Belangrijke voor- en nadelen om te overwegen

Opmerking van de uitgever: Vraagt ​​u zich af of Microsoft Power BI de juiste selfservice-analyseoplossing voor u is? Maryna deelt haar visie op de belangrijkste voor- en nadelen, die uw beslissing kunnen beïnvloeden. Kijk op ScienceSoft’s om te zien hoe we onze klanten ondersteunen bij hun business intelligence-projecten Power BI-services.

Wanneer de klanten van ScienceSoft om meer flexibiliteit en onafhankelijkheid vragen bij hun analyse en rapportage, raad ik aan om te overwegen Microsoft Power BI. In plaats van ze meteen tot een implementatieproject te dwingen, stel ik voor dat ze beginnen met het zorgvuldig in kaart brengen van hun behoeften op het gebied van bedrijfsanalyse tegen de voor- en nadelen van Power BI. Hier is de lijst met sterke kanten en beperkingen van Power BI die ik deel met de bedrijven waarmee ik in de eerste plaats rekening moet houden.

Gegevensintegratie en visualisatiemogelijkheden

In mijn dagelijkse praktijk zie ik hoe handig Power BI is om zinvolle dataverhalen te creëren door data van verschillende formaten te importeren uit een diversiteit aan externe en interne databronnen. Het is vooral gunstig voor de bedrijven die geen datawarehouse-oplossing hebben – Power BI fungeert als een facilitator die de verwerking van datasets mogelijk maakt.

Met de mogelijkheid om rapporten en gepersonaliseerde dashboards te maken, kunnen zakelijke gebruikers van elk niveau Power BI gebruiken om snelle en zelfverzekerde beslissingen te nemen. Om een ​​idee te krijgen van hoe gepersonaliseerde rapporten en dashboards eruit kunnen zien, kunt u die van ScienceSoft raadplegen project waar we de internationale vastgoedontwikkelaar in staat hebben gesteld om diepgaand inzicht te verwerven in hun bedrijf en trends voor nieuwe zakelijke kansen te ontdekken.

Betaalbaarheid

Ik geloof dat Power BI in elke portemonnee past. Het maakt het mogelijk om voor de hand liggende dashboards en rapporten te creëren tegen de laagst mogelijke prijs. Met Power BI Desktop is het gratis – u downloadt gewoon de gratis versie en maakt rapporten. Een beperking van Power BI Desktop waarmee rekening moet worden gehouden, is echter het onvermogen om binnen één ruimte met uw collega’s aan de inzichten samen te werken. Daarvoor moet je Desktop aanpassen met Power BI-service, die beschikbaar is tegen een relatief lage prijs – $ 9,99 / gebruiker / maand of zonder extra kosten voor Office 365 E5-gebruikers.

Gegevensanalysemogelijkheden

Wanneer klanten zich tot ScienceSoft wenden om hun oude en rigide bedrijfs-DWH’s te upgraden om bepaalde analyses uit te voeren, is Power BI een van de opties die we hen bieden, omdat het de nodige analyses binnen enkele dagen of zelfs uren mogelijk maakt en de noodzaak voor langdurige ontwikkeling en implementatie overbodig maakt.

Als u meer over de waarde van Power BI wilt lezen, aarzel dan niet om ons artikel gewijd aan Power BI voordelen.

Laat ons u het potentieel van Power BI laten zien!

Als je wilt zien hoe Power BI ruwe data vertaalt in zinvolle dataverhalen, bekijk dan onze Power BI Demo.

Complexiteit

Power BI is intuïtief genoeg als het gaat om het importeren van gegevens en het maken van eenvoudige rapportages. Ik waarschuw de klanten die geavanceerde analyses binnen de Power BI-suite nodig hebben echter altijd dat ze extra tools nodig hebben om onder de knie te krijgen (Power Pivot, Power Query, etc.) en dat ze een externe consultant moeten inhuren voor het uitvoeren van complexe analyses.

Kostbare opslag en verwerking op locatie

Wanneer onze klanten hun gegevens en rapporten op locatie moeten bewaren vanwege wettelijke voorschriften of specifieke branche, raad ik hen aan om Power BI Report Server in te zetten. De oplossing is echter alleen beschikbaar in het Power BI Premium-abonnement, dus ze zullen vanaf $ 4.995 / maand moeten betalen voor de mogelijkheid om hun Power BI-inhoud intern te houden.

Beperkingen bij het omgaan met enorme datasets

Wanneer u Power BI gebruikt om inzichten te verkrijgen uit enorme datasets, moet u rekening houden met de limieten van datasets. De grootte van een dataset die u in Power BI Pro kunt importeren, is bijvoorbeeld 1 GB, wat uiteraard de complexiteit van rapporten en dashboards kan beperken. Als u grotere datasets met Power BI wilt importeren en analyseren, kunt u proberen meerdere query’s te maken om de volledige dataset te verwerken of over te schakelen naar Power BI Premium.

Is Microsoft Power BI de juiste oplossing voor jou?

Hoewel Power BI een van de krachtigste facilitators is voor selfservice business intelligence, ben ik van mening dat de haalbaarheid van elk Power BI-project afzonderlijk moet worden ingeschat. Als u hulp nodig heeft bij het definiëren van de juiste set Power BI-functies of advies over Power BI-implementatie, ben ik er klaar voor beantwoord uw vragen.

ScienceSoft is sinds 2013 een Power BI-partner en kan de productiviteit van Power BI-gebruikers en de continue evolutie van de oplossing garanderen met minimaal beheer aan uw zijde.

follow:
admin

admin

Related Posts

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige