5 manieren waarop Business Intelligence-oplossing uw bedrijf kan versterken

5 manieren waarop Business Intelligence-oplossing uw bedrijf kan versterken

Het is opwindend om te leven in een tijd waarin iets dat een bedrijf al in overvloed heeft – relevante gegevens – kan worden aangewend voor een krachtig voordeel. Dagelijkse zakelijke transacties leveren waardevolle inzichten op en waarschuwen drukke leidinggevenden waar ze het beste middelen en financiën kunnen investeren. Datagestuurde inzichten kunnen wijzen op tastbare dingen waarvan we niet hadden gedacht, die onze bedrijven enorm ten goede kunnen komen en de bedrijfsresultaten kunnen beïnvloeden.

De echt probleem soms is dat niet het probleem waar u naar kijkt. Haar wat je niet kunt zien dat is het belangrijkste probleem waarmee alle organisaties worden geconfronteerd, groot of klein.

Toch is het één ding om de gegevens te hebben en een ander om te kunnen vastleggen wat je nodig hebt in precies het juiste formaat. Om de inzichten te krijgen die nodig zijn op individueel niveau om betere beslissingen te nemen en betere plannen te formuleren, is datalevering essentieel. Dat is waar het hebben van de juiste business intelligence-provider tijd en geld bespaart. De rol die partnerschap speelt – van uw datawetenschapper en business intelligence-platform – bij het succes van uw operatie kan niet genoeg worden benadrukt.

Uw-strategie-en-activiteiten-kunnen-profiteren van-data-analyse-1

De Business Intelligence-oplossing

In de eenvoudigste bewoordingen is een dashboard of portaal voor gegevensanalyse en business intelligence een gestructureerde beheertool die waardevolle en relevante informatie levert over elk aspect van uw zakelijke activiteiten. Het is nuttig omdat u hiermee uw proces nauwkeurig kunt verfijnen.

Hoe u intelligente zaken levert

Laten we eerlijk zijn, hoe intuïtief een ondernemer of zakenman ook is, er zijn enkele inzichten waar de menselijke geest geen toegang toe heeft. Dit zijn trends die zijn vastgelegd over miljoenen gegevenspunten en die doorgaans te breed en te tijdrovend zijn om handmatig te volgen.

Gegevensinzichten moeten worden begrepen en gepresenteerd door middel van analyses en de kracht van geautomatiseerde presentaties, geleverd door een business intelligence-oplossing. Om uitvoerbaar te zijn, moeten deze inzichten bovendien gemakkelijk toegankelijk zijn. Anders hebben teamleden de neiging om ze te negeren, omdat gegevens die niet gericht zijn op eigendommen of die te moeilijk toegankelijk zijn, eerder als een verstoring dan als een hulpmiddel aanvoelen.

Lees ook:  Webinar: The Three Pillars for Effective Business Intelligence Governance

Bovendien betekenen relevante gegevens heel weinig voor een organisatie, tenzij ze worden benaderd en er consequent naar wordt gehandeld, waardoor ze de precieze inzichten opleveren die u op dat moment nodig hebt. De juiste oplossing maakt en deelt uw rapporten met KPI’s, statistieken en belangrijke gegevenspunten in één gebruiksvriendelijke portal.

Wanneer belemmeringen voor levering worden weggenomen, leveren gegevens tijdige resultaten op. Bedrijfspraktijken beginnen betere inzichten weer te geven die leiden tot tijdwinst en een beter financieel rendement voor uw bedrijf.
Studies tonen zelfs aan dat regelmatige informatie eindgebruikers helpt om effectiever deel te nemen aan bedrijfsactiviteiten.

In een studie over hoe klantanalyses de bedrijfsprestaties verbeteren, Mckinsey Global Institute ontdekte dat datagestuurde organisaties:

 • 23 keer meer kans om klanten te werven
 • 6 keer zoveel kans om klanten te behouden
 • 19 keer meer kans om winstgevend te zijn

Op maat gemaakte gevisualiseerde gegevens zijn gemakkelijker om naar te handelen. Worstelen met kolommen en rijen getallen kan te abstract zijn om praktische betekenis te geven. Deze cijfers kunnen financiële resultaten in sommige delen van een bedrijf weergeven, maar hoe deze resultaten zijn bereikt, is niet zichtbaar.

Het business intelligence-dashboard gaat veel verder dan indrukwekkende cijfers en mooie plaatjes: eenmaal geleerd en onder de knie, houdt het een virtuele vinger aan de pols van uw bedrijf en kan het u alle nuances, trends en aanbevelingen rapporteren op basis van daadwerkelijke bedrijfsactiviteiten en klanten. interacties. Het beste van alles is dat dit niet een op zichzelf staande console is die een verre maar waakzaam oog in de gaten houdt, maar in plaats daarvan een interactief apparaat is dat rapporten kan genereren, planningen kan maken en workflows kan ontwikkelen die ervoor zorgen dat uw bedrijf optimaal blijft presteren.

