Datawetenschap en sociale zichtbaarheid: een opkomende technische revolutie voor 2020

Klik voor meer informatie over auteur Pratip Biswas.

Kostuums, trick-or-treat, “Fire burn and cauldron bubble”, de “Ghostbusters” -film – Halloween van dit jaar was zoals gewoonlijk griezelig! Hoewel de oorsprong van de dag ergens anders geworteld is, draait het tegenwoordig allemaal om sociaal gevisualiseerd worden!

Dus tijdens deze vakantie, als je nipte aan je pompoen latte of vampiersap (zoals het je kostuum betaamt), had je sociale visualisatie misschien een scheutje kaneel nodig!

Je digitale rijk staart je griezelig aan – en verwacht hulp van AI-samensmelting! Keer het niet de rug toe! Denk hier eens over na – als u uw Halloween-afbeelding op sociale media plaatst, zou het dan niet fantastisch zijn als uw bedrijf zou kunnen profiteren van de voordelen van big data en deze zou kunnen implementeren op sociale-mediaplatforms, en zo de vruchten zou plukken voor uw bedrijf?

Is dat een frons die ik zie? Ahhha… je betrapt!

Ja, we hebben het over het vergroten van de bedrijfsruimte tijdens de vakantie, ondanks de pandemie! Het enige dat u hoeft te doen, is hieronder te lezen om te leren hoe AI in sociale media, digitale transformatie en big data kan bijdragen aan een revolutie in de sociale zichtbaarheid van uw merk!

Adoptie en verkenning van kunstmatige intelligentie

Het lijkt kunstmatige intelligentie is in ieders steegje! Social media-platforms, YouTube-video’s – noem maar op, het is er! Met al dit potentieel kan AI de sociale zichtbaarheid van alle ondernemingen radicaal veranderen.

Hoewel AI in veel opzichten nog steeds een mysterie is, en er nog veel moet worden onderzocht, is een aanzienlijk aantal technologieën om ons heen al gedoseerd met AI. Of je nu op zoek bent naar je Halloween-kostuum of op zoek bent naar een enorme zak met snoep, het staat overal op je smartphone!

Van stemassistenten tot dictatoriale GPS-stemmen die ons vertellen welke afslag we moeten nemen, we hebben AI op bijna alle mogelijke manieren geadopteerd en onderzocht. En nu kijken organisaties naar kunstmatige intelligentie en zoeken ze naar mogelijkheden om de aandacht te trekken van gebruikers van de grote sociale mediaplatforms. Dus waarom zijn ze zo enthousiast over big data-toepassingen op sociale media? Laten we het uitzoeken, zullen we?

Bedrijven die AI in hun voordeel gebruiken

AI is als een technologie onder de onzichtbare mantel van Harry Potter! Hoewel veel bedrijven er al sterk op vertrouwen, is hun besef ervan nog steeds beperkt. Hoe profiteren merken hiervan? Laten we beginnen met te zeggen dat er slechts een minimale marketinginspanning nodig is om betere inzichten en analyses te garanderen.

De redenen om AI te adopteren zijn eindeloos, maar veel ervan staan ​​in de onderstaande afbeelding vermeld.

Afbeeldingsbron: Unified Infotech

Terwijl chatbots opgenomen met natuurlijke taalverwerking (NLP) zijn al “een helpende hand” en het afhandelen van klantenservice, apps en smartphones geladen met stemassistenten helpen ook bedrijven. Met hun inspanningen om de concurrentie op afstand te houden, zijn hun inhoud en websites volledig gericht op de big data en AI landschap.

Bovendien heeft machine learning de dienstverlening zodanig gepersonaliseerd dat het het aanpassingselement een boost geeft. Dit brengt ons bij de impact van AI op gebruikers (of was het vanwege de gebruikers dat AI werd ingebracht? Het kip en het ei ding duikt weer op!).

AI en UX: het dynamische duo

Maatwerk is de sleutel als het gaat om het ophalen van klanten en ze door de verkooptrechter trekken. Met AI is dit haalbaar. De op maat gemaakte ervaringen van gebruikers kunnen worden gekweekt door oververwerking en het verzamelen van gegevens van individuele klanten, zoals wordt gedaan door marketeers voor sociale media. Gezien de rol van kunstmatige intelligentie in dit landschap, kan het hele proces worden gestroomlijnd om inzicht te krijgen in wat het beste werkt bij gebruikers.

