De waarheid over gegevensback-up voor bedrijfskritische omgevingen

De waarheid over gegevensback-up voor bedrijfskritische omgevingen

Meer weten over :

De waarheid over gegevensback-up voor bedrijfskritische omgevingen

De waarheid over gegevensback-up voor bedrijfskritische omgevingen

Klik voor meer informatie over auteur Ken Steinhardt.

Als u volledig afhankelijk bent van gegevensback-up voor noodherstel en bedrijfscontinuïteit, wilt u wellicht uw strategie nog eens bekijken. Voor bedrijfskritische omgevingen moet gegevensback-up hoogstens een secundair beschermingsniveau zijn en niet de primaire vorm van gegevensbescherming.

De Recovery Point Objective (RPO) en Recovery Time Objective (RTO) voor back-up na bijna elke calamiteit zijn simpelweg onvoldoende om te voldoen aan de huidige Service Level Agreements (SLA’s) voor vrijwel alle bedrijfskritische omgevingen.

De beste manier om deze uitdaging aan te gaan, is door gegevensback-up te gebruiken voor datgene waar deze het beste in is, als “back-up” voor een superieure eerstelijns gegevensbescherming die gebruikmaakt van real-time gegevensreplicatie in een actief-actieve configuratie.

Actief-actieve replicatie kan nul RPO bij nul RTO tussen verschillende systemen opleveren. Het moet worden uitgebreid met frequente snapshots om een ​​manier te bieden om gegevens sneller te herstellen (superieure RTO) met minder gegevensverlies (superieure RPO) dan een herstelactie vanuit een back-up.

De grootste uitdaging

De grootste uitdaging voor gegevensherstel is het niet snel genoeg kunnen herstellen van de back-up. Wanneer gegevensherstel vanaf een back-up vereist is, betekent dit waarschijnlijk dat ofwel het primaire beschermingsmechanisme voor bedrijfscontinuïteit is mislukt, of dat specifieke gegevens ofwel zijn beschadigd of per ongeluk zijn verwijderd. Op dat moment heb je al een potentieel slechte RPO geaccepteerd, en nu hangt alles af van tenminste het minimaliseren van de RTO.

Om de kosten te drukken, bieden veel op schijven gebaseerde back-upoplossingen uitgebreide technieken voor gegevensreductie, met name voor gegevensontdubbeling. Helaas, hoe geavanceerder de gegevensreductie, des te meer prestatiebeperking zal het herstel met dergelijke systemen zijn.

Wat u misschien aan back-upkosten hebt bespaard, kan u blijven achtervolgen in de vorm van een erg langzame hersteltijd, wanneer hersteltijd het belangrijkste is. Als de back-up nog steeds op tape is, zult u waarschijnlijk niet alleen een langzaam herstel ervaren, maar ook een aanzienlijk risico dat de gegevens beschadigd zijn en helemaal niet worden hersteld.

Snel herstel

De beste manier om deze uitdaging aan te gaan, is door oplossingen te implementeren die in staat zijn tot snel herstel voor snelle RTO door de intelligentie van software en caching te gebruiken terwijl schijfmedia worden gebruikt voor de persistente opslag van de back-upgegevens. Dit biedt een ideale balans tussen minimale RTO, ingebouwde gegevensbescherming om datacorruptie te voorkomen, en lage kosten.

Tape is goedkoop, maar te traag voor RTO, en tape kan niet goed beschermen tegen datacorruptie. De meeste schijfgebaseerde back-upsystemen zijn te traag voor herstel wanneer RTO de belangrijkste factor is. Op flash gebaseerde back-upsystemen kunnen goede RTO bieden, maar zijn meestal extreem duur.

Er staat te veel op het spel

Het nooit stoppen van een datagestuurde zakelijke service staat hoog op de prioriteitenlijst van de meeste senior bedrijfsleiders binnen grote ondernemingen. Als er een storing zou optreden, is een bestaand gegevensback-upsysteem mogelijk niet voldoende om ervoor te zorgen dat IT de bedrijfscontinuïteit kan leveren. Je wilt niet onopgemerkt blijven.

De actief-actieve configuratie van een realtime oplossing voor gegevensreplicatie stelt een IT-team in staat om de bedrijfscontinuïteit te behouden en tegelijkertijd de kosten beter te beheren via een flexibele aanpak die tegelijkertijd het risico verkleint dat de bedrijfsservice van een onderneming uitvalt.