Aan de slag met PBRS voor Power BI

Aan de slag met PBRS voor Power BI

Wanneer het op de juiste manier wordt geïmplementeerd, kan PBRS een krachtige manier zijn om de inzichten die u uit uw verschillende gegevensbronnen haalt, te benutten en te automatiseren. Deze gids leidt u door het proces om aan de slag te gaan met PBRS.

Laten we beginnen met een verduidelijking: aan de slag gaan met PBRS is eigenlijk een tweeledig proces. Eerst moet u of een teamlid Power BI en/of Service downloaden en implementeren, idealiter beide. Dan kan hetzelfde teamlid de ChristianSteven . downloaden Power BI-rapportplanner (PBRS).

De eerste stap is mogelijk zonder de tweede. Ze hoeven elkaar niet meteen op te volgen; voel je vrij om wat tijd te besteden aan Power BI om vertrouwd te raken met de mogelijkheden ervan. Dat leidt ons naar een snelle bespreking van Power BI, zowel in de desktop- als de serviceomgeving.

Aan de slag PBRS

Wat is Power BI?

Volgens Microsoft, Power BI is een platform dat is ontworpen om onbewerkte gegevens om te zetten in bruikbare inzichten. Het is eigenlijk meer dan een enkel stukje software; in plaats daarvan omvat het een verscheidenheid aan services die allemaal samenwerken om dat doel te bereiken. Hoewel de informatie-invoer ongestructureerd en ongelijksoortig kan zijn, zal de output visueel, gemakkelijk te begrijpen en boeiend zijn.

De centrale belofte van Power BI is simpel: zet al die gegevensinvoer die zo moeilijk te verwerken is, van Excel-bestanden tot SQL-databases, om in rapporten die u precies laten zien wat belangrijk is voor belangrijke zakelijke beslissingen en deel die inzichten met anderen over de hele wereld. de organisatie.

Om u op dat punt te krijgen, vertrouwt Power BI op twee systemen die het Desktop en Service noemt. Laten we daar dus op ingaan.

Introductie van Power BI Desktop

Zoals de naam al doet vermoeden, Microsoft definieert Power BI Desktop als een applicatie die is ontworpen om op uw computer te leven in plaats van in de cloud. Dezelfde conversies van gegevens naar invoer vinden plaats op uw lokale server, waardoor gegevensinvoer wordt omgezet in uitgebreide visualisaties en modellen die eenvoudigere, meer bruikbare afhaalrestaurants mogelijk maken.

Met Power BI Desktop is het eenvoudig om met deze oplossing rapporten te maken die uiteindelijk belanghebbenden in het hele bedrijf helpen uw gegevensanalyse te begrijpen en beslissingen te nemen op basis van de inzichten.

Introductie van Power BI-service

In tegenstelling tot de desktoptoepassing, Power BI-service is: een cloudtoepassing die niet op uw lokale computer hoeft te worden geïnstalleerd. Het is een manier voor uw BI-oplossing om verbinding te maken met belangrijke online gegevensbronnen, die u kunt gebruiken om een ​​dashboard te maken dat meer inzichten en probleemoplossing mogelijk maakt. Het is een SaaS-oplossing die vanwege het cloudkarakter meestal meer realtime is.

Hoe kiest u tussen Power BI Desktop en Service?

Als de eerste stap om met PBRS aan de slag te gaan het implementeren van Power BI is, moet u weten of u voor het Desktop- of Serviceplatform moet gaan. Maar hier is een optie: waarom niet allebei?

Dat is tenminste de Microsoft-aanbeveling, en met een goede reden. De twee opties vervangen niet, maar bouwen op elkaar voort. Het Venn-diagram op de Microsoft-website toont de verschillen en overlap van de twee stukken:

big-power-bi-venn-desktop-serviceGebruik Power BI Desktop voor uw behoeften op het gebied van gegevensanalyse. Hier bouwt u uw uitgebreide gegevensmodellen op, haalt u uit een breed scala aan ongelijksoortige bronnen en ontwerpt u uitgebreide rapporten in het proces.

Power BI-service bouwt voort op de modellen die u bouwt en richt zich meer op de samenwerkings- en visualisatiestukken binnen het proces. Als zodanig is het perfect voor de distributie van de rapporten die u in de desktopoplossing hebt ingebouwd.

Nu het leuke gedeelte: aan de slag met Power BI Report Scheduler (PBRS)

Dat proces in twee stappen om uw geautomatiseerde rapportage op zijn plaats te krijgen? Met de implementatie van Power BI zijn de lastige stukken uit de weg. Nu begint het plezier. PBRS is de manier waarop u uw gegevensrapporten kunt automatiseren, zodat ze in precies het juiste formaat en op het juiste moment worden afgeleverd voor elke belanghebbende die deze moet zien en er beslissingen uit moet nemen.

In de kern is PBRS een intuïtieve tool die niet veel werk vereist. Het kan uw SSRS- en Power BI-rapporten filteren, distribueren en leveren voor zowel cloudgebaseerde als lokale platforms.

Met een aantal kernfuncties kunt u ervoor zorgen dat u de juiste informatie op het juiste moment en met minder gedoe in de juiste handen krijgt:

 • Informatie kan worden verzonden als afzonderlijke rapporten of pakketten, met automatisering op basis van alles, van specifieke datums om gebeurtenissen te activeren op basis van wijzigingen in het databaseveld.
 • Uitvoerformaten variëren van standaardbestanden zoals PDF en XLS tot HTML, rasterafbeeldingen en meer.
 • SSRS- en BI-rapporten kunnen rechtstreeks worden verzonden om af te drukken, te e-mailen of te integreren in uw SharePoint of andere cloudopslagoplossingen.
 • Aangepaste taken zorgen voor meer controle over de workflow die leidt tot geautomatiseerde rapporten die naar uw belanghebbenden worden verzonden.
 • Dankzij een verscheidenheid aan beheeropties kan uw rapportageautomatisering eenvoudig worden aangepast aan de groeiende behoeften van bedrijven of belanghebbenden.

Uiteraard vereist dit type uitgebreide automatisering een belangrijke set-upstrategie en uitvoering voordat het tijd begint te besparen. De intuïtiviteit van PBRS minimaliseert dat proces. Bovendien wordt het abonnementstarief geleverd met gratis technische ondersteuning, training en installatie om uw bedrijf snel en efficiënt aan de gang te krijgen.

Met andere woorden, aan de slag gaan met PBRS is net zo eenvoudig als het implementeren van Power BI en vervolgens een abonnement op onze planner. We helpen je met alle andere stappen die nodig zijn om aan de slag te gaan.
Klaar om uw implementatieproces te starten? Meer informatie over de Power BI Report Scheduler, en start vandaag nog uw gratis demo van 30 dagen.

PDF met functies ophalenGratis proefversie starten

Meer informatie over ?

Aan de slag met PBRS voor Power BI
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Succesvol programma voor machinaal leren bouwen

Kristen Serafin, associate director bij Financial Industry Regulatory Authority (FINRA) en Lizzie Westin, hoofdsysteemanalist bij FINRA, spreker bij DATAVERSITY® Enterprise Analytics online conferentie, vertelde hoe

Aan de slag met PBRS voor Power BI

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Aan de slag met PBRS voor Power BI

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?