5 essentiële eigenschappen van elite bedrijfsanalisten

5 essentiële eigenschappen van elite bedrijfsanalisten

Als je geïnteresseerd bent in gegevens en hoe deze zich verhouden tot bedrijfsprocessen, is een carrière als bedrijfsanalist (BA) misschien iets voor jou. Bedrijfsanalyse stelt u in staat uw dagen door te brengen met ingraven in cijfers en tevoorschijn komen met klompjes inzicht. U moet uw gegevens echt kennen om te slagen. Maar zoals ervaren bedrijfsanalisten u zullen vertellen, komt er veel meer bij kijken. Het vermogen om gegevens tot leven te laten komen voor mensen, met name die in het management, is cruciaal.

We spraken met een reeks BA’s (en degenen die met hen werken) over wat een superieure analist onderscheidt van de rest. De antwoorden zullen u helpen uw prioriteiten te stellen voor vooruitgang in uw carrière, en zullen inzicht geven in hoe het dagelijks leven eruit ziet in deze steeds meer gevraagde baan.

1. Ze kennen hun gegevens

Gegevens vormen de basis van wat een bedrijfsanalist doet: er wordt van u verwacht dat u gegevensgestuurd advies geeft over hoe uw bedrijf moet groeien en zich moet aanpassen. Dat betekent niet zomaar getallen in een spreadsheet gooien; het betekent dat je moet begrijpen waar die gegevens vandaan komen en hoe ze zijn verzameld voordat je erin gaat duiken en op zoek gaat naar inzichten.

“Bedrijfsanalisten moeten begrijpen hoe gegevens worden verzameld en wat ze vertegenwoordigen”, zegt Marcio Tabach, hoofdanalist bij technologieonderzoeks- en adviesbureau ISG. “Soms brengt de manier waarop gegevens worden verzameld een intrinsieke vooringenomenheid met zich mee. Facturen zijn bijvoorbeeld geen geschikte dataset om de vraag te voorspellen, omdat ze worden beperkt door wat het bedrijf kan leveren.”

Meer informatie over ?

5 essentiële eigenschappen van elite bedrijfsanalisten

Wij vertellen er graag meer over tijdens een gesprek met onze BI experts.

Meer kennis uit deze categorie