadefinities, ontwikkeling van metadatasystemen, enterprise resource planning, systeemanalyse, applicatieontwikkeling en -programmering of informatietechnologiebeheer nodig. De initiële certificering is vier jaar geldig en moet daarna elke drie jaar worden vernieuwd. Hercertificering vereist een bewijs van 120 credit-uren van permanente educatie verdiend sinds de laatste verlenging.

De certificering kent twee niveaus:

Copyright © 2019 IDG Communications, Inc.

follow:
admin

admin

Related Posts

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige