5 manieren waarop IBM Cognos Analytics bedrijven transformeert

Nu bedrijven meer gegevens genereren dan ooit tevoren, investeren organisaties snel in Business Intelligence (BI) -mogelijkheden om hen te helpen inzichten te genereren uit die gegevens om betere zakelijke beslissingen te nemen en nieuwe kansen te identificeren.

In januari, marktonderzoeksbureau Onderzoek en markten voorspellen dat de wereldwijde markt voor business intelligence en analytics-software in 2026 $ 55,48 miljard zou bedragen, wat neerkomt op een CAGR van 10,4 procent ten opzichte van de $ 22,79 miljard die de markt in 2017 vertegenwoordigde.

IBM Cognos Analytics is een analytisch zelfbedieningsplatform dat cognitieve computertechnologie integreert, inclusief kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning, oorspronkelijk ontwikkeld voor Watson Analytics. Het platform maakt bijvoorbeeld gebruik van cognitieve technologieën om de datapreparatie te helpen automatiseren. Het systeem leert de gegevens van gebruikers en kan aanbevelingen voor data-joins en visualisaties genereren. Het is bedoeld als een alles-in-één platform en biedt analysefuncties die variëren van het maken van dashboards en gegevensintegratie tot rapportage, verkenning en gegevensmodellering.

Hier zijn vijf voorbeelden van organisaties die Cognos Analytics gebruiken om hun activiteiten te transformeren.

Maximaliseer donaties aan goede doelen met tekstanalyse

Net als de meeste instellingen voor hoger onderwijs, probeert de Michigan State University (MSU) liefdadigheidsgiften in te zamelen van alumni en andere belanghebbenden, maar wil ze potentiële donateurs niet bombarderen met verzoeken om fondsenwerving die hen zouden kunnen verzuren. Om dit probleem op te lossen, maakt het University Advancement Team van MSU gebruik van tekstanalyses om gegevens van alumni en belanghebbenden te verzamelen en zo de fondsenwervingsverzoeken effectiever te maken.

MSU gebruikt IBM Cognos Analytics om gegevens te verzamelen uit biografische gegevens, verslagen van commissie- en bestuursvergaderingen, rapporten van vrijwilligersinitiatieven, gegevens van studenten en personeel en donatiegeschiedenis. Het haalt ook gegevens uit blogs, forums en sociale media-inhoud en heeft aanvullende gegevenssets gekocht van providers zoals LexisNexis.

Copyright © 2019 IDG Communications, Inc.