Decision intelligence: de nieuwe BI

Decision intelligence: de nieuwe BI

Business Intelligence (BI) -platforms evolueren. Door kunstmatige intelligentie en machine learning toe te voegen, transformeren bedrijven datadashboards en bedrijfsanalyses in meer uitgebreide besluitvormingsondersteunende platforms. Door deze beweging in de richting van “decision intelligence” wordt de geavanceerde mix van tools steeds meer ingebed in bedrijfsworkflows, wanneer en waar besluitvormers ze het meest nodig hebben.

“Decision intelligence is het vermogen van de onderneming om grote hoeveelheden gegevens te verwerken om beslissingen te nemen”, zegt Nicole France, analist bij Constellation Research. “Het is hetzelfde dat business intelligence zou gaan doen, maar dan toegankelijk voor de hele onderneming.”

Enkele van de meest zichtbare voorbeelden van beslissingsintelligentie in actie zijn aanbevelingsengines, die analyses gebruiken om te voorspellen welke producten consumenten het meest geschikt zouden vinden, of welke films ze vervolgens zouden moeten bekijken. Tools zoals deze bieden context en relevante opties om mensen te helpen betere beslissingen te nemen, zegt Frankrijk, eraan toevoegend dat de dashboards en analyses van traditionele BI-tools nog steeds waardevol zijn, maar beslissingsinformatie is toegankelijker en relevanter.

“Voor mensen in de frontlinie is de context belangrijk”, zegt ze. “En er is een zekere mate van complexiteit die moeilijk op te lossen is. Het doel is om dingen op een duidelijke, gemakkelijk te begrijpen manier te presenteren, zodat mensen een complexe analyse kunnen begrijpen en snel een beslissing kunnen nemen. “

De zaak voor beslissingsinformatie

Meer informatie over ?

Decision intelligence: de nieuwe BI
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Decision intelligence: de nieuwe BI

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    Decision intelligence: de nieuwe BI

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?