Belangrijkste overwegingen voor het uitvoeren van een succesvolle M & A-datamigratie of carve-out

Belangrijkste overwegingen voor het uitvoeren van een succesvolle M & A-datamigratie of carve-out

Klik voor meer informatie over auteur Steele Arbeeny.

Fusies, overnames en desinvesteringen zijn net zo goed een onderneming voor een CIO als voor een CFO; ze zijn van invloed op zowel de zakelijke als de technologische kant. Bepalen welke SAP-systemen en datasets moeten worden gemigreerd, geïntegreerd of afgebroken als onderdeel van de deal – en vervolgens die migraties of carve-outs uitvoeren – kan kostbare, langdurige en ongelooflijk complexe processen zijn, die op hun beurt invloed hebben op uw algehele tijdlijn. Misstappen in het datamigratieproces kunnen resulteren in onnodige technische schulden, mogelijke boetes voor de Transition Services Agreement en zelfs vertragingen bij het bereiken van uw uiteindelijke doelen voor het project.

Er zijn enkele belangrijke overwegingen die ik zou aanbevelen aan bedrijven die fusies, overnames of afstotingen ondergaan als het gaat om hun data migratie behoeften. De belangrijkste van deze overwegingen is de noodzaak om automatisering in het hart van uw migratie- of afsplitsingsstrategieën in te bouwen en waarom afstemming met de juiste softwaregedreven partner een integraal onderdeel is van het uitvoeren van een datamigratie of carve-out die op schema blijft en algemene tijdlijnen haalt. en doelen.

Maak een duidelijk actieplan

Fusies, overnames en afstotingen zijn ongelooflijk complexe processen. Het is duidelijk dat geen enkel bedrijf er een onderneemt zonder eerst een duidelijk actieplan en een tijdlijn voor dat plan op te stellen. Maar het is cruciaal dat dat plan ook prioriteit geeft aan de datamigratiekant van de operatie; het kan niet alleen een zakelijk proces zijn. Datamigraties en carve-outs behoren tot de meest ontmoedigende taken die gepaard gaan met het uitvoeren van een fusie, overname of afstoting, dus het is van cruciaal belang om de bredere missie te volbrengen.

Hoewel de situatie van elk bedrijf anders is, zijn er een paar belangrijke vragen die bedrijven die een fusie, overname of afstoting ondergaan, zichzelf moeten stellen om ervoor te zorgen dat hun gegevensbehoeften niet over het hoofd worden gezien:

 • Moeten we het bedrijf dat we zojuist hebben gekocht, integreren in onze ERP-systemen? In het geval van een desinvestering: moeten we gegevens identificeren en uit onze systemen verwijderen?
 • Gebruikt het bedrijf dat we overnemen SAP of een ander soort ERP? Delen beide bedrijven al hetzelfde soort ERP?
 • Welke regelgevingskwesties kunnen zich voordoen die het proces kunnen verlengen, stoppen of vertragen? Zijn er mogelijke hindernissen voor TSA-naleving waar we mee te maken kunnen krijgen?
  • Een aandachtspunt zijn verkoopoverlappingen. Met een overlap van 20 procent van balans tot balans kan dit een aanzienlijk potentieel obstakel vormen voor de regelgeving.
 • Hoe snel hebben we de datamigratie of carve-out nodig?

Hoewel dit misschien fundamentele eerste stappen lijken, zijn het cruciale. Zonder een duidelijk overzicht van uw gegevensbehoeften, zou u in een situatie terecht kunnen komen waarin een fusie, overname of afstoting ertoe leidt dat het nieuwe bedrijf buitensporige technische schulden aangaat of de naleving van wet- en regelgeving schendt – wat op zichzelf een hele reeks nieuwe problemen met zich meebrengt. om mee om te gaan.

Automatisering centraal stellen

Of u nu gegevens integreert of uitsnijdt, het proces is ongelooflijk arbeidsintensief en vol met repetitieve taken. Bovendien heeft elke te nemen beslissing potentieel verstrekkende gevolgen voor alles, van het bewaren van gegevenshistorie en de relevantie van stamgegevens tot beveiliging en naleving. Met andere woorden, het de eerste keer goed doen is bedrijfskritisch.

Dit is des te meer de reden waarom automatisering moet worden behandeld als een integraal onderdeel van deze processen. Door datamigraties of carve-outs te automatiseren, wordt ervoor gezorgd dat het volume aan ondergeschikte taken zowel snel als pijnloos wordt uitgevoerd, terwijl de meer gewogen keuzes handmatig moeten worden gedaan. Automatisering zorgt ervoor dat besluitvormers in wezen alleen hun tijd en middelen besteden aan de taken waarvoor hun input het meest nodig is – dit alles stelt IT-teams in staat om hun middelen het best toe te wijzen en te prioriteren voor het uitvoeren van zelfs de meest uitdagende afsplitsings- of migratieplannen.

Dit komt ook goed van pas in de nasleep van de fusie, waar automatisering de integratieprojecten na de fusie / overname kan versnellen, waardoor de migratie sneller en naadloos kan worden versneld en tegelijkertijd een nieuw niveau van inzicht en controle over het proces wordt geboden. anders wordt niet bereikt door traditionele, handmatige benaderingen.

Uitvoeren met minimale bedrijfsonderbrekingen

Nadat u een actieplan heeft opgesteld en dit rond een door automatisering gedreven strategie heeft ingepakt, is de volgende overweging uiteindelijk de go-live-datum: kan uw bedrijf omgaan met een storing die langer duurt dan een weekend? Hoe snel moet u de datamigratie, of carve-out, uitvoeren om langdurige verstoringen in uw bedrijfsvoering te voorkomen? Hoe lang is te lang?

Dit is misschien de laatste stap in het proces, maar het is niet minder cruciaal. In staat zijn om uw nieuwe datamigratie of carve-out uit te voeren met minimale downtime of onderbrekingen voor het bedrijf, is in wezen het eerste bewijs van hoe succesvol uw nieuwe fusie, overname of afstoting zal zijn. Daartoe moeten bedrijven die deze transformaties ondergaan, ervoor zorgen dat ze zich van tevoren bij de juiste softwarepartner hebben aangesloten. Succesvolle datamigraties en carve-outs zijn een integraal onderdeel van het succes van het nieuw gefuseerde of afgestoten bedrijf en de sleutel tot het afwenden van de technische schuld of TSA-overtredingen die u anders van de baan zouden kunnen brengen. Om dat op tijd en in overeenstemming met uw doelen voor elkaar te krijgen, moet u op de juiste manier met de juiste partner beginnen.

Met zoveel op het spel, hebben bedrijven die een fusie, overname of afstoting ondergaan, niets minder nodig dan een voorspelbaar proces voor het uitvoeren van hun datamigratie- en carve-outbehoeften – een softwaregedreven, end-to-end, geautomatiseerd proces dat voorspelbaar is in zijn snelheid, efficiëntie en slagingspercentage bij het behalen van uw doelen binnen uw tijdschema.

Meer informatie over ?

Belangrijkste overwegingen voor het uitvoeren van een succesvolle M & A-datamigratie of carve-out
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Business Intelligence Dashboards

Business intelligence dashboards are an incredible tool for any business to see progress in various areas of the business. Using data analytics software, you can

Belangrijkste overwegingen voor het uitvoeren van een succesvolle M & A-datamigratie of carve-out

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Belangrijkste overwegingen voor het uitvoeren van een succesvolle M & A-datamigratie of carve-out

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?