Beste Laura: Gegevensbeheer verstoren

Beste Laura: Gegevensbeheer verstoren

Meer weten over :

Beste Laura: Gegevensbeheer verstoren

Beste Laura: Gegevensbeheer verstoren

Klik voor meer informatie over auteur Laura Madsen.

Welkom bij de blogserie van Dear Laura! Omdat ik heb gewerkt om de status quo op het gebied van gegevensbeheer uit te dagen, krijg ik veel vragen over hoe het “echt” zal werken. Ik zal deze vragen en antwoorden delen via deze DATAVERSITY®-serie. Vorig jaar heb ik het boek geschreven Gegevensbeheer verstoren omdat ik er vast van overtuigd ben dat slechte Data Governance (DG) -programma’s het zo succesvol mogelijk maken van dataprogramma’s in de weg staan.

Lees de vorige blog in deze serie hier.

“Beste Laura,

Ik weet dat Data Governance cruciaal is, maar hoe overtuig ik mijn leidinggevenden? Ik ben nieuw in mijn rol en Data Governance is hier een paar keer geprobeerd en elke keer mislukte het, jammerlijk. Ik kan begrijpen waarom, te veel beloofd, niet genoeg tijd, geld of mensen. Het probleem is: hoe bepleit ik iets nieuws als het nog steeds “Data Governance” is en er een lang institutioneel geheugen is?

Gefrustreerd in Fresno “

Hey Fresno!

Je bent niet alleen. Ik krijg deze vraag de hele tijd! Ik ben ook gefrustreerd toen ik probeerde ondersteuning te krijgen voor “Data Governance”, maar hier is het punt – niet alles Gegevensbeheer is gelijk gemaakt. Of je nu houdt van de aanpak waarover ik schreef in “Disrupting Data Governance” (schaamteloze plug) of andere methoden, het punt is, Fresno, je hebt gelijk. U heeft wat gegevensbeheer nodig.

Beheer is een realiteit, en dat is wat u moet doen om grip te krijgen. Er zijn een paar manieren om dit voor elkaar te krijgen. De eerste manier die ik aanbeveel is om klein te beginnen, zoals heel klein. Iets waarvan je weet dat je het kunt bereiken om wat oefening te krijgen, maar ook om wat krediet te krijgen. Definieer misschien een gemeenschappelijke term (maar doe er geen maanden over!) Of verkrijg steun van een paar belangrijke enthousiaste (dwz luidruchtige) belanghebbenden. Pak iets aan en schrijf het op aan Data Governance. Kies trouwens geen tool-acquisitie (of metadata)! Dat zijn beide projecten die veel tijd en / of geld kosten en zelden snel waarde tonen. Je loopt achter voordat je begint.

Een andere manier om te beginnen is door te doen wat ik vroeger met mijn zoon deed toen hij nog een baby was en de vieze dingen onder iets spannends te verbergen (bijvoorbeeld bloemkool in macaroni en kaas). Tag Data Governance in een ander project dat iedereen wil. Noem het geen DG; noem het gewoon “projectwerk” en leveren. Zeg dan: “Ja, dat ding dat we deden; het was eigenlijk Data Governance. Verrassing!” De meest effectieve manier om Data Governance aan het rollen te krijgen zodat het duurzaam is, is door een hybride aanpak te hebben, van boven naar beneden / van onderaf. Je hebt beide nodig. Leidinggevenden zijn natuurlijk van cruciaal belang voor uw succes, maar dat geldt ook voor de mensen die het werk zullen doen en u zullen aanmoedigen.

Hier is het ding – ongeacht hoe u het doet, toon waarde die wordt bepaald door het bedrijf. Beheer, neem mensen mee en toon waarde, zelfs een klein bedrag, zo snel mogelijk. Overweeg flexibele methoden om snel te leveren. Verdeel het probleem in kleine taken. Ik hou van de agile mantra: “Denk groot, begin klein, handel snel.” Data Governance is een “denk groot” -werk voor elke organisatie. Maar zoals het oude gezegde luidt: “De reis van duizend mijl begint met de eerste stap”, en Data Governance is tenslotte een reis! Veel succes, Fresno. Laat ons weten hoe het gaat.

Heeft u een vraag die ik graag beantwoord? E-mail me op Laura op viagurus dot com.