De veranderende rol van big data bij het beperken van de kosten van ongevallen

De veranderende rol van big data bij het beperken van de kosten van ongevallen

Klik voor meer informatie over auteur Ben Hartwig.

Het minimaliseren van de kosten van ongevallen is niet eenvoudig. Onderzoek doen of een enorme hoeveelheid gegevens doornemen kan vermoeiend zijn. Om nog maar te zwijgen, als u geen expert bent, zal het extra uitdagend zijn.

Dus als uw bedrijf op zoek is naar manieren om de kosten van ongevallen te minimaliseren, dan profiteert u enorm van de vooruitgang in big data. Deze verbeteringen hebben het voor u gemakkelijker gemaakt om naar betere benaderingen te zoeken om ongevallen te voorkomen. Ongeacht uw branche, big data zal u enorm helpen bij het beschermen van uw bedrijf tegen mogelijke boetes.

Laten we eens nader bekijken hoe de functie van big data is veranderd bij het beheersen van de kosten van ongevallen.

Gegevensanalyse van ongevallen in de VS.

Over het algemeen stegen tussen de jaren 2016 en 2017 het aantal te voorkomen ongevallen in de VS alleen tot 5,3 procent. En OSHA meldde in 2018 waren er bij arbeidsongevallen meer dan 5.000 doden gevallen.

In een recentere stat van KaggleOp basis van geanalyseerde gegevens van 2016 tot 2019 veroorzaakten landelijke verkeersongevallen gemiddeld 37.000 doden per jaar. Bovendien waren er ongeveer 2,35 miljoen gewonden en handicaps veroorzaakt door verkeersongevallen – en dat is alleen al in de VS. Wereldwijd sterven jaarlijks ongeveer 1,25 miljoen mensen bij verkeersongevallen.

Daarom lijkt het erop dat verkeersongevallen, inclusief auto-ongelukken vanwege te hard rijden, zijn tegenwoordig een veelvoorkomend ongeluk. Verkeersongevallen staan ​​wereldwijd op nummer negen van de doodsoorzaak. Om nog maar te zwijgen over de wereldwijde kosten van dergelijke ongevallen zijn gemiddeld 518 miljard USD per jaar – alleen al in de Verenigde Staten komt dit neer op $ 230,6 miljard per jaar.

Big data biedt nieuwe oplossingen voor ongevallenpreventie

Maar de meeste soorten ongevallen kunnen worden voorkomen. En hier kunnen big data nieuwe oplossingen bieden. Big data levert nauwkeurigere en gedetailleerde informatie op, wat kan leiden tot beter geïnformeerde beslissingen. Hierdoor kan zowel de ernst als de frequentie van te voorkomen ongevallen worden verminderd.

Het gebruik van ongevalsgegevens kan de veiligheid in de toekomst aanzienlijk verbeteren door inzichtelijke en waardevolle informatie te verstrekken. Het is een enorme gegevensverzameling met onder meer gerapporteerde (daadwerkelijke) ongevallen. Daarom zijn ongevalsgegevens een objectief medium om te gebruiken bij het ontwerpen van veiligheidsprotocollen.

Bovendien moet u naast ongevalsgegevens ook letten bijna-ongevallenrapporten. Dit zijn gegevens van feitelijke gebeurtenissen of ongevallen die bijna hebben plaatsgevonden maar die zijn voorkomen. Sommigen vinden deze verzameling gegevens te verwaarlozen, maar vergis u niet! Bijna-ongevallenrapporten zijn even belangrijk.

Bijna-ongevallenrapporten geven inzicht in wat ongevallen hadden kunnen gebeuren en waardoor ze niet hebben kunnen gebeuren. Deze gegevens geven u de kans om mogelijk catastrofale situaties te analyseren. Hierdoor heb je de mogelijkheid om in de toekomst goed met dit soort situaties om te gaan.

Ongevallen- en noodveiligheidsprotocollen

Zelfs in deze moderne wereld maken de meeste bedrijven verrassend nog steeds ongelukken en noodveiligheidsprotocollen die gewoon niet effectief zijn. Veel bedrijven ontwikkelen veiligheidsplannen die ook onpraktisch zijn. Als gevolg hiervan blijken dit tijd- en middelenverspillers te zijn.

Het is nutteloos om dergelijke protocollen te ontwerpen zonder gebruik te maken van actuele, relevante en nauwkeurige gegevens. Hoewel het inderdaad niet mogelijk is om elke mogelijke onvoorziene gebeurtenis aan te pakken, kunnen big data potentiële situaties beter voorzien zodat u zich er in de toekomst beter op kunt voorbereiden. Als u deze gegevens bekijkt, kunt u effectievere veiligheidsnormen ontwikkelen.

Kostenbeheer

Met big data, met name gegevens over ongevallen en bijna-ongevallen, kunnen u en uw bedrijf geld besparen. Het gebruik van zijn hulp bij het ontwikkelen en implementeren van betere veiligheidsprotocollen voor noodgevallen is een praktische en verstandige beslissing – simpelweg omdat minder ongevallen en / of verwondingen minder onverwachte kosten met zich meebrengen.

En hoewel het waar is dat u in eerste instantie meer zult moeten uitgeven, zoals investeren in nieuwe apparatuur en opleiding van medewerkers, zullen de voordelen op lange termijn groter zijn dan uw initiële kosten. Wat nog belangrijker is, u verlaagt de mogelijkheid om kosten als gevolg van materiële schade, verwondingen of overlijden te behandelen. Om nog maar te zwijgen, u kunt de stress en frustratie vermijden die wordt veroorzaakt door catastrofale, te voorkomen ongevallen.

Gevolgtrekking

Met zo’n voortdurende verbetering van de wetenschap van big data, is de rol ervan bij het beheersen van de kosten van ongevallen ook geëvolueerd – met een grotere impact dan ooit tevoren. Bedrijven hebben nu een betere kans om het risico van dure ongevallen en / of boetes te vermijden. Tegenwoordig spelen big data een cruciale rol bij het oplossen van uitdagingen zoals potentiële ongevallen, met name weg- en werkongevallen. Met de nieuwste voorspellende analyses en machine learning-technologie kunnen bedrijven beter omgaan met mogelijke onvoorziene gebeurtenissen.

Meer informatie over ?

De veranderende rol van big data bij het beperken van de kosten van ongevallen
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is een datamart?

  Een datamart is een subset van een datawarehouse ontworpen om een ​​specifiek bedrijfsonderdeel of doel te bedienen. Datawarehousing-pionier Ralph Kimball bedacht van datamarts om

Wat is natuurlijke taalverwerking (NLP)?

Natuurlijke taalverwerking (NLP) beschrijft een tak van kunstmatige intelligentie (AI) die taalherkenning en generatie automatiseert, zodat computers en mensen naadloos kunnen communiceren. Om met mensen

De veranderende rol van big data bij het beperken van de kosten van ongevallen

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    De veranderende rol van big data bij het beperken van de kosten van ongevallen

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?