De 5 beste selfservice BI-tools vergeleken

Business intelligence (BI) en analyseplatforms zijn een hoofdbestanddeel van informatica voor middelgrote tot grote bedrijven. Visueel gebaseerde gegevensontdekking is sinds ongeveer 2004 een belangrijk onderdeel van BI; door deze trend is de verantwoordelijkheid voor analyse verschoven van IT naar zelfbediening door bedrijfsanalisten en managers, met ondersteuning van datawetenschappers en databasebeheerders. De nadruk van BI is verlegd van het genereren van maandelijkse rapportages vanuit het recordsysteem naar het interactief ontdekken en delen van trends, prognoses en antwoorden op zakelijke vragen op basis van data uit diverse interne en externe bronnen. In plaats van maanden nodig te hebben om een ​​beslissing te nemen, kunnen bedrijven die self-service visuele gegevensdetectie hebben aangenomen, vaak binnen een paar dagen beslissen over een actie.

Hoe kies je een selfservice BI-platform? Meestal wilt u het platform vinden dat het beste bij uw bedrijf past, zowel vanuit het oogpunt van de gebruikers als vanuit het oogpunt van de IT-infrastructuur.

Komt het BI-platform overeen met de vaardigheden van de mensen die het gaan gebruiken? Kunnen uw mensen het gemakkelijk leren en gebruiken? Maakt het de banen van analisten gemakkelijker, of werpt het meer barrières op dan het vernietigt?

Kan het al uw interne en externe databronnen lezen? Kunt u uw gegevens gemakkelijk opschonen en transformeren binnen het platform? Is het platform in staat om alle grafieken weer te geven die u nodig heeft? Kunt u uw analyses met iedereen in het bedrijf delen, of alleen met gelicentieerde gebruikers?

Laten we met deze overwegingen in gedachten (in alfabetische volgorde) vijf toonaangevende BI-platforms bekijken.