5 industrieën die worden verstoord door AI, data-analyse en business intelligence

Niets verandert de huidige industrie zozeer als kunstmatige intelligentie (AI), data-analyse en business intelligence. Het geeft bedrijven een boost en maakt een analytische analyse mogelijk die helpt bij het voorspellen van zakelijke toekomst. Data-analyse verandert de langetermijndoelen van industrieën en verandert ze in de prestaties van gisteren.

Verschillende industrieën worden verstoord door AI, data-analyse en bedrijfsinformatie. Alle vijf hieronder geprofileerde industrieën worden door alle drie verstoord. De vijf industrieën werden sterker en beter gemaakt door erachter te komen welke disruptors werkten en hoe ze in stand konden houden door indien nodig de volgende disruptieve applicatie te gebruiken.

Lees verder voor meer informatie over data-analyse en waarom het belangrijk is om een ​​’datacentrische’ cultuur aan te nemen. Het helpt uw ​​bedrijf om hun eigen gegevens voor zichzelf te gebruiken. Lees meer over hoe technologiedisruptors voor uw bedrijf kunnen werken.

Wat is data-analyse?

5 industrieën die worden verstoord door AI, data-analyse en business intelligence

In de laatste twee jaar negentig procent van de gegevens in de wereld werd gegenereerd. De termen data-analyse, kunstmatige intelligentie en business intelligence werken samen en sluiten op elkaar aan. Data-analyse maakt gebruik van zowel AI als business intelligence om trendvoorspellingen te doen op basis van wat de data opleveren.

Met andere woorden, twee van de disruptors spelen in op de kracht van de derde disruptor, namelijk data-analyse. Maar elk kan een disruptor zijn in de branche zonder de overkoepelende dekking van data-analyse nodig te hebben om hen te helpen. Bijna elke branche gebruikt data-analyse, AI en business intelligence.

Elk van die bedrijfstakken heeft daar een reden voor.

# 1 Financiële sector

De financiële sector gebruikt AI door het toe te staan ​​hun computers te trainen hoe financieringsmodellen te produceren die grotere en complexere, ongestructureerde gegevens kunnen analyseren. Het kan vervolgens de gegevens verwerken en samen met gegevensanalyses alles afronden in nauwkeurige resultaten. Als u business intelligence toevoegt aan de vergelijking van de financiële sector, krijgt u nog meer gegevens die u kunt analyseren en uitsplitsen om u te helpen betere toekomstvoorspellingen te doen.

Business intelligence behandelt wat er in het verleden van de financiële sector is gebeurd en hoe het is gebeurd. Business intelligence neemt deze informatie over grote trends en patronen mee tot aan de huidige markt. Data-analyse neemt alle ongestructureerde data-informatie die tot dusver is opgedaan en geeft de financiële sector analytisch inzicht.

De financiële sector gebruikt data-analyse omdat het hen in staat stelt met dat inzicht voorspellende en gezonde financiële beslissingen te nemen. Gegevensanalyse kan op zichzelf voortbouwen door nauwkeurige gegevensanalysemodellen te bouwen die snellere resultaten opleveren met meer grootschalige gegevens om door te spitten. Het resultaat is dat de financiële sector nu winstgevende kansen kan identificeren of risicovolle kansen kan afwijzen.

# 2 Detailhandel

Als er ooit een branche is geweest die wanhopig op zoek was naar een nieuwe weg vooruit, dan is het wel de detailhandel. Online winkelen heeft de storefront-detailhandel herschikt, nieuw leven ingeblazen of verkleind, afhankelijk van het papier dat u leest. AI helpt de detailhandel als geheel om hun verkoopgegevens te koppelen aan klantgegevens.

Door de verkoopdata te koppelen aan klantdata kan AI daar een algoritme voor creëren kan alle bruikbare informatie ontdekken over klanten, voorraad, het bedrijf, enz. AI die deze informatie produceert, kan de dagelijkse activiteiten verstoren door de cashflow te vergroten omdat klanten meer kopen. Bedrijfsinformatie wordt gebruikt om de winkelervaring van een klant te verbeteren wanneer deze zich in een fysieke winkel bevindt.