Met een beter begrip van de koopintentie van de gebruiker, wordt het handig om locaties, evenementen of advertenties op sociale media te markeren op basis van hun huidige locaties. Hiermee is er een portkey gecreëerd tussen AI en social media platforms om de zichtbaarheid van het bedrijf te vergroten. Laten we dus eens kijken naar AI op sociale media!

The Golden Trio: AI, Data Science, Social Media

Krijg dit – als het gaat om de implementatie van AI en machine learning op sociale media, gaat niets boven het gebruik ervan door Facebook. Bekijk deze statistieken eens:

De reden waarom Facebook erin slaagt om op elitair niveau te blijven, is dat het actief betrokken is bij het gebruik van zijn gegevensverzameling en daarom een ​​gepersonaliseerde suggestielijst van producten en diensten voor gebruikers kan opstellen. Met dit neurale netwerk kan men deze signalen gebruiken om de gesprekstypen die over de site lopen te analyseren.

Dit omvat de overweging van gezichtsherkenningstechnologie in het AI-framework van Facebook en hoe deze door adverteerders in hun campagnes kan worden gebruikt. Deze integratie van AI in sociale media helpt merken om te concurreren. Hoewel deze technologie helpt door tag-suggesties aan te bieden voor de identificatie van vrienden in geplaatste foto’s, kan het ook worden gebruikt om kortingen of gratis voorbeelden van producten aan te bieden.

Omdat AI de aankooppatronen en interesses van zijn gebruikers stroomlijnt en er een blik op werpt, kan het advertenties leveren die inspelen op de online sociale aanwezigheid van de gebruiker.

Hieronder vindt u enkele tips voor het gebruik van deze AI-tools voor uw organisatie.

1. Gegevensgebaseerde optimalisatie

Als het gaat om Google SEO, is trefwoordonderzoek essentieel, net als linkbuilding van hoge kwaliteit. Overweeg dit echter: kunnen marketeers het volgende allemaal alleen aan?

  • De best passende zoekwoorden
  • Analyseren van de kwaliteit van het inkomende verkeer

Helaas volstaat Google Analytics in dit opzicht niet. Aangezien de kwaliteit van het verkeer een cruciaal element is om rekening mee te houden bij het analyseren van de waarde van het verkeer, is de beste optie om te investeren in AI-tools zoals MarketMuse.

Met MarketMuse kunnen marketeers profiteren door zich te verdiepen in het gebruik van big data in sociale media en bieden daardoor intelligente inzichten over het inhoudstype dat de potentie heeft om via bepaalde clusters van trefwoorden een aanzienlijk verkeersvolume te trekken.

AI kan worden gebruikt om onderwerpen uit de verzamelde en geanalyseerde zoekgegevens te halen. Dit helpt marketeers om de leidende sites te herkennen en te analyseren hoe deze merken hun posities hebben geconsolideerd.

Deze AI-tools voor sociale media kunnen berichten doorzoeken en suggesties doen voor de volgende (en andere dergelijke statistieken) die verbeterde paginaprestaties kunnen bieden:

2. AI-oplossingen

Wanneer AI-oplossingen worden gecombineerd en aangestuurd door AI voor sociale mediaplatforms, wordt het handig om de beoogde doelgroep te categoriseren op basis van demografie. Al deze gegevens kunnen eenvoudig worden overgezet naar het campagnemateriaal.

AI in sociale media helpt marketeers om een ​​betere penetratie in sociale mediamarkten te ontwikkelen. Dit is mogelijk dankzij het vermogen van AI om de merkbinding met zijn stakeholders en bezoekers te verbeteren. Dit helpt om een ​​aanzienlijk beter inzicht te krijgen in de gegevensverzameling.

Om dit goed te laten werken, moeten bedrijven echter flexibel genoeg zijn om de technologie te omarmen en ervoor te zorgen dat dezelfde tactieken niet worden gebruikt door gelijkgestemde rivalen. Hiermee gaan kijkers en marketeers op zoek naar hypergepersonaliseerde advertentiecampagnes.

3. Trending gegevens

Als het gaat om sociale mediaplatforms zoals Instagram, hebben marketeers ze op hun gepersonaliseerde verkenningspagina’s.

Het gebruik van hashtags op dit platform om ervoor te zorgen dat berichten viraal worden, helpt marketeers hun doelgroep aanzienlijk te verbreden. De trends die worden gevolgd door AI-systemen en Data Science stelt marketeers in staat om gebruikers te targeten van wie wordt verwacht dat ze worden aangetrokken door een bepaald type bericht, waardoor ze hun aantrekkingskracht kunnen vergroten tot een even gelijkgestemde doelgroep.

Deze op waarde gebaseerde nieuwsfeeds zijn geoptimaliseerd om tegemoet te komen aan de voorkeur van de gebruiker. Deze chronologische volgorde van de nieuwsfeed verhoogt de aantrekkingskracht van de berichten. Hierin hebben de marketeers de hulp van deep-text AI die Data Science gebruikt om irrelevante berichten en spam automatisch te verwijderen. Dit helpt bij het gebruik van de inhoudslevering van het sociale mediaplatform.

Met deep-text AI hebben marketeers meer waarde toegevoegd aan hun methoden wanneer ze Instagram gebruiken om hun doelgroep te bereiken. Het resultaat is het leveren van meer inhoud voor meer authentieke accounts.

4. Gegevens die AI en zichtbaarheid aansturen

Google-zoekopdrachten zijn sterk afhankelijk van AI SEO en machine learning om ervoor te zorgen dat ze de meest geschikte en geprefereerde resultaten voor een zoekopdracht retourneren. AI helpt bij het identificeren van het type zoekopdracht dat wordt gemaakt en of het:

  • Op koop gebaseerde intentie
  • Op basis van informatie zoeken

Vanaf nu worden marketeers geconfronteerd met de hindernis om een ​​op AI gebaseerde SEO-strategie te creëren die zou inspelen op het diverse en brede algoritme van AI in zoekmachines.

In dit opzicht helpen big data-analyse van sociale media en AI-tools bij het bieden van inzichten met betrekking tot bepaalde zoektermen:

  • Vragen met betrekking tot de ingediende vraag
  • Moeilijkheid van zoekwoorden
  • Zoekvolume enz.

Met spraakgestuurde assistenten is het landschap aanzienlijk veranderd. Het doel is niet alleen om superieure zoekwoorden te zoeken, maar ook om meer sociale zichtbaarheid te krijgen, waarvoor verbale modewoorden nodig zijn. En het behoeft geen betoog dat op AI-gebaseerde Data Science-tools hierin de beste oplossing zijn.

De geheimen van SERP’s

Het is veilig om te zeggen dat het schalen van de resultatenpagina’s van zoekmachines (SERP) synoniem is met het verbeteren van de sociale zichtbaarheid. Hiervoor moet de focus liggen op de volgende elementen.

1. Geautomatiseerde locatie

Aangezien optimalisatie van spraakgestuurd zoeken steeds populairder wordt, met trefwoordoptimalisatie, moet er ook aandacht worden besteed aan zoekresultaten op basis van de locatie. Dit is cruciaal als het gaat om bedrijven die zich richten op aankopen in de winkel en bij lokale consumenten.

Voor AI-gestuurde platforms, zoals Yext, zijn er kansen om de precisie van gelokaliseerde informatie voor bedrijven te analyseren en te controleren via spraakassistenten en zoekmachines.

2. Voorspellende SEO

Datawetenschap en big data-analyse zijn de drijvende krachten achter het besluitvormingsproces van AI- en ML-programma’s. Naarmate er steeds meer gegevens beschikbaar komen, kunnen bedrijfseigenaren en controlemarketeers de overhand krijgen door begrip SEO-prestaties.

Met deze Data Science op zijn plaats kunnen individuen helpen voorspellende algoritmen te bouwen om de AI SEO-technieken en -prestaties te begrijpen. Dit helpt ook om een ​​beter begrip te krijgen van zoekwoorden die worden gewaardeerd door klanten en het bedrijf. Met de toepassing van gegevens kan men elk soort giswerk op het gebied van SEO elimineren.

Gevolgtrekking

AI, Data Science en big data spelen een grote rol bij het vergroten van de sociale zichtbaarheid, waardoor uw merk de kans krijgt om concurrenten te slim af te zijn via intelligentie. Terwijl de strijd om online zichtbaarheid te versterken competitiever wordt, kunt u achterover leunen, nippen aan uw latte en toast met pompoenkruiden maken, want u zult deze tools voor u laten werken. Het is dus tijd om uw sociale zichtbaarheidquotiënt te bedriegen of te behandelen – bent u klaar om de kracht van AI op sociale media te gebruiken?

Table of Contents

Vragen voor onze consultants?

Twijfel niet en neem direct contact met ons op met uw vraagstuk.