Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel.

Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige kans lijkt. Misschien hebben we de kans om een ​​andere locatie te openen of om een ​​concurrent uit te kopen of om een ​​product of dienst aan ons bestaande portfolio toe te voegen, of om meer klanten, middelen, materiaal of apparatuur te verwerven.

In het begin kan die datakans als een juweel in de zon schitteren. Het kan ertoe leiden dat u alle rationele vragen en overwegingen negeert en vooruitgaat met de belofte van meer geld, meer klanten, meer zichtbaarheid of een groter marktaandeel. Maar, net als een fonkelende edelsteen op het strand, kun je, als je goed naar het juweel kijkt, ontdekken dat het gewoon een stukje schroot of glas is. Ik suggereer niet dat u elke zakelijke mogelijkheid negeert. Ik bied alleen een waarschuwing aan.

Er zullen momenten zijn dat het uw beste optie is om op koers te blijven, wanneer het juiste is om te doen … nou, niets!

Nieuwe kansen vragen altijd om verandering, wat kan betekenen dat u zich moet inzetten Meer middelen, tijd, geld, bandbreedte, enz. We raken zo enthousiast over deze kansen dat we de praktische overwegingen negeren en ervoor kiezen om ons alleen te concentreren op de positieve aspecten van die kans. We worden hebberig! We willen die branche toevoegen, we willen nieuwe deuren openen, we willen meer verkopen sluiten, of we nemen een nieuw territorium of stuk van de markt over.

Wanneer deze kansen zich voordoen, moet u even ademhalen! Probeer een logische benadering te volgen. Overweeg (meet) de kans op succes versus de moeite die het kost om te slagen.

Vraag uzelf af of:

 • Je wilt echt aan deze mogelijkheid werken
 • Deze kans, markt of product sluit aan bij uw corebusiness
 • U heeft het geld, de middelen en de tijd om dit op de juiste manier te doen
 • Deze mogelijkheid zal u helpen uw trouwe klanten beter van dienst te zijn
 • De markt zal dit zien als een goede match of aanvulling op uw producten en diensten
 • Uw team kan (en zal willen) deze kans aangrijpen en slagen
 • De voorgestelde wijzigingen zullen uw team en middelen overbelasten of overbelasten
 • Dit is een “organische” (natuurlijke) groei of toevoeging of iets dat geforceerd voelt

Groter is niet altijd beter. Meer is niet altijd beter. Soms is uw succesformule om precies te blijven doen wat u nu doet, en ofwel a) te wachten op de juiste gelegenheid om langs te komen, of b) uw succes in uw markt naar keuze te accepteren en te versterken met een geweldig, betrouwbaar product of dienst en een solide team en marktniche.

Weten wanneer te veranderen, hoeveel te groeien, en welke kansen zijn echte juwelen (in tegenstelling tot glas in het zand) – dit zijn de kwaliteiten van een echt begaafde zakenman!

Meer informatie over ?

Datakans klopt! Moet je antwoorden?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is Power BI Designer?

Power BI van Microsoft kan ervoor zorgen dat aan uw unieke behoeften op het gebied van gegevensmodellering wordt voldaan. Maar als u net begint, kan

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  Datakans klopt! Moet je antwoorden?

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?