Ad-hocrapportage en analyse om snelle antwoorden op brandende vragen te krijgen

Opmerking van de uitgever: In dit artikel laat Maryna de details van ad-hocrapportage en analyse zien en deelt ze de drie opties om de mogelijkheden ervan te benutten. Als u gebruik wilt maken van ad-hocrapportage en analyse in uw bedrijf, kunt u ScienceSoft overwegen zakelijke inlichtingendiensten.

De constant veranderende zakelijke omgeving vereist het nemen van op feiten gebaseerde beslissingen tijdens de vlucht. Om deze uitdaging aan te gaan, wordt ad-hocanalyse en rapportage een noodzaak voor bedrijven die manieren zoeken om efficiënt te werken in onstabiele omstandigheden. Laten we daarom eens kijken hoe ad-hocanalyse en rapportage u kunnen helpen om uw zakelijke gebruikers de antwoorden te geven op hun vragen die snelle actie vereisen en een concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van uw concurrenten.

Regelmatige of herhalende analyses veronderstellen rapporten en dashboards die regelmatig door zakelijke gebruikers worden bekeken. Zodra sommige analysesoftware is ingesteld om een ​​reeks vooraf gedefinieerde vragen te beantwoorden, zijn er geen extra inspanningen, zoals de integratie van gegevensbronnen, nodig.

Ad-hocanalyse is op zijn beurt data-analyse die op verzoek wordt uitgevoerd om snel bepaalde vragen te beantwoorden die niet met regelmatige rapporten kunnen worden beantwoord.

Ad-hocanalyse kan om verschillende redenen worden geactiveerd, waaronder:

  • De behoefte aan meer gedetailleerde informatie over de aspecten die in regelmatige rapporten worden weergegeven (bijvoorbeeld informatie over de verkoop van een bepaald product wanneer uw reguliere rapporten gegevens over de hele productlijn bevatten).
  • Waardevolle inzichten verkrijgen over specifieke kwesties, meestal als reactie op een of andere merkwaardige gebeurtenis, bijvoorbeeld een plotselinge omzetdaling.
  • Proof of concept voor nieuwe soorten reguliere rapportages.

ad-hocanalyse en rapportage

Over het algemeen zijn er drie manieren om een ​​ad-hocanalyse te organiseren:

Gebruik een gevestigde oplossing voor gegevensanalyse

Als u een gecentraliseerde analytische oplossing heeft, kunt u al ad-hocanalyses uitvoeren met bestaande software. Toch moeten de volgende stappen worden uitgevoerd om dat mogelijk te maken:

  • Rapportvereisten definiëren.
  • Beslissen welke databronnen moeten worden geïntegreerd om de analyse uit te voeren.
  • De vereiste procedures voor gegevensbeheer uitvoeren – gegevensopschoning, groepering, modellering, enz.
  • Gegevens rapporteren in een gemakkelijk te verteren formaat.

Een van de voordelen van deze optie is het ontbreken van extra investeringen en een hoge gegevenskwaliteit in het geval van de juiste gegevensbeheerprocedures die in uw bedrijf zijn geregeld.

U kunt echter zien dat ad-hocanalyse in dit geval extra inspanningen vereist. Bijgevolg kunnen zakelijke gebruikers 1 uur tot twee weken wachten op de analyseresultaten, afhankelijk van de gebruikte analytische oplossing, de complexiteit van het rapport, de procedures voor gegevensbeheer en nog veel meer. Dus ik beschouw deze aanpak inefficiënt in de huidige zakelijke omgeving vanwege de twee belangrijkste redenen:

  • Zakelijke gebruikers zijn niet zelfvoorzienend – ze moeten contact opnemen met derden om de analyse uit te voeren – de IT-afdeling, data-analisten of datawetenschappers (afhankelijk van de complexiteit van de analyse).
  • Mogelijke vertragingen bij het verkrijgen van analyseresultaten – ad-hocrapporten kunnen te laat worden verkregen om van de inzichten te profiteren.

Maak gebruik van selfservice-analyse- en rapportagesoftware

De tweede optie is om selfservice-analyse- en rapportagesoftware te gebruiken. De implementatie van dergelijke rapportagetools, bijvoorbeeld Microsoft Power BI of Tableau, kan zakelijke gebruikers in uw bedrijf in staat stellen om analytische inzichten te verkrijgen en deze in een visueel formaat te presenteren zonder uw IT-personeel en data-analisten te belasten. Tot de voordelen van selfservicesoftware behoren:

Analyseresultaten worden gepresenteerd in de vorm van informatieve en gemakkelijk te verteren rapporten, spreadsheets en dashboards met grafieken, tabellen, enz.

  • Een breed scala aan analysemogelijkheden

Selfservicesoftware heeft meestal een reeks analytische basisfuncties voor beginners en meer geavanceerde mogelijkheden voor bekwame gebruikers.

Dankzij functies als slepen en neerzetten, drill-down, natuurlijke taalverwerking, enz., Is zelfbedieningssoftware vrij eenvoudig te beheersen.

Houd er echter rekening mee dat een analytische selfservice-oplossing met ad-hocmogelijkheden constant beheer vereist om gegevensbeveiliging, gegevensnauwkeurigheid en consistentie en hoge kwaliteit van de gegevensanalyseresultaten te garanderen.

Klaar om uw besluitvorming te versnellen?

ScienceSoft implementeert / upgradet uw data-analyseoplossing met selfservicemogelijkheden of wordt uw leverancier van data-analyse om u te helpen profiteren van ad-hocanalyse en rapportage.

Gegevensanalyse uitbesteden

De laatste optie uit de lijst is om besteed uw data-analyse uit aan een verkoper. Het kan een eenmalige gegevensanalyse zijn of een doorlopend contact met een overeengekomen aantal ad-hocrapporten van gespecificeerde complexiteit op basis van abonnementskosten.

De voordelen van deze optie liggen voor de hand: u verkrijgt flexibele en snelle analyseresultaten zonder dat u een analyseoplossing hoeft te ontwikkelen of te beheren. Om echter van de bovenstaande voordelen te profiteren, moet u uw outsourcingpartner zorgvuldig kiezen. Als je dieper op dit probleem wilt ingaan, bekijk dan het Overzicht van data-analyse outsourcing geschreven door mijn collega Irene Mikhailouskaya. Daar behandelt ze typische problemen, zoals gegevensbeveiliging, bij het uitbesteden van data-analyse en geeft ze tips om er proactief mee om te gaan.

Uw zakelijke gebruikers hebben direct antwoord op al hun vragen!

Met de mogelijkheden van ad-hocanalyse en rapportage kunt u uw besluitvorming stroomlijnen, de operationele efficiëntie verhogen en flexibiliteit verkrijgen in de steeds veranderende zakelijke omgeving. Als u van deze voordelen gebruik wilt maken, maar niet kunt kiezen uit de opties die ik hierboven heb genoemd of hulp nodig hebt bij de implementatie ervan, kunt u altijd een beroep doen op ScienceSoft’s hulp.

Streeft u naar geïnformeerde besluitvorming? We zetten uw historische en realtime gegevens om in bruikbare inzichten en stellen prognoses op.

follow:
admin

admin

Related Posts

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige