Certificeringsgids voor Microsoft Data Analyst Associate

Eerder dit jaar heeft Microsoft bekend gemaakt het zou 15 certificeringen en 44 examens laten vervallen, waaronder MCSA: BI Reporting, dat de expertise van data-analisten valideerde met behulp van Power BI en Excel om gegevens te visualiseren via dashboards en rapporten. De verhuizing is het hoogtepunt van de beslissing van het bedrijf in 2018 om focus op rolgebaseerde certificeringen zoals data-analist, data-engineer en data-wetenschapper.

Microsoft raadt personen aan die voorheen de MCSA: BI Reporting-certificering zouden hebben behaald, in plaats daarvan de nieuwe Microsoft Certified: Data Analyst Associate-certificering te volgen. Het leertraject van de rol van data-analist is nog grotendeels gericht op technische Microsoft Power BI-vaardigheden.

Marktinformatie- en adviesbureau Mordor Intelligence voorspelt dat de wereldwijde datavisualisatiemarkt een samengestelde jaarlijkse groei van meer dan 9 procent zal bereiken tussen 2020 en 2025, aangezien bedrijven meer analytisch willen worden aangedreven. Al 13 jaar op rij heeft onderzoeksbureau Gartner beoordeelde Microsoft als een leider in de analyse- en business intelligence-platformruimte met een “uitgebreide en visionaire productroadmap en een enorm bereik via het Microsoft Office-kanaal”. Veel daarvan berust op de gegevensvoorbereiding, op visuele gegevens gebaseerde gegevensontdekking, interactieve dashboards en augmented analytics van Power BI.

Volgens Glazen deurkunnen data-analisten met Power BI-vaardigheden een salaris van $ 54.000 tot $ 113.000 per jaar (gemiddeld $ 76.402) betalen.

Wat is een Microsoft Certified: Data Analyst Associate?

Door Microsoft gecertificeerde medewerkers van data-analisten zijn materiedeskundigen die schaalbare datamodellen kunnen ontwerpen en bouwen, data kunnen opschonen en transformeren en bedrijfswaarde kunnen bieden via datavisualisaties. De certificering is bedoeld voor dataprofessionals en business intelligence (BI) professionals die Power BI gebruiken om rapporten en dashboards te ontwikkelen die data visualiseren, zowel in de cloud als on-premise. De certificering vereist het passeren van het Gegevens analyseren met het Microsoft Power BI-certificeringsexamen beheerd via Pearson VUE. Het examen meet het vermogen van de kandidaat om gegevens voor te bereiden, gegevens te visualiseren, gegevens te analyseren en resultaten te implementeren en te onderhouden.

Lees ook:  Aan de slag met PBRS voor Power BI

Hoe u zich voorbereidt op het analyseren van gegevens met Microsoft Power BI-examen

Kandidaten hebben twee opties om zich voor te bereiden op het examen: gratis online cursussen of door een instructeur geleide, betaalde training.

Copyright © 2020 IDG Communications, Inc.

Meer informatie over ?

Certificeringsgids voor Microsoft Data Analyst Associate
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Waarom is Business Intelligence (BI) belangrijk?

Waarom heb je business intelligence nodig in het tijdperk van big data? BI-tools maken datagestuurde besluitvorming tastbare, snelle realiteit. We hebben onlangs duidelijke definities van business intelligence

Certificeringsgids voor Microsoft Data Analyst Associate

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Certificeringsgids voor Microsoft Data Analyst Associate

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?