page title icon Burstable bandwidth: voorbereiden op morgen

Klik voor meer informatie over auteur Lex Boost.

Nu we het laatste kwartaal van 2020 ingaan en de onvermijdelijke bedenktijd van het vierde kwartaal beginnen, is de enorme omvang van de veranderingen die 2020 hebben ingeluid moeilijk te negeren: de meeste arbeidskrachten zijn nu ver weg en veel dagelijkse activiteiten zijn afhankelijk van digitale technologie. EEN recent onderzoek liet een stijging van 97 procent zien in het aantal Amerikaanse werknemers dat traditioneel op kantoor werkte, maar nu is overgestapt op werken op afstand. Deze ongekende toename van telewerkers plaatst bedrijven onder grote druk als het gaat om het garanderen van dezelfde connectiviteit, latentie, veiligheiden het vermogen om meer verkeer te weerstaan, worden allemaal behouden terwijl hun personeel op afstand is.

De meeste bedrijven hebben zich gerealiseerd dat ze rekening moeten houden met de nieuwe eisen die gepaard gaan met deze veranderende bedrijfsnormen. Hoewel er veel strategieën zijn die bedrijven kunnen implementeren om deze nieuwe uitdagingen het hoofd te bieden, is er een die ze allemaal ondersteunt, de barstbare bandbreedte.

Burstable-bandbreedte biedt een basis van aanhoudende bandbreedte, die is ingesteld om een ​​gemiddelde dag verkeer te kunnen verwerken, maar bevat ook een ingebouwde methode waarbij een open netwerkpoort wordt gebruikt om indien nodig extra bandbreedte te bieden. Met deze oplossing kunnen bedrijven elke druk op de bandbreedte op elk moment onmiddellijk opvangen, zoals een drastische piek in het verkeer op korte termijn.

Veel bedrijven wenden zich tot technologieën zoals VPN’s en migreren hun werklast naar de cloud om de technische nadelen van hun werknemers te kunnen compenseren terwijl ze op afstand werken – burstable bandbreedte biedt veel voordelen waardoor bedrijven deze technologieën efficiënter en eenvoudiger kunnen uitrollen .

VPN

Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, gaan bedrijven steeds vaker met behulp van VPN’s. Met een VPN (virtual private network) kan een privénetwerk worden uitgebreid over een openbaar netwerk. Hierdoor kunnen gebruikers gegevens verzenden en ontvangen via openbare netwerken op dezelfde manier alsof hun apparaten rechtstreeks op het particuliere netwerk waren aangesloten. Het is geweest gemeld dat VPN-gebruik in de VS met 124 procent per week is gestegen sinds het begin van de pandemie. Met een VPN kunnen bedrijven het probleem van beveiliging en toegang aanpakken; De VPN is echter nog steeds afhankelijk van het door de werknemer gekozen netwerk om deze zonder vertraging te leveren. Dit is waar burstable bandbreedte een sleutelrol speelt.

Met een plan voor burstable bandbreedte kunnen bedrijven eventuele problemen van het netwerk van een werknemer compenseren. Eenmaal verbonden met het VPN van het bedrijf, kan de barstbare bandbreedte de mogelijk trage connectiviteit van een werknemer compenseren door de bandbreedte te vergroten en een gemakkelijkere gegevensstroom tussen het toegangspunt tot de VPN en de bron van het privénetwerk mogelijk te maken.

Met burst-bandbreedte kunnen ook beveiligingsmaatregelen worden geïmplementeerd zonder de latentie te vergroten. Door een gemakkelijkere gegevensstroom tussen het apparaat van de werknemer en het privénetwerk mogelijk te maken, kunnen beveiligingshulpmiddelen die in het netwerk zijn geïnstalleerd, effectief werken zonder de bandbreedte te verstoppen en de werking te vertragen.

Cloud-migratie

Cloud migratie heeft ook een belangrijke rol gespeeld in het gemiddelde personeelsbestand tijdens de pandemie, waarbij veel bedrijven die ooit fysieke opslag gebruikten, overgingen op de cloud om ervoor te zorgen dat alle gegevens toegankelijk zijn tijdens de golf van externe werknemers. In feite, een recent rapport toonde aan dat 87 procent van de IT-besluitvormers het coronavirus noemt als de reden waarom cloudmigratie wordt versneld, en 75 procent van de IT-besluitvormers gelooft dat 95 procent van de workloads in de cloud binnen de komende vijf jaar zal plaatsvinden.

Met burst-bandbreedte kunnen bedrijven de overstap naar de cloud maken zonder bang te hoeven zijn voor latentieproblemen of connectiviteitsproblemen. De mogelijkheid om een ​​boost in bandbreedte te krijgen tijdens periodes met veel verkeer, zoals het migreren van volledige databases naar een cloudplatform, betekent dat bedrijven dit kunnen doen zonder bang te hoeven zijn de efficiëntie van hun werknemers negatief te beïnvloeden.

Bovendien komt de barstbare bandbreedte enorm ten goede aan de detailhandel, die aantoonbaar de meeste verandering heeft ondergaan sinds het begin van de pandemie. Recente gegevens van McKinsey laat zien dat de groeiende trend van online winkelen alleen maar zal blijven toenemen, aangezien consumenten waarschijnlijk het gedrag zullen behouden dat ze hebben aangenomen tijdens thuisblijvende bestellingen. Nu het vakantieseizoen nadert, bereiden retailers zich voor op een veranderd hoogseizoen vanwege de pandemie. Diverse grote retailers hebben zich er al toe verbonden hun Black Friday-verkopen te beperken tot alleen online.

Het hebben van de tools om de bandbreedtecapaciteit te vergroten, is de sleutel tot het succes van een retailer tijdens deze unieke feestdagen. In de afgelopen jaren hebben we gezien dat veel retailers technische problemen ondervonden tijdens piekmomenten zoals Black Friday en kerstverkopen, maar ze hadden meestal het voordeel dat ze nog steeds hun fysieke locaties konden gebruiken. Dit is dit jaar wellicht niet het geval. Daarom is het absoluut noodzakelijk om ervoor te zorgen dat er voldoende bandbreedte beschikbaar is om de ongekende toename van online shoppers aan te kunnen – en toch zowel de nodige beveiligingsmaatregelen als nieuwe technologieën te gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren.

Het laatste kwartaal van 2020 zal de technische capaciteiten die veel bedrijven, niet alleen retailorganisaties, hebben ingevoerd, aanzienlijk testen. De vakantie seizoen zullen meer werknemers verder van hun werkplek zien reizen om bij familie te zijn, wat op zijn beurt de connectiviteit en beveiliging van de apparaten die werknemers mogelijk gebruiken zal veranderen. Q4 van 2020 brengt ook haast om alles te krijgen gemigreerd naar de cloud naarmate het jaar ten einde loopt en we de nodige stappen ondernemen om ons voor te bereiden op 2021. Burstable bandbreedte is een oplossing die elk bedrijf dat een van deze twee moet aanpakken, in zijn arsenaal zou moeten hebben. De mogelijkheid om de bandbreedte te vergroten wanneer dat nodig is en werknemers de nodige digitale tools te bieden om efficiënt te werken, is de sleutel tot het aanhoudende succes van een bedrijf gedurende deze tijd.

Plaats een reactie