De COVID-19-crisis heeft het belang van de kracht om te veranderen vergroot

De COVID-19-crisis heeft het belang van de kracht om te veranderen vergroot

Klik voor meer informatie over auteur Steve Sullivan.

Als er één plek is waar de wereldwijde COVID-19-crisis zijn diepste stempel heeft gedrukt op het bedrijfsleven, dan is het wel op het vermogen om te veranderen. Niemand had ongetwijfeld de omvang van deze crisis verwacht of ingeschat, en tegenwoordig laat het nog steeds grote vraagtekens achter op de mondiale en lokale markten. De gepubliceerde voorspellingen zijn meestal somber en de onzekerheid is groot. Hoewel de quarantaine is opgeheven en op veel plaatsen in de wereld grenzen opengaan, wordt alles nog onder grote angst en onder beperkingen afgehandeld.

Hoewel er misschien nog een tweede golf in aantocht is, proberen veel bedrijven nog steeds te herstellen van de klap van de eerste. Degenen die hebben geleerd flexibel te zijn en in staat waren om te veranderen, slaagden er echter in om te overleven en zelfs een concurrentievoordeel te behalen ten opzichte van vergelijkbare bedrijven – en technologie speelt hierin een belangrijke rol.

Het concept ‘veerkracht’ is onherkenbaar veranderd

“Veerkracht” is een bekend concept in IT dat verwijst naar het vermogen van een netwerk of systeem om zich aan te passen aan veranderingen en om het bedrijf en zijn klanten te beschermen tegen rampen of ernstige verstoringen. Een bedrijf dat heeft geïnvesteerd in de veerkracht van zijn IT, kan doorgaan vanaf precies hetzelfde punt waar het bestond voordat de ramp of verstoring plaatsvond.

Als het gaat om een ​​ramp van brand, oorlog of een Cyber ​​aanval voor de organisatie kan veerkracht het bedrijf inderdaad weer op de been krijgen, waardoor het zich kan gedragen alsof de ramp helemaal niet bestond en door kon gaan met normale en routinematige organisatorische activiteiten.

Als het echter om een ​​wereldwijde ramp als COVID-19 gaat, is dat niet genoeg. Organisaties kunnen niet terugkeren naar hetzelfde punt als voordat de crisis begon. Ze moeten veranderen – en snel als ze willen overleven en zich willen onderscheiden op de markt. Teruggaan naar de tijd vóór de crisis is voor velen van hen een doodvonnis.

In de nasleep van deze crisis moeten bedrijven zichzelf opnieuw uitvinden en digitale activiteiten versnellen. Levensmiddelenretailbedrijven moesten bijvoorbeeld de versnelling van thuisbezorging aan de consument mogelijk maken en een aanzienlijk computerplatform mogelijk maken om de vraag te ondersteunen. Fabrikanten die hun goederen doorgaans uitsluitend aan winkels leveren, hebben tijdens de crisis hun distributie volledig veranderd. Evenzo moesten overheidsdepartementen zoals Onderwijs, Gezondheid en Sociale Zekerheid, die meer gewend zijn aan ingrijpende veranderingen, hun manier van werken veranderen en toestaan ​​dat deze op afstand wordt beheerd. Traditionele organisaties zoals banken, verzekeringsmaatschappijen en gezondheidsdiensten moesten snel sluiten en thuiswerk op afstand toestaan, terwijl ze de diensten op de markt brachten via geavanceerde applicaties en online diensten – en dit alles moest natuurlijk op een zeer veilige manier gebeuren. .

De huidige pandemie is zo diep en wijdverbreid dat het nog steeds niet bekend is wanneer het zal eindigen, en of het überhaupt een einde heeft. De naam van het spel is het vermogen om bedrijfsmodellen te veranderen, te transformeren en snel voor te bereiden, wat een enorme en dramatische toename van IT-vereisten vereist voor een onbekende periode.

Hoe kan een bedrijf de nieuwe veerkracht krijgen??

Om een ​​bedrijf in staat te stellen snel te veranderen en zich aan te passen aan de veranderende realiteit na de crisis, moet het worden voorzien van flexibiliteit. Flexibiliteit wordt op twee manieren uitgedrukt:

Technologie op aanvraag: Klantgerichte technologieleveranciers, die het leed van hun klanten voelden en de vraag naar meer flexibiliteit, begonnen nieuwe modellen van on-demand service of technologie aan te bieden – dat wil zeggen, op basis van het daadwerkelijke verbruik, op basis van de benodigde omvang en alleen op het moment is nodig. Op het gebied van gegevens opslagDit stelt organisaties bijvoorbeeld in staat om zich snel voor te bereiden en de mogelijkheid om de datavolumes naar behoefte te vergroten en te verkleinen. Op deze manier konden bedrijven projecten lanceren en snel reageren op marktveranderingen met innovatieve producten, zonder lange, dure en complexe inkoopcampagnes te beginnen.

Het leveren van on-demand gegevensopslagvolume is een verademing geweest voor veel bedrijven, die tegenwoordig worstelen om aan de behoeften van de organisatie te voldoen en te helpen bij haar overlevingstraject – ze kunnen zich de complexe implementatie van dure opslagsystemen of enorme financiële uitgaven voor cloudopslag.

Vermindering van de fysieke toegankelijkheid van mankracht tot het datacenter: De COVID-19-crisis heeft het belang van het kunnen uitvoeren van routine- of speciaal onderhoud in het datacenter op een zo proportioneel en beperkt mogelijke manier doen toenemen. Op het gebied van opslag is het essentieel om het aantal keren dat een datacenter fysiek moet worden benaderd en reparatiewerkzaamheden moet uitvoeren, tot een minimum te beperken. Hoge redundantie van hardware, op het niveau van n + 2, maakt het mogelijk om elke storing op te lossen, en niet in een onmiddellijk noodformaat. Dat wil zeggen, het maakt het mogelijk om een ​​aantal fouten te verzamelen, de behandeling uit te stellen en waar mogelijk op te lossen, zodat het bedrijf niet in een dramatische noodsituatie terechtkomt. Gemoedsrust kent geen concurrentie in deze moeilijke tijden.

Veerkracht moet bedrijven nu in staat stellen om niet alleen weer te functioneren zoals het was vóór de crisis, maar ook om te veranderen en opnieuw te evalueren voor onvoorspelbare scenario’s. Bedrijven met dit niveau van veerkracht kunnen een aanzienlijk concurrentievoordeel bieden, flexibel blijven en veranderen in het licht van drastische veranderingen in de markten waarin ze actief zijn. Het is tijd voor technologieleveranciers om bedrijven flexibele consumptiemodellen toe te staan ​​en het aantal gedwongen ontslagen te vergroten, waardoor ze enerzijds innovatie op de markt kunnen brengen, maar ook kunnen omgaan met fysieke beperkingen.