De gegevens in het hart van Valentijnsdag

Blog

Valentijnsdag is niet alleen de meest romantische feestdag van het jaar, het is ook een enorme economische gebeurtenis die wordt ondersteund door enorme hoeveelheden gegevens. Of je het nu viert of niet, cadeau-gevers over de hele wereld zullen dit jaar naar schatting $ 21 miljard aan snoep, bloemen en meer uitgeven.

Banketbakkers, cadeaumaatschappijen, bloemenwinkels en andere bedrijven zullen vertrouwen op bergen gegevens om ervoor te zorgen dat deze amoureuze feestdag rozen oplevert voor talloze romantici over de hele wereld. We zullen ingaan op enkele manieren waarop gegevens deze industrieën informeren en deze bedrijven kunnen helpen hun klantervaring te verbeteren en een voorsprong te nemen in een steeds competitievere wereld.

Gegevens in volle bloei

Ongeveer 37% van de schenkers geeft aan dat bloemen dit jaar op hun lijst staan. Dit vormt een enorme logistieke uitdaging voor retailers en leveranciers, een uitdaging die data als geen ander kan helpen bestrijden.

Bloemen hebben een delicate toeleveringsketen van boerderij tot bestemming, waarbij koeling en juiste behandeling voorop staan. De juiste gegevens zijn cruciaal om ervoor te zorgen dat teams op elk deel van de reis de inventaris, het personeel en de apparatuur hebben om de uitdaging aan te gaan.

Backoffice-medewerkers kunnen beginnen met inzichten uit het winkelgedrag van voorgaande jaren om van tevoren in te plannen op de toegenomen vraag. Het integreren van bruikbare inzichten in workflows op kritieke momenten waar intelligentie nodig is, kan dit nog verder brengen. Wanneer de voorraad bijvoorbeeld daalt tot een vooraf geselecteerd niveau, kan een waarschuwing worden geactiveerd met een bijbehorende aanbevolen actie om meer te bestellen of voorraden van de ene locatie naar de andere te verplaatsen. Wat de details ook zijn, het koppelen van inzichten aan acties resulteert in een vlottere toeleveringsketen, minder productverlies en gelukkiger klanten.

Frontlijnmedewerkers zullen profiteren van de meest actuele inzichten die worden verzonden naar waar ze aan het werk zijn, of het nu gaat om een ​​computer op het verkooppunt of een mobiel apparaat. Door inzichten en voorgestelde acties te streamen, kunnen ze zich direct aanpassen als er nieuwe bestellingen binnenkomen of als een buitenissige storm of andere noodsituatie de toeleveringsketen verstoort. Zelfs werknemers op plaatsen zoals grote woongebouwen of woongemeenschappen, waar alle leveringen via een centrale postkamer worden gestuurd, kunnen profiteren van bruikbare inzichten in de leveringsvolumes om ervoor te zorgen dat ze over de juiste bemand beschikken.

Soft Stuff, harde gegevens

Specialiteitsvoedingsleverancier Soft Stuff draaide in 2020 van B2B naar B2C, precies bij de start van COVID-19; dit is de eerste Valentijnsdag onder pandemische omstandigheden. De juiste gegevens en analyses hebben het mogelijk gemaakt om zijn goederenlijn, die voorheen op de gastronomische markten werd gevonden, met succes rechtstreeks in de handen van consumenten te brengen en zelfs in een breed scala aan online winkelpuien die aan de behoeften van unieke gemeenschappen voldoen.

“Het is moeilijk om het volledige effect te kwantificeren [of analytics], ”Zei Darren Klinefelter, directeur technologie en bedrijfsactiviteiten. “Ik heb dieper kunnen zien welke klanten naar onze website komen, en we zijn begonnen onze e-commercemogelijkheden beter te volgen.”

Ondanks alle uitdagingen die 2020 voor hen gooide, melden Lois en Bob Gamerman, het getrouwde stel achter Soft Stuff, dat ze niet alleen overleven, maar ook bloeien.

“We beheren drie, vier e-commercesites op basis van dezelfde voorraad”, aldus president en CEO Lois Gamerman. “BI.nl heeft ons de mogelijkheid gegeven om diep te kijken naar de producten die we vervoeren en wat de doorvoer is voor elk van deze stromen.”

Terwijl Soft Stuff door de veranderende omstandigheden van COVID navigeerde, konden verschillende winkelpuien verschillende markten beter bedienen: FeedingU Kosher, Chesapeake Bay Gourmet en anderen. Soft Stuff heeft zijn producten ook beschikbaar gesteld op sites van derden, zoals Goldbelly, en heeft zelfs speciale storefronts opgezet voor andere organisaties, waaronder voor de Maryland LGBT Kamer van Koophandel

Liefde en gegevens nemen elk talloze vormen aan, en al die online locaties brengen tonnen gegevens binnen die Lois, Bob en hun team moeten begrijpen om op het juiste moment de juiste, op inzicht gebaseerde acties te kiezen.

“We nemen deze gegevens op zodra ze binnenkomen, en Darren verwerkt ze en creëert een manier om ze via BI.nl te verzamelen, zodat ze veel smakelijker worden,” zei Lois. “Geen woordspeling bedoeld.”

Net als talloze andere bedrijven heeft Soft Stuff te maken met een wereld die voor altijd is veranderd door de COVID-crisis, maar zelfs met al dit tumult bevatten historische gegevens nog steeds opmerkelijke inzichten.

“Dit is ons eerste jaar direct-to-consumer, maar we hebben enkele gegevens van voorgaande jaren over Valentijnsdag,” zei Vice President en COO Bob Gamerman. “We weten bijvoorbeeld wat roodfluwelen cakes in onze mix vertegenwoordigen in deze tijd van het jaar.”

Waar uw gegevens ook vandaan komen en hoe u ze ook gebruikt, het nemen van beslissingen op basis van inzichten is een noodzakelijke stap in de evolutie van elke organisatie.

Reizen en hotels ontrafelen

Ondanks de pandemie is Valentijnsdag nog steeds een tophotelvakantie. Er zijn minder mensen die naar andere locaties vliegen, maar het is nog steeds een optie om een ​​hotelkamer of andere accommodatie te boeken om wat tijd voor jezelf door te brengen met een speciaal iemand. De toegenomen vraag betekent dat deze bedrijven meer personeel nodig hebben om voor gasten te zorgen en ook de kamerprijzen opdrijven.

Zelfs de dag van de week waarop Valentijnsdag valt, heeft invloed op de vraag en de prijzen. Een zaterdag- of zondagdatum is in verband gebracht met een stijging van 42% van de hotelkamerprijzen, plus gerelateerde verhogingen voor de omliggende data! Wanneer rekening wordt gehouden met de langetermijninkomsten van een hotelketen, zijn dit soort inzichten, verzameld uit jarenlange verzamelde gegevens, essentieel.

Helemaal verliefd op data

Seizoensgebonden evenementen zoals Valentijnsdag bieden unieke, terugkerende kansen om inzichten te gebruiken om bedrijven te helpen hun omzet te vergroten, de klantervaring te verbeteren en een voorsprong te nemen op concurrenten. Door de juiste datasets aan een robuust analysesysteem te koppelen, kunt u ze beter begrijpen, van het verleden leren en u voorbereiden op de toekomst.

De grootste BI- en datatrends voor 2021

Jack Cieslak is een 10-jarige veteraan in de technische wereld. Hij heeft geschreven voor Amazon, CB Insights en anderen, over onderwerpen variërend van e-commerce en VC-investeringen tot gekke productlanceringen en uiterst geheime startup-projecten.

Trefwoorden: Gegevensdetectie | Markt trends