Best practices voor bedrijfsinformatie en waar u deze kunt vinden

Tijdens mijn 15 jaar BI implementatie en adviespraktijk raakte ik eraan gewend om met de grootste zorg om te gaan met de term ‘best practices’, omdat het vaak gewoon een mooi woord is dat bedoeld is om de aandacht van het publiek te trekken. Hier besloot ik mijn benadering om het onderscheid te maken tussen schijnbare best practices van business intelligence en echte, te delen met die lezers die op het punt staan ​​hun BI-implementatieprojecten te starten.

Best practices voor bedrijfsinformatie en waar u deze kunt vinden

BI best practices die niet echt nuttig zijn

Ik raad niet aan om te veel tijd te besteden aan best practices op het gebied van business intelligence, die simpelweg algemene organisatorische tips delen die van toepassing zijn op elke IT-oplossing. Als je meer dan 5 minuten besteedt en zoveel krijgt als ‘bepaal eerst de strategie’, ‘krijg een organisatiebrede buy-in’ of ‘bouw niet alles op dag 1’, dan kun je beter overschakelen naar een andere bron van wijsheid en krijg echt nuttige informatie.

Best practices kunnen BI-specifiek zijn, maar nog steeds oppervlakkig. Ik betwijfel bijvoorbeeld of bedrijven veel waarde kunnen halen uit ‘identificeer de geprefereerde data-integratiemethode’. Dit advies laat te veel vragen achter, waaronder ‘Welke integratiemethoden zijn er in het algemeen beschikbaar?’, ‘Moeten we ze allemaal in de praktijk proberen of gewoon in theorie leren?’, ‘Wiens voorkeuren moeten we het hoogst scoren?’ Een ander voorbeeld van een vergelijkbare best practice is ‘Implementeer een eenvoudig te gebruiken BI-applicatie die integreert met desktopapplicaties’.

Waar kunt u waardevolle BI-best practices krijgen?

Voor nuttige inzichten kunt u controleren wat BI initiatieven die de marktleiders hebben gekozen en geïmplementeerd. Stel dat als u een detailhandelaar bent, u kunt zien dat grote spelers in uw branche zich concentreerden op initiatieven als 360-graden klantbeeld, preventie van klantverloop, en vraagvoorspelling. Als u een fabrikant bent, zult u waarschijnlijk te weten komen over voorspellend onderhoud en optimalisatie van de toeleveringsketen. Momenteel is dergelijke informatie algemeen beschikbaar – u kunt veel artikelen vinden die praktijkvoorbeelden met een behoorlijke mate van detail beschrijven, vaak zelfs met het numerieke effect op de omzet of klanttevredenheid.

Het is handig om te verkennen BI-initiatieven geïmplementeerd door middelgrote en kleine bedrijven (vooral als uw bedrijf tot een van deze segmenten behoort) om segmentspecifieke use-cases te vinden en voorbeelden van bedrijfsrapporten en dashboards te bekijken. Voor deze informatie kunt u zich wenden tot casestudy’s van leveranciers, zoals die uit ons projectportfolio – BI implementatie voor een organisatieadviesbureau.

Het is ook logisch om te lezen over de recente BI-vorderingen en trends. Voor dergelijke inzichten kunt u uitgebreide whitepapers van onderzoeks- en adviesbedrijven zoals Gartner, TDWI, McKinsey & Company, BARC raadplegen. Bijvoorbeeld, volgens BARC die de mening van 2.600+ respondenten verwoordt, de lijst van BI-trends die belangrijk zijn in 2019 omvat aspecten als datakwaliteitsbeheer, datavisualisatie, selfservice-BI, datawarehouse-modernisering, agile BI-ontwikkeling en geavanceerde analyse. U kunt ook terecht bij gerenommeerde mediaplatforms, zoals Forbes.com en CIO.com, die ook vaak artikelen posten met trends op het gebied van business intelligence of data-analyse.

Het opsommen

Als u op zoek bent naar waardevolle informatie, bekijk dan de initiatieven van marktleiders, gebruik cases die specifiek zijn voor een bepaald bedrijfssegment, evenals recente BI-vorderingen en trends. Ze helpen je om je BI-behoeften beter te definiëren en in de praktijk te brengen.

Best practices voor bedrijfsinformatie en waar u deze kunt vinden

Bedrijfsinformatiediensten

Geef uw bedrijf meer mogelijkheden door giswerk te vervangen door geïnformeerde besluitvorming. Wij begeleiden u door dit uitdagende maar waardeverhogende proces.