Data omzetten in kennis: drie belangrijke factoren voor een betere datastrategie in 2021

Data omzetten in kennis: drie belangrijke factoren voor een betere datastrategie in 2021

Klik voor meer informatie over auteur Kendall Clark.

Het mandaat voor enterprise IT om bedrijfswaarde te leveren is nog nooit zo sterk geweest. Tegenwoordig zijn technische professionals de belangrijkste deelnemers bij het stimuleren van de bedrijfsstrategie van bedrijven. Maar om echt effectief te zijn, leren ze snel dat behendigheid de belangrijkste factor is.

Gehinderd door datastrategieën die teams platvoets achterlaten wanneer de markt verschuift of nieuwe vragen rijzen – en nu het datalandschap van ondernemingen steeds hybride, gevarieerder en veranderlijker wordt – zal het jaar 2021 grote verschuivingen zien in de manier waarop ondernemingen van een reactief naar een responsieve datastrategie. Ik wil drie belangrijke trends belichten.

Semantische grafieken stimuleren het nieuwe landschap van gegevensintegratie

Relationele gegevens zijn nooit ontworpen om complexe bedrijfsprocessen met veranderende vereisten te ondersteunen, vooral niet met de ongelooflijke verscheidenheid aan gegevens die we tegenwoordig zien. De meeste data-integratietechnieken zijn artefacten van waar Gegevensbeheer is 25 jaar geleden, niet in de laatste plaats omdat relationele systemen nooit bedoeld waren om grootschalige informatiesystemen te vertegenwoordigen. Semantische grafiek – een van de snelst groeiende nieuwe technologieën – is de natuurlijke manier om gegevens weer te geven die native zijn opgeslagen in andere structuren en die in het nieuwe jaar steeds populairder zullen worden naarmate organisaties gegevens uit gestructureerde, semi-gestructureerde en ongestructureerde bronnen willen verbinden om een ​​volledig beeld te krijgen van verbonden bedrijfsgegevens.

Lees ook:  Hoe persoonlijk identificeerbare informatie (PII) evolueert

Kennis wordt “machinaal begrijpelijk”

De realiteit van digitale transformatie is dat de meeste “datagestuurde” inspanningen gedoemd zijn te mislukken, vooral omdat machines geen mensen zijn! Menselijke besluitvorming is gebaseerd op contextuele intelligentie, en om succesvol te automatiseren, moeten machines weten wat we weten. Een technologie die in deze behoefte voorziet, is een Enterprise Knowledge Graph (EKG), een moderne benadering van gegevensintegratie die verborgen feiten en relaties ontdekt door middel van gevolgtrekkingen die anders niet beschikbaar zouden zijn in grote, complexe organisaties. ECG’s maken kennis niet alleen machinaal leesbaar, maar ook machinaal begrijpelijk door real-world context vast te leggen uit ongelijksoortige gegevensbronnen over een specifiek onderwerp, persoon, project, enz.

Query-Answering weeft de succesvolle gegevensstructuur

Datafabrieken beginnen veel aandacht te krijgen vanwege hun vermogen om bestaande datamanagementsystemen samen te voegen en alle verbonden applicaties te verrijken. Ze worden beschouwd als de volgende stap voorwaarts in de ontwikkeling van de datamanagementruimte. Datameren hadden ooit de belofte om de gegevensactiva van een onderneming te centraliseren, maar slaagden er niet in de gegevens bruikbaar te maken zonder ze allemaal op één plek op te slaan. Gezien de variatie in het datalandschap is het datawarehouse zelfs nog minder capabel dan datameren, aangezien ze om te beginnen alleen gestructureerde data toelaten, waardoor de semi-gestructureerde en ongestructureerde datasilo’s volledig losgekoppeld blijven. Er zijn datacatalogi verschenen om een ​​inventarisatie te maken van de verbijsterende diversiteit van enterprise datalandschappen, waarna ze voor de volgende grote uitdaging staan: hoe kunnen de onderliggende data op bedrijfsschaal bruikbaar en herbruikbaar worden gemaakt? Kortom, door een datafabric te maken.

Lees ook:  Schrijf een gegevensgestuurd schema met behulp van een gepagineerd rapport in Power BI-service

ECG’s combineren grafieken, inferentie en virtualisatie, vormen het hart van de datafabric en zullen in 2021 nog belangrijker worden. Door gegevens te verenigen op basis van hun betekenis, niet op locatie, kunnen organisaties een schat aan kennis creëren om het bedrijf te ondersteunen en complexe query’s over gegevenssilo’s heen en tegelijkertijd een indrukwekkende reeks gebruiksscenario’s mogelijk maken en de volledige breedte van de steeds complexere, verbonden onderneming van vandaag ondersteunen.

Gegevens omzetten in kennis om het bedrijf te ondersteunen

Hoewel data de wereld blijven beheersen, hebben organisaties nog steeds moeite om hun data te gebruiken om een ​​echt concurrentievoordeel te creëren. In 2021 zullen organisaties proberen gegevens herkenbaar te maken aan de feitelijke zakelijke context, want wat belangrijker is dan de gegevens zelf, is de zakelijke betekenis ervan. Naarmate uw onderneming evolueert en er meer gegevens, bronnen en use-cases naar voren komen, absorberen kennisgrafieken voortdurend het nieuwe zonder verlies aan beheerbaarheid en toegankelijkheid. Het netwerk van betekenisvolle relaties groeit om de huidige omvang van wat uw onderneming weet volledig weer te geven. Dit is hoe uw onderneming kennis opbouwt en vervolgens operationeel maakt voor een uniek concurrentievoordeel.

Lees ook:  DataEd-webinar: best practices voor gegevensbeheer

Meer informatie over ?

Data omzetten in kennis: drie belangrijke factoren voor een betere datastrategie in 2021
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Data omzetten in kennis: drie belangrijke factoren voor een betere datastrategie in 2021

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Data omzetten in kennis: drie belangrijke factoren voor een betere datastrategie in 2021

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?