Als het om gegevensverzameling gaat, zijn transparantie en ethische normen geen kwestie van keuze

Klik voor meer informatie over auteur Of Lenchner.

Online gegevensverzameling is een ongelooflijk krachtig hulpmiddel. Het stelt u in staat om effectief real-time marktinformatie te verzamelen. Online gegevens zijn van nature afkomstig van een grote verscheidenheid aan websites. Daarom is het essentieel dat de bedrijven die de gegevens verzamelen en gebruiken een sterke ethische standaard hebben voor hoe die gegevens worden verzameld. Voor websites die gegevens van klanten verzamelen, is het net zo belangrijk dat die klanten op de hoogte worden gebracht van de gegevens die door websites zijn verzameld.

Veel klanten en individuen zijn al inherent sceptisch over het verzamelen en volgen van hun gegevens – iedereen die op internet is gevolgd door advertenties voor een paar schoenen waar ze maar één keer naar hebben gekeken, kan hiervan getuigen. In feite, volgens Verkoopsteamzegt bijna de helft van alle klanten dat ze niet weten hoe hun gegevens en bedrijfsmiddelen worden gebruikt. En volgens een PWC-rapport, 36 procent van de consumenten vindt het minder prettig om hun data met bedrijven te delen.

Dit gebrek aan transparantie tussen klanten en bedrijven heeft er helaas voor gezorgd dat openbare online gegevensverzameling een verkeerd begrepen reputatie heeft gekregen, wat zich heeft vertaald in een gebrek aan consumentenvertrouwen. Maar dat hoeft niet het geval te zijn. In feite is er een industriebrede beweging naar ethische gegevensverzameling. Het wordt geleid door organisaties zoals de Wereld Ethical Data Forum (WEDF) en kijkt niet alleen naar de complexe vragen over gegevensverzameling, maar behandelt deze ook.

Er is recentelijk ook meer aandacht van regelgevende instanties en overheden voor de online ruimte voor gegevensverzameling – inclusief Washington en New York – verder de noodzaak onderstrepen van een sectorbrede inzet voor strengere ethische normen. Deze wetten zijn gezond verstandige maatregelen om consumenten te beschermen, en bedrijven met inherent ethische praktijken zouden in de meeste gevallen al moeten voldoen.

Een verbintenis tot ethische online gegevensverzameling

We hebben onlangs gevierd Werelddag voor gegevensprivacy, wat de perfecte herinnering was aan het belang van transparantie en ethische normen als het gaat om online gegevensverzameling. Een facet van deze standaard is de essentiële behoefte voor bedrijven om klanten de mogelijkheid te bieden om ervoor te kiezen hun gegevens te laten verzamelen – en dat deze klanten moeten worden geïnformeerd over wat opt-in precies inhoudt. Ze moeten zich ook net zo gemakkelijk en snel kunnen afmelden. Dit niveau van transparantie bevordert het vertrouwen, wat op zijn beurt meer klanten ertoe aanzet om zich aan te melden, waardoor bedrijven meer gegevens krijgen – een game-changer als het gaat om het behalen van concurrentievoordeel.

Het stopt niet bij bedrijven die klantgegevens verzamelen. De bedrijven die onlinetechnologie voor gegevensverzameling aanbieden, die openbaar beschikbare gegevens van overal op internet kunnen verzamelen, moeten zich ook inzetten voor volledige transparantie. Dit is zodat hun eigen klanten weten dat de gegevens die ze gebruiken betrouwbaar zijn en ethisch verantwoord zijn verkregen, wat betekent dat het de online sfeer niet heeft beschadigd door deze te overbelasten of door onethische methoden te gebruiken. Het betekent ook dat het is verzameld van betrouwbare open websites met behulp van een ethisch netwerk voor gegevensverzameling. Regelgevers zijn al begonnen hun aandacht te verleggen naar achter de schermen van het gegevensverzamelingsproces. Dit betekent dat alle bedrijven nu aandacht moeten besteden om toekomstige uitdagingen te voorkomen.

De normen om naar te zoeken

Voor bedrijven die online gegevens willen gebruiken die afkomstig zijn van buiten hun klantenbestand, is het gebruik van een geautomatiseerde gegevensverzamelingsprovider nodig. Het is niet altijd gemakkelijk om de goeden van de slechten te onderscheiden, en dit geldt ook voor het selecteren van een online gegevensverzamelingsprovider. Hieronder staan ​​de belangrijkste waarden en normen waar u op moet letten bij het selecteren van een dienst:

  • Toestemming: Volledige, duidelijk vermelde gedetailleerde toestemming voor opt-in door de klant moet altijd vereist zijn.
  • De strengheid van nalevingsmaatregelen: Onlinegegevens moeten het doel dienen om webtransparantie te bevorderen en bedrijven gelijke toegang tot internet te bieden. De aanbieder moet dergelijke zakencases promoten en open zijn over hun compliance- en ethische richtlijnen. Dit moet dienen als een integraal onderdeel van hun waardepropositie voor hun klanten, waarbij duidelijk wordt aangegeven welke gevallen in het verleden zijn toegestaan ​​of geweigerd.
  • Continu toezicht:De gegevensverzamelaar moet kunnen verwoorden hoe hij actief toezicht houdt op gebruikers die onwettige acties ondernemen, zoals nepbetrokkenheid op sociale mediakanalen en meer.
  • Naleving van alle belangrijke voorschriften: Naleving van GRPR en CCPA is een absolute must, en het bedrijf moet kunnen bewijzen dat ze zich houden aan deze wetten en aan toekomstige nieuwe wetten.

Uiteindelijk is openbare online gegevensverzameling een hulpmiddel waarop de meeste bedrijven vertrouwen, omdat het de grootste bron van informatie is die in realtime wordt ingevoerd. Online gegevens bieden bedrijven inzichten waarmee ze betere producten en klantenservice of ervaring kunnen bieden. Online gegevens helpen bedrijven ook om te anticiperen op de vraag van de consument en om inventiviteit te stimuleren. Met goed gedefinieerde ethische normen die in de hele organisatie worden gepromoot, inclusief transparantie bij alle acties en uitgebreide klantgerichte nalevingsmaatregelen, kan online gegevensverzameling blijven dienen als de beste bondgenoot van bedrijven en consumenten voor een bloeiende, openlijk concurrerende en creatieve markt .