Big data gebruiken om de productiviteit van werknemers te maximaliseren in een nieuwe afgelegen wereld

De wereld bereidt zich al jaren voor op een beroepsbevolking op afstand, maar die realiteit begint nu pas te komen. Nu we gedwongen zijn om op afstand te werken, moet het niet worden gezien als een crisis, maar als een grote kans. Thuiswerken kan het voor werknemers gemakkelijker maken om productiever te zijn als ze niet worden afgeleid door de drukke kantooromgeving. Wanneer werknemers zich comfortabel kunnen kleden, naar muziek kunnen luisteren terwijl ze werken en niet worden belast door woon-werkverkeer, melden ze dat ze meer tijd besteden aan het daadwerkelijk uitvoeren van het werk. Studies hebben zelfs aangetoond dat de productiviteit van werknemers dat wel is 1,9% gestegen en ze voelen zich beter over hun werk en de bedrijven die hen in dienst hebben wanneer ze worden aangemoedigd om taken op afstand uit te voeren.

We worden opgeroepen om ons denken en gedrag aan te passen aan de huidige tijd. In deze nieuwe afgelegen wereld zijn sommige werkgevers bezorgd over hun vermogen om werknemers te leiden en te motiveren om te presteren. Door gebruik te maken van big data krijgen bedrijven echter toegang tot de kenmerken, voorkeuren en gedragingen van hun personeel. Hierdoor kunnen ze een protocol ontwikkelen om de medewerkerstevredenheid te verhogen, wat op zijn beurt de productiviteit verhoogt.

Big data biedt grote voordelen voor ondernemers. Werkgevers hebben de mogelijkheid om big data te gebruiken om de werknemerservaring te verbeteren, de productiviteit te maximaliseren en uiteindelijk de winst te verhogen.

Big data gebruiken om de productiviteit van werknemers te maximaliseren in een nieuwe afgelegen wereld

Perceptie

Big data helpt u het volledige potentieel van uw externe personeel te realiseren. Gegevensanalyse is bedoeld om een ​​duidelijk beeld te krijgen van werkpatronen en gedragingen. Wanneer het personeel het werk op afstand voltooit, wordt het heel duidelijk wie wat doet. Deze informatie geeft u als bedrijfseigenaar het voordeel dat u herkent waar de sterke punten van uw bedrijf liggen en op welke gebieden verbetering nodig is.

Perceptie van wat er echt aan de hand is binnen het bedrijf en hoe medewerkers met elkaar en met situaties omgaan, is de sleutel tot het bieden van ondersteuning als werkcoach in plaats van als baas. Dit is meer dan ooit mogelijk met data-analyse.

In zicht

Wanneer werknemers worden aangemoedigd om hun voorkeuren en antipathieën te uiten in termen van bedrijfsbeleid, kunnen bedrijfseigenaren zien wat werkt als het gaat om medewerkerstevredenheid. Medewerkers hebben op hun beurt het gevoel dat er naar hen wordt geluisterd. Statistieken tonen aan dat werknemers die de indruk krijgen dat hun mening ertoe doet, over het algemeen positieve gevoelens hebben over de werkplek en in het algemeen, beter presteren.

Communicatie

Dankzij de externe werkomgeving verandert de samenwerking tussen werknemers. Hoewel samenwerkingshulpmiddelen in het verleden misschien goed hebben gewerkt wanneer ze op een centrale locatie werden gebruikt, is het resultaat vele malen beter in werksituaties op afstand. Winstgevende veranderingen die verband houden met collaboratief en productief gedrag resulteren in nieuwe, effectievere methoden voor communicatie tussen kantoren.

Betere communicatie en nauwere samenwerking leiden tot een hogere productiviteit.

Prestaties en tevredenheid van medewerkers

De productiviteit van werknemers kan een directe correlatie hebben met hoe comfortabel werknemers zich voelen in hun werkomgeving. Omdat kantoorpersoneel een mentaliteit en werkstijl op afstand ontwikkelt, kunnen analytische benaderingen een significant verschil maken in de medewerkerstevredenheid en de resulterende prestaties.

Hoogtepunten van topprestaties

Het vermogen om sleutelfiguren te identificeren, helpt managers om de rest van het personeel beter te coachen en tegelijkertijd de winstgevende resultaten van de sterren te verfijnen. Dit houdt in dat u diep in workflows en verschillende gebruikersactiviteiten moet graven om het grotere operationele plaatje te begrijpen.

Als de prestatienormen eenmaal zijn vastgesteld, zullen managers herkennen welke werkpatronen regelmatig optimale resultaten opleveren. Vervolgens kunnen nieuwe benchmarks en richtlijnen worden opgesteld om de prestaties over de hele linie te verbeteren. Deze methode om de werkvaardigheden van bestaande werknemers te verbeteren, bouwt loyaliteit en vertrouwen op bij werknemers, wat leidt tot een beter rendement op uw meest waardevolle en belangrijke investering: mensen.

Tools voor het bewaken van de productiviteit van medewerkers

De algehele prestaties en productiviteit stijgen wanneer het management een model kan bieden dat het hele team kan nabootsen. Door de productiviteit van het personeel te analyseren, wordt een langdurige toewijding aan succes en groei geïdentificeerd. Wanneer de productiviteit van het personeel wordt gemeten over maanden en jaren, krijgt u een videogeschiedenis die de stroom van uw bedrijf in de loop van de tijd laat zien. De levensduur en volwassenheid van uw organisatie onthullen bedrijfsbrede gedragingen die vervolgens naar behoefte kunnen worden aangepast.

Het volgen en analyseren van de productiviteit van medewerkers kan de sleutel zijn tot de wendbaarheid van de organisatie. Wanneer u de productiviteitstrends van werknemers kunt volgen, neemt de mogelijkheid om als eenheid te plannen toe.

Trendanalyse

Om het gedrag van de hele organisatie te begrijpen, is het volgen en analyseren van productiviteitstrends in de tijd tussen teams en rollen een zeer waardevol hulpmiddel. Dit geeft leidinggevende teams de kans om met managementplannen te komen die productief gedrag waarschijnlijk zullen versterken. Door te bepalen wat productief werk classificeert en wat niet, kunt u eenvoudig de productiviteit van uw personeel analyseren. Bovendien kunnen productieve acties op lange termijn worden gecontroleerd om te meten hoe ze in de loop van de tijd veranderen. Dit helpt om de focus te houden op acties die momenteel succesvol zijn.

Christian Steven Software biedt Business Intelligence-rapportageoplossingen die zijn ontworpen om de productiviteit van medewerkers te verhogen. Neem contact op om uw project te bespreken en hoe het kan worden verbeterd.

JN1290 - PBRS-promovideo 1080p

Download Features PDFStart gratis proefperiode

follow:
admin

admin

Related Posts

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige