Belangrijkste principes van een effectief dashboard

Vooral in grote organisaties moet er veel data worden verzameld en geanalyseerd. Werknemers kunnen overweldigd worden door al deze gegevens. Dit is waar een dashboard van pas komt om u te helpen organiseren. Bovendien een goed ontworpen zakelijk dashboard maakt het verschil in uw besluitvormingsproces.

U hoeft niet technisch onderlegd te zijn

Belangrijkste principes van een effectief dashboard

Om een ​​dashboard te gebruiken, hoeft u niet per se technisch onderlegd te zijn. Wanneer u een dashboard ontwerpt, zijn er bepaalde praktijken die u moet volgen om gegevens op de best mogelijke manier weer te geven. Slecht ontworpen dashboards kunnen uw gegevens minder begrijpelijk maken en zijn niet zo nuttig voor uw gebruikers en leidinggevenden. Aangezien niet al uw gebruikers technisch onderlegd zijn, moet u proberen uw dashboard intuïtief en eenvoudig te gebruiken. Maak het niet vol met veel gegevens en grafieken.

Essentiële ontwerpprincipes van een dashboard

Voordat u een dashboard ontwerpt, moet u onderzoeken wie uw publiek is en wat hun vereisten zijn. Dit onderzoek is handig bij het maken van een zakelijk dashboard. Hiermee kunt u relevante gegevens gebruiken om voor uw gebruikers weer te geven. Je moet ook proberen het simpel te houden. Bovendien moet u het juiste type datavisualisatie gebruiken.

Zorg voor een waardevolle context

Een ander cruciaal kenmerk van een dashboard is het bieden van de juiste context voor de gegevens aan uw gebruikers. Als uw gebruikers de gegevens die op uw dashboard worden weergegeven niet kunnen begrijpen, heeft dat voor hen geen betekenis. Er zijn bepaalde soorten informatie die u kunt verstrekken om de context van de weergegeven gegevens te geven, zoals titel en titel. U kunt ook labels, series en legendes opnemen voor de grafieken. Als een vergelijking nodig is, neem die dan ook op.

Kies Effectieve visualisatietechnieken

Goed ontworpen dashboards moeten informatie op een effectieve manier naar uw gebruikers overbrengen. Uw software wordt geleverd met sjablonen en stelt u ook in staat om verschillende visuals op uw bedrijfsdashboard aan te passen. Onthoud waar uw gebruikers naar op zoek zijn, en u moet weten hoe u uw gegevens het beste op uw dashboard kunt weergeven. Door de juiste visualisatietechnieken op uw dashboards te gebruiken, kunt u uw bedrijf effectief beheren en beslissingen nemen op basis van de juiste gegevensanalyse.

Houd er altijd rekening mee dat uw gebruikers vertrouwen op dashboardinformatie om strategische beslissingen voor uw onderneming te nemen. Daarom is het essentieel om ervoor te zorgen dat uw dashboard niet alleen de juiste gegevens weergeeft, maar ook met de juiste intervallen wordt vernieuwd. U kunt uw onderzoek doen om de juiste gegevens, update-intervallen en de meest geschikte doelgroep te bepalen om het meeste uit uw bedrijfsdashboard te halen.

BEKIJK SOFTWAREFUNCTIES

Meer informatie over ?

Belangrijkste principes van een effectief dashboard
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Kunstmatige neurale netwerken: een overzicht

Neurale netwerken en deep learning bieden momenteel enkele van de meest betrouwbare beeldherkenning, spraakherkenning en natuurlijke taalverwerking beschikbare oplossingen. Het was echter niet altijd zo.

Belangrijkste principes van een effectief dashboard

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Belangrijkste principes van een effectief dashboard

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?