DataEd Webinar: (her) aan de slag met Data Stewardship

Om alleen de dia’s van deze presentatie te zien, klikt u op HIER >>

Over het webinar

Om waarde te vinden in de data-assets van uw organisatie, hebben heroïsche datastewards de taak om de dag te redden – elke dag opnieuw! Ze houden zich aan het organisatorische Data Governance (DG) -raamwerk en zorgen ervoor dat de gegevens de eerste keer goed worden vastgelegd, gevalideerd met op de juiste manier geautomatiseerde middelen en worden geïntegreerd in de zakelijke verwerking. Of het nu gaat om dataprofilering of diepgaande analyse van de oorzaak, datastewards zorgen ervoor dat de bedrijfskritische gegevens van de organisatie betrouwbaar worden gecoördineerd. Dit programma zal dit raamwerk benaderen en belangrijke facetten van de rol van een datasteward benadrukken. Leerdoelen zijn onder meer:

  • Inzicht in de motivatie voor fulltime datastewards in uw organisatie
  • Begrijpen hoe stewards multifunctioneel en behendig moeten zijn, vooral in het begin
  • Onderzoeken hoe stewards met succes SDLC aanpakken vanuit cadans, aanpak, eenvoudsvereisten, fundamentele vereisten en perspectieven

Over de spreker

Peter Aiken, PhD

Oprichter en directeur Data Blueprint

Peter Aiken is een erkend Data Management (DM) autoriteit. Als praktiserend data-adviseur, professor, auteur en onderzoeker heeft hij meer dan 30 jaar DM gestudeerd. Internationale erkenning is verkregen door het bijstaan ​​van meer dan 150 organisaties in 30 landen. Hij is een dynamische aanwezigheid op evenementen en auteur van 10 boeken en meerdere publicaties, waaronder zijn laatste over datastrategie. Peter organiseert ook de langstlopende webinarserie gewijd aan DM (gehost door dataversity.net). In 1999 richtte hij Data Blueprint op, een adviesbureau dat organisaties helpt data te gebruiken voor winst, verbetering, concurrentievoordeel en operationele efficiëntie. Hij is ook universitair hoofddocent informatiesystemen aan de Virginia Commonwealth University (VCU), voormalig president van de International Data Management Association (DAMA-I) en associate director van de MIT International Society of Chief Data Officers.

Deze presentatie wordt u aangeboden in samenwerking met:


Table of Contents

Vragen voor onze consultants?

Twijfel niet en neem direct contact met ons op met uw vraagstuk.