De volgende norm: bedrijfscontinuïteit is afhankelijk van beschikbaarheid van gegevens

Klik voor meer informatie over auteur Steve Sullivan.

Data is de belangrijkste asset van de moderne organisatie. Als “Always On” een topprioriteit is, zijn reactieve reacties op gegevensbedreigingen en inbreuken niet langer voldoende.

Aangezien wat als bedrijfskritisch wordt beschouwd voor een functionerend bedrijf met de tijd verandert, wordt het steeds belangrijker om alle gegevens veilig en beschikbaar te houden voor de bedrijfscontinuïteit. Een uitgebreide data opslag oplossing zal gegevens beschermen en ervoor zorgen dat ze beschikbaar zijn in het geval van ongepland gegevensverlies of een cyberaanval.

Alle gegevens worden gelijk gemaakt

De implementatie van gegevensbeschermingsregels zoals de California Consumer Privacy Act (CCPA) en de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie betekent dat alle gegevens dezelfde hoogwaardige bescherming en beschikbaarheid vereisen.

De exponentiële groei van datavolumes in verband met datareguleringsvereisten en de hausse op afstand zorgt voor een nieuwe uitdaging voor bedrijven die nu petabytes moeten back-uppen in plaats van terabytes aan data. Het kiezen van de juiste oplossing voor gegevensopslag zorgt er echter voor dat er geen compromissen worden gesloten als het gaat om gegevensbescherming en beschikbaarheid.

Stilstand is geld

Elke downtime kan een negatief effect hebben op de bedrijfsresultaten. Dit geldt ook voor de tijd die nodig is om te herstellen van een storing of om gegevens op te halen die zijn beschadigd of verwijderd.

Een lage Recovery Time Objective (RTO) vermindert het verlies aan inkomsten als gevolg van downtime en kan de winst verhogen, op voorwaarde dat de gegevens in de kortst mogelijke tijd beschikbaar worden gesteld.

Het is een veelgehoorde misvatting dat een hoogwaardige gegevensbeschermingsarchitectuur een buitengewoon hoge doorvoersnelheid garandeert wanneer de daadwerkelijke gegevensback-up plaatsvindt. Hoewel waar en belangrijk, wordt over het algemeen precies het tegenovergestelde gezien als het gaat om het ophalen van back-upgegevens.

De best mogelijke RTO vindt plaats wanneer organisaties gegevens kunnen ophalen met dezelfde snelheid als hun krachtige back-up.

Gelaagde beschikbaarheid behoort tot het verleden

Het is belangrijk dat organisaties 100 procent van de tijd toegang hebben tot hun data. Vroegere industriestandaarden dicteerden een gelaagde benadering van de beschikbaarheid van gegevens, maar tijdens deze veranderende tijdenkunnen deze legacy-methoden niet garanderen dat gegevens direct beschikbaar zijn wanneer dat nodig is.

Moderne organisaties kunnen het zich niet veroorloven om gegevens in lagen in te delen. Niet vanwege de kosten, maar omdat alle gegevens essentieel zijn. Gegevensscheiding is niet langer een optie.

Beschikbaarheid van gegevens is essentieel voor organisaties die deze gebruiken om waardevolle inzichten te vergaren door middel van historische en actuele analyse. Wanneer gegevens niet direct beschikbaar zijn, kunnen ze niet worden gebruikt om inzichten te genereren die bedrijven op het goede spoor houden om strategische doelen te bereiken, groei te berekenen en optimale besluitvorming te garanderen.

Organisaties moeten op elk moment toegang hebben tot gegevens en deze kunnen analyseren om te helpen bij het nemen van geïnformeerde beslissingen. Ze moeten er ook voor zorgen dat gegevensanalyse alleen kan worden uitgevoerd met veilige, direct beschikbare gegevens.

Is het tijd voor een herevaluatie?

De gegevensbeschermingsstrategie van uw bedrijf mag niet worden beschouwd als louter een verzekeringsteken. Als uw huidige proces geen rekening houdt met het belang van gegevens en de bescherming ervan, is het misschien tijd voor een update. Een goed plan voor gegevensbescherming houdt alle gegevens veilig en biedt een acceptabel tijdsbestek voor het ophalen van gegevens als er gegevens verloren gaan.

Gegevens veranderen voortdurend en het is gemakkelijk voor de processen van een organisatie om achter te blijven omdat andere zaken prioriteit krijgen. Verschillende gegevens en applicaties hebben verschillende soorten bescherming nodig, waardoor het moeilijk is om een ​​alles-in-één oplossing te vinden. Overweeg de opties voor gegevensbescherming zorgvuldig om dynamische gegevens te beschermen, kostenbesparingen te waarborgen en complexiteit en geïsoleerde weergaven te elimineren. Zorg ervoor dat u over oplossingen beschikt waarmee uw bedrijf kan blijven draaien als zich een ramp voordoet.

Table of Contents

Vragen voor onze consultants?

Twijfel niet en neem direct contact met ons op met uw vraagstuk.