De toekomst van online gegevensverzameling supercharged

De toekomst van online gegevensverzameling supercharged

Klik voor meer informatie over auteur Ron Kol.

De digitale gemeenschap groeit met de minuut. In feite is het de afgelopen acht maanden met meer dan gegroeid 30 procent. Het is dan ook geen wonder dat die gegevens online gegevens, om precies te zijn, hebben centraal gestaan. Wanneer de markt zo snel beweegt en veranderingen letterlijk van de ene op de andere dag kunnen plaatsvinden, moet u vertrouwen op een informatiebron die net zo snel en enorm betrouwbaar is om snel uw meest cruciale beslissingen te nemen. Hier spelen online data een grote rol.

In de afgelopen vijf jaar heeft de wereld zich gerealiseerd dat data de belangrijkste drijvende kracht is achter meerdere industrieën. Onlinegegevens hebben de manier waarop we zaken doen drastisch veranderd, hoe we opkomende, huidige en zelfs toekomstige consumentenbehoeften volgen en identificeren, en hoe we onze bedrijfsstrategieën dienovereenkomstig opbouwen.

Simpel gezegd, online gegevens worden door iedereen overal gegenereerd. De duizelingwekkende groei waarmee bedrijven nu online gegevens verzamelen, zal naar verwachting alleen maar toenemen. Zo heeft bijna 18 procent van de wereldwijde bedrijven ervoor gekozen om de investeringen rond hun fysieke winkels te verminderen en in plaats daarvan te investeren in wereldwijde digitale kanalen. Dit is een direct gevolg van de richtlijnen voor sociale distantiëring waarmee de wereld vandaag wordt geconfronteerd. Bovendien begrijpen lokale bedrijven het enorme potentieel van het uitbreiden van hun digitale kanalen en zijn ze nu mondiaal geworden door online te gaan. De recente ontwikkelingen hebben niet alleen het tempo waarin gegevens worden gegenereerd, versneld, maar ook de snelheid waarmee deze worden verzameld. We hadden verwacht dat dergelijke ontwikkelingen over jaren zouden plaatsvinden, in plaats van in de loop van maanden.

Dit wordt ondersteund door een recent enquête beheerd door Frost & Sullivan, die ontdekten dat meer dan 54 procent van alle IT-besluitvormers in ondernemingen de behoefte aan grootschalige gegevensverzameling uitdrukte. Dus, wat wordt er verwacht voor 2021 op het gebied van data?

Bedrijven zullen hun onlinegegevens blijven beschermen, zelfs als ze verwijzen naar openlijk beschikbare gegevens

Bedrijven, bedrijven en organisaties voelen nog steeds een grote behoefte om hun gegevensbescherming tools op alle fronten. Fraudeurs en misbruikers hebben geprofiteerd van het enorme aantal digitale kanalen dat onlangs is gecreëerd en hebben illegale online activiteiten gepleegd, waaronder phishing-pogingen, neprecensies en beoordelingen, illegale aankopen, DDoS-aanvallen en meer. Deze toename van frauduleuze activiteiten via alle digitale kanalen is een direct gevolg van de pandemie en de Amerikaanse verkiezingen. Het is dan ook geen verrassing dat bedrijven strikte en nog uitgebreidere beveiligingsoperaties hebben ingevoerd.

Tot de soorten bescherming die bedrijven gedwongen worden te implementeren, behoren helaas ook vrij beschikbare en gratis online data, wat een grote uitdaging vormt voor het hele bedrijfsleven. Dit komt doordat wat beschikbaar is voor jou en mij als individuele consumenten, niet beschikbaar is voor bedrijven.

Gegevensverzameling supercharged in de hele branche

Gegevensprivacy en copyrightbeperkingen zullen alle bedrijven blijven leiden – dit is een feit dat niet in twijfel mag worden getrokken. Maar als het gaat om vrij geconsumeerde, vrij beschikbare online datakanalen, ligt de zaak iets anders. Zoals eerder vermeld, speelt dit type gegevens tegenwoordig een cruciale rol in de besluitvorming van bijna elk bedrijf in bijna elke branche. Onlinegegevens kunnen bedrijven van elke omvang helpen om aan de wensen en eisen van hun klanten te voldoen, de algehele klantenservice en kwaliteit van producten te verbeteren en te anticiperen op marktveranderingen die op het punt staan ​​te gebeuren. Om deze reden zal het bedrijfsleven de online gegevensverzamelingsactiviteiten een boost geven en hun groei met een ongekend tempo tot ver in 2021 blijven versnellen zonder enige tekenen van vertraging te vertonen.

Openlijk gratis datamarkt op aanvraag

In een perfect open concurrerende zakenwereld zouden bedrijven niet vechten om pogingen tot het verzamelen van openbare gegevens te blokkeren. Integendeel, ze zouden het verzamelen van gegevens waarschijnlijk gemakkelijker maken, net zoals bedrijven tegenwoordig zoekmachines zoals Google en Bing helpen bij het crawlen en catalogiseren van hun websites voor hun eigen voordeel. Ik denk dat bedrijven in de toekomst zullen beseffen dat het delen van informatie in hun voordeel kan werken en zullen zoeken naar nieuwe manieren om dit mogelijk te maken. Aangezien innovatie een direct resultaat is van het delen van kennis, hoop ik dat het proces van het verzamelen van gegevens in de massa op een dag voor iedereen gemakkelijker en eenvoudiger zal worden.

Ik zie een reële behoefte aan een opkomende datamarkt die on-demand, kwalitatieve, geverifieerde en nieuwe openbare gegevens levert, net zoals Google webzoekresultaten levert. De Frost & Sullivan-enquête waar ik eerder naar refereerde, geeft aan dat 49 procent van de belangrijkste IT-leiders afhankelijk is van online gegevens voor marktonderzoek. Dit zal ongetwijfeld een enorme impact hebben op bedrijven en de obstakels die zij opwerpen voor de gegevensverzameling van anderen. Dergelijke centrale datahubs kunnen ook de toegevoegde waarde bieden dat ze de belasting van “nepverkeer” op alle sites verminderen, aangezien iedereen die openbare gegevens van een bepaalde site nodig heeft, naar de datahub gaat in plaats van zijn eigen parallelle proces te creëren. Dit zal leiden tot een grotere nauwkeurigheid van de gedragsinzichten in echte gebruikers, wat zal resulteren in een sterk verbeterde servicekwaliteit.

In 2021 voorspel ik dat de inspanningen voor gegevensverzameling zullen toenemen en vermenigvuldigen. Als gevolg hiervan zullen bedrijven op zoek gaan naar geautomatiseerde oplossingen om hun respectieve werknemers tijd vrij te maken, zodat ze zich kunnen concentreren op belangrijkere taken. Geen enkel bedrijf of bedrijf kan vandaag echt relevant blijven zonder constant gegevens te verzamelen.

Bovendien zijn er open-for-all, on-demand datahubs in de maak, en ik voorspel dat we de komende twee jaar veel meer ontwikkelde datamarkten zullen zien. Hoe dit precies vorm krijgt en hoe snel bedrijven deze hubs zullen adopteren en erop vertrouwen, valt nog te bezien. Maar één ding kan ik vol vertrouwen zeggen: we zullen veel meer datamarkten zien dan ooit tevoren.