Alles wat u moet weten over Business Intelligence-dashboards

Alles wat u moet weten over Business Intelligence-dashboards

Meer weten over :

Alles wat u moet weten over Business Intelligence-dashboards

De meeste bedrijven erkennen de kracht van geïnformeerde besluitvorming, aangezien dit leidt tot betere kansen en technologische vooruitgang. Leidinggevenden vertrouwden vroeger op intuïtie omdat gegevens traditioneel niet direct beschikbaar waren. Dat is allemaal veranderd in deze op data gebaseerde economie. Met de hulp van tools voor bedrijfsinformatie en dashboards, kunt u een verschil maken op uw verkoop-, marketing- en financiële afdeling en zo de bedrijfsresultaten verbeteren.

Wat is een Business Intelligence-dashboard?

Alles wat u moet weten over Business Intelligence-dashboards

EEN dashboard voor bedrijfsinformatie is een krachtig hulpmiddel voor elk bedrijf. Met behulp van BI-tools en technologieën kan een BI-dashboard u veel gevisualiseerde informatie geven. Bovendien stelt een business intelligence-dashboardontwerp u in staat om grafieken en grafieken op één scherm op te nemen en zo al uw gebruikers een groot beeld te geven. Bovendien zijn er verschillende krachtige functies van een business intelligence-dashboard, zoals een aanpasbare interface en de mogelijkheid om gegevens in realtime uit meerdere bronnen te halen.

Het voordeel van een BI-dashboard

BI-dashboards ordenen uw gegevens op een samenhangende manier en verwijderen alle mogelijke rommel die uw voortgang zou kunnen belemmeren. Met behulp van zeer visuele dataweergaven en tools, bieden business intelligence-dashboards u grafieken, grafieken en andere krachtige visualisatie-instrumenten waarmee u uw gegevens kunt interpreteren.

Wat zijn uw vereisten voor uw dashboard?

Wanneer u een business intelligence-dashboard bouwt, moet u duidelijk maken wat uw vereisten zijn. Stel uzelf vragen als: wat moet u melden en aan wie? Uw stakeholders zijn essentieel, en hun behoeften en vereisten zijn noodzakelijk om rekening mee te houden bij het ontwerpen van uw BI-dashboard.

Voorkom rommel in uw BI-dashboardontwerp

Zodra u uw business intelligence-dashboard heeft versterkt, kunt u beginnen met het ontwerp ervan op een manier dat het gunstig is voor uw gebruikers. Houd het simpel en vermijd rommelige gegevens op uw dashboard. Bovendien moet u het zo ontwerpen dat het voor al uw gebruikers intuïtief te gebruiken en te navigeren is.

Kies de juiste visualisaties

Een van de meest kritische ontwerpoverwegingen voor een BI-dashboard is het soort visualisaties die u kiest om weer te geven. U moet visuals selecteren die een verhaal vertellen over de gegevens van uw bedrijf. Gebruikers moeten in staat zijn om naar de visualisaties te kijken en snelle en voor de hand liggende beslissingen te nemen met zeer weinig tussenkomst.

Uw business intelligence-dashboard is een leidraad voor uw dagelijkse bedrijfsvoering en uw langetermijnstrategie. Wanneer u voldoende tijd en middelen investeert in het bouwen van een langetermijndashboard, levert dit u een solide ROI op en helpt het ook uw bedrijfsresultaten.

Alles wat u moet weten over Business Intelligence-dashboards

Alles wat u moet weten over Business Intelligence-dashboards