Het verbetert hun ervaring door de eerdere aankoopgeschiedenis van de klant te personaliseren, zodat verkopers worden geladen met informatie die ze nodig hebben om een ​​verkoop te doen. Als u ten slotte data-analyse toevoegt aan de al doorgedrongen AI en business intelligence, kunt u de gegevens organiseren en analyseren. De analyse van de gegevens verstoort de winkelmanier uit het verleden door u te voorzien van wat u tot nu toe hebt opgedaan.

Het kan vervolgens opnemen wat u hebt opgedaan via een van de mazen in het bedrijf of de klant. Dan kunt u weloverwogen voorspellingen doen die u begeleiden bij wat uw toekomstige beslissingen zouden moeten zijn.

# 3 Vastgoedsector

AI verstoort de vastgoedsector door alles te gebruiken, van niet-menselijke makelaars tot regressieanalyse. AI kan marketinglijsten op aangepast onroerend goed matchen en toevoegen en dit toepassen op een algoritme voor een nauwkeurige schatting van de marktwaarde. Vervolgens gebruikt u bedrijfsinformatie om informatie te verzamelen over aanstaande executieverkopen, wat in het verleden altijd lastig was te achterhalen.

Nu beschikt u over gegevensanalyses voor onroerendgoedinformatie die u kunt gebruiken. Data-analyse zal in staat zijn om alle onconventionele databronnen en business intelligence te gebruiken en deze om te zetten in uiterst relevante data. Data-analyse zal hyperlokale patronen of granulaire trends per district kunnen identificeren.

Alle hierboven genoemde disruptors zijn achterstallig en nodig voor de vastgoedsector.

# 4 Gezondheidszorg

AI verstoort de gezondheidszorg door digitale apps voor gedragsoplossingen te gebruiken om de huidige hiaten in de geestelijke en medische gezondheidszorg te verhelpen. Er zijn op AI gebaseerde tools voor consumentgerichte producten voor het beheer van spraakgestuurde ziektegegevens en virtuele assistenten. Combineer business intelligence met AI om klinische, financiële en niet-traditionele gegevens samen te voegen en te gebruiken om branchebeslissingen te nemen.

De combinatie is een winnende applicatie voor een succesvolle verstoring van de industrie. Gegevensanalyse zal alle gegevens kunnen gebruiken en deze voor analyse in beveiligde opslagplaatsen of federatieve databases plaatsen. Vervolgens kan data-analyse historische en voorspellende weergaven van de activiteiten van de organisatie opleveren.

# 5 Transportindustrie

AI verstoort het transport industrie door zelfrijdende voertuigen, verkeersmanagement, voorspellingen van vertragingen en dronetaxi’s te gebruiken. Er zijn op AI-gebaseerde tools om gegevens naar de cloud te sturen, waar het onthullen van verkeerspatronen gedeeltelijk zal worden gedaan door business intelligence. De business intelligence geeft kennis over welke nieuwe processen nodig zijn in transport op basis van historische trends.

Maar het is data-analyse die wendbaarder, intelligenter en beter reageert op de benodigde veranderingen. Data-analyse kan latenties voor datavoorbereiding en analytische verwerking verwijderen om voorspellende modellen te testen en te creëren. Het houdt industrieën wendbaar en in staat om toekomstige beslissingen te nemen die succesvol zullen zijn.

De weg vooruit met behulp van AI, data-analyse en business intelligence

Er is maar één manier om AI, data-analyse en business intelligence in uw branche te gebruiken. De weg vooruit is weten dat u ze allemaal moet gebruiken. Alle drie geven je de tools die je nodig hebt om je toekomst zo duidelijk mogelijk te zien.

Als u een winnende marktaanwezigheid wilt hebben, geven deze drie disruptors u een concurrentievoordeel dat het verschil kan maken tussen succes en gewoon overleven.

BEKIJK SOFTWAREFUNCTIES

Meer informatie over ?

5 industrieën die worden verstoord door AI, data-analyse en business intelligence
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

5 industrieën die worden verstoord door AI, data-analyse en business intelligence

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    5 industrieën die worden verstoord door AI, data-analyse en business intelligence

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?