2021: Proactieve analyses voor ongestructureerde gegevens omarmen

Klik voor meer informatie over auteur Martin Hansknecht.

Hoewel de technologische vooruitgang in 2021 talrijk zal zijn, is onze voorspelling voor revolutionaire transformaties tweeledig: (I) industrieën zullen beginnen met het massaal toepassen van interne, ongestructureerde analyses, en (II) ondernemingen zullen prioriteit geven aan het overbruggen van bestuur met analyses via in-place oplossingen.

De negentiende-eeuwse Engelse romanschrijver Mary Ann Evans, pseudoniem George Eliot, schreef: “Het zal nooit rozen regenen: als we meer rozen willen, moeten we meer rozen planten.” Om deze doelgerichte benadering van besluitvorming te nemen, moeten organisaties proactieve stappen nemen voor hun toekomst: bedrijven kunnen niet wachten tot inzichten regenen, maar moeten de oplossingen planten om inzichten te laten bloeien. Dienovereenkomstig hebben bedrijven een volledige controle over hun gegevens zodat ze kunnen leren van hun verleden, in plaats van te aarzelen om aan de behoeften van hun heden te voldoen.

Er is een schat aan onaangeboorde en onderbenutte ongestructureerde gegevens

Bedrijven verzamelen al een schat aan ongestructureerde gegevens, of in termen van de leek, informatie die is afgeleid van e-mails, bestanden en berichten die door mensen zijn gemaakt voor mensen. De meeste ondernemingen moeten deze gegevens echter nog gebruiken voor inzicht. Er zijn uitzonderingen in sterk gereguleerde sectoren, zoals de financiële sector, die een voorsprong hebben gehad bij het toepassen van governance op hun gegevens, zoals vereist door e-Discovery-vereisten en privacyregels zoals de California Consumer Privacy Act (CCPA) en de algemene verordening gegevensbescherming van de Europese Unie (AVG).

Hoewel toegenomen regelgeving op korte termijn lastig was, heeft het beheersen van ongestructureerde gegevens ertoe geleid dat organisaties proactief met hun informatie kunnen omgaan. Deze bedrijven hebben met name gebruik gemaakt van de linkerkant van e-Discovery en hebben een governancebeleid opgesteld om de identificatie, bewaring en verzameling van gegevens te vergemakkelijken, waardoor de doorlooptijd van rechtszaken drastisch wordt verkort. Met dezelfde linkerhand regels voor analysekunnen deze organisaties beginnen met het aanpakken van voorheen onbeantwoordbare, maar bedrieglijk eenvoudige vragen die de kern van de bedrijfsefficiëntie raken, ongeacht de branche:

  • Welke verkoopberichten krijgen de meeste aandacht?
  • Wie zijn de belangrijkste medewerkers: meest coöperatief, competitief, leiders, enz.?
  • Welke medewerkers weten welke klantvertegenwoordigers?
  • Wie zijn de experts en besluitvormers in specifieke situaties en onderwerpen?
  • Hoe presteert het personeel op afstand?

In-Place Analytics is de meest verdedigbare en efficiënte benadering om Enterprise Insights te vinden

Voortbouwend op ongestructureerde gegevens, wordt ook voorspeld dat bedrijven efficiëntere, proactieve analysemodellen zullen toepassen in plaats van door te gaan met de omslachtige methode van het kopiëren en exporteren van gegevens naar externe platforms. Het belangrijkste voordeel van in-place analytics is dat ze werken in overeenstemming met een governance-first raamwerk dat geen gegevens hoeft te kopiëren.

Door de aanzienlijke last van het opschonen, kopiëren en exporteren van gegevens weg te nemen, zijn bedrijven in staat om 10 tot 100 keer sneller analytische inzichten te verzamelen dan hun bestaande processen. Dit komt doordat in-place analytics het traditionele analyseproces aan de linkerkant onderschept, indexeert aan de bron en inhoud en metadata extraheert voor analyse op hetzelfde platform. Daardoor besparen bedrijven de tijd, middelen en bandbreedte die zouden zijn besteed aan ruimen (zoeken), opschonen, structuur aanbrengen en gegevens exporteren naar derden bij het uitvoeren van analyses.

Door ongestructureerde gegevens te benutten met actief beheer in alle stadia van analyse, is het vinden van cruciale inzichten om de besluitvorming van het bedrijf te sturen nog nooit zo eenvoudig geweest. Daarom is het slechts een kwestie van tijd voordat bedrijfsleiders ongestructureerde, in-place analytics omarmen.

Table of Contents

Vragen voor onze consultants?

Twijfel niet en neem direct contact met ons op met uw vraagstuk.