De behoefte aan flexibel gegevensbeheer: waarom is dataflexibiliteit zo belangrijk?

De behoefte aan flexibel gegevensbeheer: waarom is dataflexibiliteit zo belangrijk?

Klik voor meer informatie over auteur David Leivesley.

We leven in een tijdperk van big data. Verbazingwekkend genoeg laten statistieken zien dat ongeveer 90 procent van deze gegevens slechts twee jaar oud is. Dat geeft aan dat bedrijven in de toekomst zullen moeten anticiperen op het gebruik ervan.

Echter, Gegevensbeheer en structurering zijn notoir complex. Nader onderzoek geeft aan dat slechts ongeveer 5 procent van de bedrijven vindt dat ze datamanagement onder controle hebben. Voor sectoren als sport, onderwijs en horeca nemen de cijfers altijd toe.

Dataflexibiliteit wordt een belangrijk punt van zorg. Hoewel geautomatiseerde datadiensten een bredere mainstream worden, is het ook datakwaliteit die voor grote bedrijven zorgen baart. Big data zal tegen 2022 minstens $ 274 miljard waard zijn. Daarom is het logisch dat het de moeite waard is om dergelijke gegevens correct te beheren en te verwerken.

Wat zijn enkele van de meest voorkomende uitdagingen waarmee bedrijven worden geconfronteerd met dataflexibiliteit? Waarom is flexibel Gegevensbeheer zo cruciaal voor de komende jaren? Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

Meer flexibiliteit = meer ruimte voor analyse

Data spelen natuurlijk een centrale rol in analytics. Marketing, gebruik en budgettering zijn bijvoorbeeld allemaal tot op zekere hoogte afhankelijk van datapooling. De manier waarop bedrijven deze gegevens gebruiken en beheren, kan echter van invloed zijn op de kwaliteit van hun rapporten.

Er zijn twee concurrerende concepten met betrekking tot big data. Een daarvan is het datawarehouse, waar informatie op een verfijnde en logische manier wordt opgeslagen. Het kan bijvoorbeeld lijken op een organisatiesysteem voor bibliotheken.

Lees ook:  Vooruitgang in Master Data Management

De andere is het datameer. Dit is, zoals u zich wellicht kunt voorstellen, flexibeler. Het is waar gegevens vrij kunnen bewegen, net als de moleculen in water. Gegevens in een magazijn worden geconfronteerd met hokjes en een gebrek aan beweging.

In voorgaande jaren is datawarehousing nuttig gebleken. Dit type gegevensregistratie kan op het eerste gezicht georganiseerd lijken. Er zijn echter argumenten dat gegevens niet zo gemakkelijk kunnen worden opgeslagen.

Een data lake-model houdt rekening met de statistiek dat ten minste 80 procent van de gegevens in de zakelijke sfeer vrij kan bewegen. Deze statistiek is, misschien bizar, meer dan 20 jaar oud. Sommigen beweren misschien dat gegevens nu vrijer zijn dan ooit tevoren.

Een beheerplatform op basis van een data lake-model geeft analisten een onbeperkt bereik. Dat is tenminste de hoop. Hoewel sommige organisaties gezond zijn, kan datawarehousing via verouderde systemen uw mogelijkheden verstikken. Bedrijven kunnen profiteren van een flexibeler platform, dat u toegang biedt tot zowel historische gegevens als actuele cijfers.

Meer flexibiliteit = meer schaalbaarheid

Het ligt misschien voor de hand, maar schaalbaar Data Management is direct schaalbaar. Gegevens in de waarde tot 2,5 triljoen bytes wordt elke dag gegenereerd. Nader onderzoek toont aan dat data-opslag plaats moet maken voor meer dan 44 ZB wereldwijd.

Een ZB is een zettabyte. Voor schaal komt een enkele zettabyte overeen met ongeveer een sextiljoen bytes. Dit is echt een ongelooflijk aantal, en als statistieken het waard zijn om te geloven, worden de cijfers groter.

Lees ook:  DataEd-webinar: best practices voor gegevensbeheer

Daarom moet corporate Data Management schaalbaar zijn. Het onderwijssysteem moet elk jaar plaats maken voor nieuwe studenten. De sportindustrie moet ruimte maken voor kaartverkoop en stadionruimte. De zorgsector heeft het misschien het moeilijkst, aangezien er ongeveer 250 geboorten per minuut zijn.

Datamanagement moet flexibel zijn zodat het niet het maximale ‘breekpunt’ bereikt. Een verouderd datawarehouse-systeem zal tot nu toe alleen maar rekken. Een meer blijft zich echter vullen en vullen.

Nu meer flexibiliteit = later meer flexibiliteit

Zoals sommige bronnen suggereren, houden de beste gegevensbeheersystemen de gebruiker in gedachten. Bij bedrijfsgegevens is de gebruiker natuurlijk de consument. Verschillende mensen hebben verschillende rollen om te spelen en hebben ook verschillende gebruikersvoorkeuren.

Een uitstekend voorbeeld hiervan kan zijn hoe mensen op internet surfen. Volgens schattingen kan minstens 90 procent van de internetgebruikers via mobiel internet surfen. Dat heeft een enorm domino-effect op marketing, consumentenbereik en meer.

Een flexibel datamanagementplan past zich daarom automatisch aan aan veranderende eisen. Zelfs als smaken en gebruikspatronen de komende jaren drastisch veranderen, zullen bedrijven met datameren er klaar voor zijn.

Sommige commentatoren zijn van mening dat het bestrijden van verandering een snelle weg is naar veroudering. Daarom kan het in het beste belang zijn van internationale bedrijven en organisaties om in plaats daarvan aan verandering te voldoen. Dit zou een belangrijke reden kunnen zijn waarom kunstmatige intelligentie bijvoorbeeld 90 procent van de zakelijke investeerders aanspreekt. AI helpt actief bij het automatiseren en automatisch schalen van gegevensbeheer voor de komende jaren.

Lees ook:  DAS-webinar: Data Architect vs. Data Engineer vs. Data Modeler

Gegevens duidelijk en flexibel houden

Datakwaliteit is afhankelijk van nauwkeurigheid en flexibiliteit. We zijn altijd in gesprek over manieren waarop gegevensopschoning en managementverschuivingen bedrijven helpen aan nieuwe eisen te voldoen. Big data is niet iets om bang voor te zijn. Velen zijn het er zelfs over eens dat de groei ervan onvermijdelijk is.

Veelvoorkomende problemen waarmee grote bedrijven en overheidsinstanties worden geconfronteerd, zijn onder meer het dupliceren van gegevens. Er is ook sprake van verouderde gegevens die gebruikers en consumenten ervaringen van slechte kwaliteit bieden. Met name in de zorg kan dit rampzalig blijken te zijn.

Wat je moet doen

In plaats van al uw gegevens in krappe ruimtes op te sluiten, moedigen we flexibiliteit en breder denken aan.

Het opschonen van gegevens en het upgraden van uw beheersysteem betekent kijken naar het grotere geheel. U moet er zeker van zijn dat de gegevens die u bewaart niet alleen nauwkeurig maar ook relevant zijn.

Zoals de statistieken laten zien, groeit big data. Voor bedrijven en openbare diensten betekent dit dat ze zowel een flexibeler platform als een mentaliteit moeten omarmen. Veel bekende namen en toonaangevende bedrijven ondernemen stappen om de toekomst van flexibele gegevensbeheersystemen te omarmen.

Meer informatie over ?

De behoefte aan flexibel gegevensbeheer: waarom is dataflexibiliteit zo belangrijk?
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is een Digital Twin?

Een digital twin is een virtueel apparaat dat de exacte staat, informatie en organisatie bevat van het fysieke apparaat waarmee het is verbonden. Beschouw het

De behoefte aan flexibel gegevensbeheer: waarom is dataflexibiliteit zo belangrijk?

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    De behoefte aan flexibel gegevensbeheer: waarom is dataflexibiliteit zo belangrijk?

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?