Business Intelligence Framework om geïnformeerde besluitvorming te ontgrendelen

Alex Bekker, ons hoofd van de afdeling data-analyse, geeft het eigen BI-framework van ScienceSoft weer dat we hebben gevormd gedurende 15 jaar van onze business intelligence-praktijk.

Bedrijven hebben business intelligence (BI) niet zomaar nodig. Het doel van een bedrijf is geïnformeerde besluitvorming, en een BI-oplossing moet dit mogelijk maken. Een ding werd genegeerd tijdens BI-implementatie (zoals het goed monitoren van bedrijfsprestaties of het verkrijgen van tijdige informatie over bedrijfsactiviteiten), en het bedrijf kan zich gefrustreerd voelen over de te leveren producten.

Om ervoor te zorgen dat onze klanten het maximale uit hun BI-implementatieprojectenhebben we een BI-framework ontwikkeld dat alle functies omvat die een BI-oplossing zou moeten vervullen. Hieronder illustreren we de vier hoofdcomponenten van het framework aan de hand van het voorbeeld van YourStyle, een denkbeeldige modefabrikant en retailer. Voor uw gemak begeleiden we de beschrijvingen met visuals.

Planning

De planningscomponent maakt het mogelijk trends te identificeren, prognoses te maken, bedrijfsprestaties te meten en plannen te analyseren.

  • Met trendanalyse, BI-gebruikers zijn in staat patronen in historische gegevens te identificeren en de kansen te begrijpen die een bedrijf kan aangrijpen, evenals uitdagingen die ze moeten overwinnen. De leidinggevenden van YourStyle kunnen bijvoorbeeld volgen hoe de maandelijkse brutowinst zich gedurende het jaar heeft ontwikkeld.

bi-framework-trendanalyse

  • Voorspelling maakt het voorspellen van een toekomstige trend mogelijk om doelen te stellen. YourStyle heeft hun brutowinstdoelen vastgesteld na hun brutogegevensanalyse van de afgelopen 5 jaar. Omdat we de dashboards van YourStyle laten zien die zijn ontworpen voor leidinggevenden, kunnen we de prognoses niet zien, die onder de verantwoordelijkheid van data-analisten vallen.
  • Prestatie analyse omvat interne en externe benchmarking. YourStyle kan intern toppresteerders vinden, bijvoorbeeld door te analyseren welke van hun collecties de hoogste omzet en brutowinst opleverden. Het bedrijf kan echter meer inzichten krijgen door de gegevens over de typische en hoge prestaties in de branche te integreren.

bi-framework-prestatieanalyse

  • Plan analyse. YourStyle heeft hun plannen in een BI-oplossing. Ze hebben geen enkele discrepantie tussen de plannen als ze ze vanuit verschillende perspectieven bekijken, zoals brutowinst per staat, per maand en per verzameling. Aangezien beide dashboards die we hebben onderzocht, zijn afgestemd op de leidinggevenden van YourStyle, zien we daar alleen plannen op het hoogste niveau. U kunt er echter zeker van zijn dat deze plannen verder kunnen worden opgesplitst in de plannen van verschillende afdelingen.

Plan de uitvoering

De essentie van de planuitvoeringscomponent is om cvergelijk de geplande uitvoering met de werkelijke. De leidinggevenden van YourStyle kunnen bijvoorbeeld gemakkelijk zien dat het bedrijf hun nettowinstdoelstelling met slechts 66% heeft bereikt.

bi-framework-plan-uitvoering

Bovendien maakt de BI-oplossing van YourStyle ondernemen mogelijk wortel oorzaak analyse. U kunt een rondleiding volgen door een speciaal BI-demo om te zien hoe YourStyle de reden voor lager dan geplande winstprestaties identificeert.

Live BI-demo

Veranderingsanalyse

Veranderingsanalyse maakt het mogelijk om reële of potentiële gevolgen van een verandering te identificeren. YourStyle heeft dit onderdeel nog niet geïmplementeerd. Als ze dat wel hadden gedaan, konden ze verschillende scenario’s uitvoeren om te begrijpen welke impact de introductie van een nieuwe collectie op hun bedrijf zou kunnen hebben gehad.

Optimalisatie

De essentie van de optimalisatiecomponent is om de data uit een BI-oplossing te gebruiken om interne bedrijfsprocessen te optimaliseren. YourStyle kan de inzichten die ze opdoen gebruiken om hun marketing door de advertentiemix voor het lanceren van een nieuwe collectie te heroverwegen en verkoop door best practices te brengen naar de staten die ondermaats presteren.

Benut u het volledige potentieel van uw business intelligence?

Nu heb je een checklist om deze vraag met vertrouwen te beantwoorden. Als u componenten voor planning, planuitvoering, veranderingsanalyse en optimalisatie hebt gedekt, goed gedaan, dan zou u al moeten profiteren van geïnformeerde besluitvorming; zo niet – je hebt een referentie-BI-raamwerk om de ontbrekende componenten te identificeren en prioriteiten te stellen waar je moet beginnen.

14 jaar BI-praktijk. Services met een volledige cyclus om krachtige BI-oplossingen te leveren met uitgebreide analyseopties. Iteratieve ontwikkeling om quick wins te behalen.

follow:
admin

admin

Related Posts

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Een korte geschiedenis van gegevensbeheer

Datamanagement is de organisatie van gegevens, de stappen die worden gebruikt om efficiëntie te bereiken en informatie uit die gegevens

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige