De echte waarde van Cloud Business Intelligence + Top 3 BI-tools om te overwegen

Opmerking van de uitgever: In dit artikel legt Maryna uit hoe u met cloud business intelligence (BI) zicht krijgt op uw bedrijfsprocessen. Bekijk de top 3 cloud BI-tools volgens ScienceSoft, en als u gedegen deskundige betrokkenheid bij uw BI-project nodig heeft, overweeg dan onze zakelijke inlichtingendiensten.

Volgens IDG’s 2020 Cloud Computing Onderzoek81% van de organisaties heeft minimaal één applicatie in de cloud. Geen wonder dat u veel hoort praten over het verplaatsen van business intelligence naar de cloud. Dus als u op dit moment probeert te achterhalen wat de cloud zo populair maakt en of dit de juiste plek is voor uw BI-oplossing, lees dan verder. Hieronder sta ik stil bij het idee van cloud business intelligence en deel mijn mening over waarom cloud business intelligence-oplossingen het overwegen waard zijn.

Cloudgebaseerde business intelligence is het proces waarbij gegevens worden omgezet in zinvolle inzichten met behulp van technologie, dat gedeeltelijk of volledig wordt uitgevoerd in de cloudomgeving.

Met Cloud BI-oplossingen kunnen bedrijven:

 • Elimineer alle hardware-gerelateerde BI-kosten.
 • Implementeer een BI-oplossing snel en schaal deze op en neer in opslag en reken resources tijd- en kosteneffectief.
 • Toegang tot gegevens via elke webbrowser of mobiel apparaat.
 • Garandeer de hoge beschikbaarheid en fouttolerantie van de BI-oplossing.
 • Deel op een veilige manier bruikbare inzichten met collega’s.
Lees ook:  Traditioneel datawarehouse versus clouddatawarehouse

cloud bi-implementatiemodellen

Een webgebaseerde BI-oplossing of een onderdeel daarvan (bijv. Gegevensopslag) kan binnen 3 cloudtypes functioneren:

Openbare cloud

Een public cloud houdt in dat de infrastructuurkosten worden verdeeld over cloudtenants, waardoor het de meest betaalbare optie is voor cloud BI. Het is een geweldige optie voor kleine en middelgrote bedrijven met een beperkt budget of voor bedrijven die te maken hebben met big data-workloads.

In een van de projecten van ScienceSoft hebben we bijvoorbeeld big data gehost analyseoplossing in Azure- en AWS-clouds om een ​​marktonderzoeksbureau de continu groeiende hoeveelheid gegevens te laten accommoderen en effectief te laten verwerken dankzij opslag- en rekencloudbronnen. Tegelijkertijd konden ze aan hun budgetvereisten voldoen dankzij redelijke prijzen voor de openbare cloud.

Privécloud

Als u zich zorgen maakt over naleving van regelgeving of gegevensbeveiliging, raad ik aan om een ​​BI-oplossing in een privécloud te implementeren. Als duurste cloudoptie biedt de privécloud speciale opslag- en rekenresources die exclusief ter beschikking staan ​​van uw bedrijf.

Hybride cloud

Als u het zich niet kunt veroorloven om de hele BI-oplossing in de privécloud te plaatsen, maar wel aan strikte regelgeving moet voldoen (HIPAA, GLBA, GDPR, etc.), dan is een hybride cloud uw beste keuze. Deze computeromgeving combineert de eigenschappen van een openbare cloud en een privécloud. Door voor deze optie te kiezen, kunt u bijvoorbeeld uw gevoelige gegevens opslaan en analyseren in de privécloud en experimenteren met big data in de openbare.

Lees ook:  Gegevens redden levens: COVID 2020-reflecties

Hulp nodig bij het bepalen waar u uw BI-oplossing wilt hosten?

ScienceSoft staat klaar om te adviseren over de meest geschikte locatie van uw BI-oplossing, zodat u meer inzicht krijgt in uw bedrijfsprocessen en uw besluitvorming kunt verbeteren.

cloud bi-softwaremogelijkheden

Bij de beslissing om BI in de cloud te plaatsen, staan ​​veel bedrijven voor het dilemma met welke software ze hun BI-oplossing willen structureren. Moderne BI-software biedt een breed scala aan mogelijkheden en als BI-consultant raad ik je aan om prioriteit te geven aan de volgende:

 • Ingebouwde gegevensbeheermogelijkheden – om gegevens uit meerdere bronnen te extraheren, om te zetten in het vereiste formaat dat geschikt is voor analyse en om gegevens op te schonen om de hoge kwaliteit te garanderen.
 • Geavanceerde analysemogelijkheden – om datamining en voorspellende analyses mogelijk te maken voor effectieve analyse van de hoofdoorzaak en nauwkeurige prognoses.
 • Rijke cloudrapportage- en visualisatiemogelijkheden – om elke gebruiker in staat te stellen de vereiste analytische inzichten te verkrijgen in het begrijpelijke formaat.
 • Samenwerkingsmogelijkheden – om analyses in realtime met collega’s te delen voor snellere besluitvorming en gegevensdemocratisering.
Lees ook:  BI.nl Q4 2020: analyse voor iedereen met AI-gestuurde inzichten

Als u een beetje overweldigd bent door de hele verscheidenheid aan cloud business intelligence-software, kunt u altijd een beroep doen op professioneel advies voor hulp of de softwaregerelateerde problemen voor eens en voor altijd oplossen door te kiezen voor data-analyse als een service.

Met de bovenstaande mogelijkheden in aanmerking genomen en voortbouwend op onze ervaring met cloudgebaseerde BI-oplossingen, presenteert ScienceSoft u een lijst met de beste webgebaseerde business intelligence-tools.

Microsoft Power BI bovenaan onze lijst.

Diensten: Power BI Pro, Power BI Premium, Power BI Mobile, Power BI Embedded, Power BI Report Server.

Prijsstelling: Power BI Mobile – gratis, Power BI Pro – $ 9,99 / gebruiker / maand, Power BI Premium – vanaf 4.995 / toegewijde resources / maand.

overweeg ScienceSoft voor deze taak.

De echte waarde van Cloud Business Intelligence + Top 3 BI-tools om te overwegen

We bieden BI-adviesdiensten om uw zakelijke vragen te beantwoorden en uw analyses inzichtelijk, betrouwbaar en actueel te maken.

Meer informatie over ?

De echte waarde van Cloud Business Intelligence + Top 3 BI-tools om te overwegen
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Is Power BI gratis te gebruiken?

Microsoft Power BI is een datavisualisatiesoftware waarvan de acceptatie snel toeneemt onder op gegevens gebaseerde bedrijven. Als u een business intelligence-portfolio, Power BI is ongetwijfeld

De echte waarde van Cloud Business Intelligence + Top 3 BI-tools om te overwegen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

  test

  Gratis scan aanvragen
  voor jouw organisatie?