Lees ook:  Aan de slag met PBRS voor Power BI

De 5 voordelen van het gebruik van een Business Intelligence-oplossing

Zoals u zich goed kunt voorstellen, zijn de voordelen van deskundig gebruik van een business intelligence-dashboard talrijk en krachtig. Een snelle kras van het oppervlak onthult meteen hoe uw bedrijf zal groeien en profiteren van deze kernvoordelen:

1. Klantloyaliteit versterken

Snel en grondig aan de behoeften en eisen van uw klanten voldoen, betekent inzicht hebben in de problemen waarmee ze worden geconfronteerd. Business intelligence-oplossingen zullen gebieden met knelpunten aan het licht brengen. Krachtige data-inzichten kunnen dingen aan het licht brengen die geen waarde toevoegen en dingen die er het meest toe doen naar een hoger plan tillen.

2. Zorg voor consistentie en duurzaamheid

Het ontwikkelen van systemen en standaarden waarvan is bewezen dat ze werken, terwijl de productiviteit en winstgevendheid worden verbeterd, waardoor processen gestroomlijnd blijven. De gegevens leggen betrouwbare, efficiënte praktijken vast.

3. Een beter begrip van de klant

Een op de juiste manier gebruikt business intelligence-dashboard kan karaktereigenschappen en motivaties van prospects en klanten onthullen waarvan zelfs zij zich niet bewust zijn

4. Beheer verandering gemakkelijker

Gebeurtenissen of veranderingen kunnen de manier waarop u functioneert veranderen, maar een business intelligence-dashboard maakt de overgang naar nieuwe manieren van werken gemakkelijker en verstandiger, wat resulteert in minimale training en snellere aanpassing aan nieuwe methodologieën of praktijken.

5. Tijdige levering

Een intelligent systeem is proactief, weet hoe het gegevens moet verzamelen en beheren en rapporten, planningen en workflows in realtime moet leveren; hierdoor komen relevante informatie en instructies op het juiste moment in de juiste handen

Naast de hierboven genoemde fundamentele voordelen, zult u in de loop van de tijd meer voordelen blijven realiseren, waaronder waarschijnlijk veel van de volgende:

 • Betere communicatie
 • Verhoogde samenwerkingen
 • Minder ontslagen
 • Verhoogde verantwoordingsplicht en transparantie
 • Verbeterde zoekfuncties
 • Verlaagde menselijke foutenfactor
 • Verminderde bedrijfsvoetafdruk
 • Gestroomlijnde factureringssystemen
Lees ook:  SQL Server On Demand BI-rapportage helpt de onderneming wendbaar te blijven

Uw Business Intelligence-oplossing opzetten

Omdat u werkt aan een systeem dat is gericht op het intelligent verbeteren van de bedrijfsvoering, is het proces van het opzetten van uw business intelligence-dashboard vaak verhelderend en absoluut de beste manier om een ​​werkend overzicht te krijgen van zijn bevoegdheden. Een integraal onderdeel van het installatieproces is het introduceren van uw bedrijfsactiviteiten op het dashboard; dit wordt bereikt door uw dashboard toe te staan ​​relevante bedrijfsgegevens te verzamelen.

Terwijl de gegevens worden verzameld en geanalyseerd, is dit een perfect moment om de andere functies van het dashboard te verkennen, met speciale aandacht voor de mogelijkheid om rapporten te produceren, planningen op te stellen en te controleren, en workflows te creëren die zijn ontworpen om de prestaties, productiviteit en werknemers te verbeteren. tevredenheid.

Het wordt aanbevolen om te beginnen met de standaardinstellingen, maar ontdek zeker de vele aanpassingsfuncties en opties die u wilt gebruiken zodra u de basis van uw business intelligence-dashboard onder de knie hebt … met andere woorden, vrij snel. Misschien zijn de ultieme voordelen die kunnen worden gehaald uit deze effectievere manier om het bedrijfsproces te beheren en te verbeteren de nieuwe inzichten die ongetwijfeld zullen worden onthuld als u ziet hoe uw bedrijf werkt vanuit een heel ander en sterk visueel perspectief.

Gemakkelijke toegang tot gegevensanalyse en bedrijfsinformatie

IntelliFront BI ™ is een browsergebaseerde Data Analytics & Business Intelligence-oplossing die u tijd en geld bespaart. Het creëert en deelt uw rapporten, KPI’s en dashboards in één gebruiksvriendelijke portal. U kunt snel statische en realtime rapporten maken in de browsergebaseerde beheermodule en deze eenvoudig delen met het management en belanghebbenden in het beveiligde gebruikersportaal.

Plan een 30 dagen gratis uitproberen dat omvat: installatie, basistraining en technische ondersteuning.

Download Features PDFStart de gratis proefperiode

Meer informatie over ?

5 manieren waarop Business Intelligence-oplossing uw bedrijf kan versterken
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Voordelen, soorten, tools en meer

Opmerking van de uitgever: Is data-analyse in de cloud een haalbare optie voor uw bedrijf? Om je te helpen bij het beantwoorden van deze vraag,

5 manieren waarop Business Intelligence-oplossing uw bedrijf kan versterken

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  5 manieren waarop Business Intelligence-oplossing uw bedrijf kan versterken

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?