Digitale gegevens: Prime Mover for Business Transformation

Klik voor meer informatie over auteur Hardik Oza.

Data is rijkdom. Data is kennis. Kennis geeft u de kracht om beslissingen te nemen die leiden tot digitale transformatie. Digitale transformatie betekent klaar zijn voor het heden en de toekomst, de concurrentie aangaan, klanten werven, ze kennen en de juiste keuzes maken op het juiste moment of zelfs vooruit. Geef data het belang dat ze verdienen, en u zult organisatiebrede veranderingen zien.

Vinger aan de pols

Weten is belangrijk. U moet weten wat klanten willen aan producten en diensten. U moet weten welke kant de markt op gaat. U moet de concurrentie kennen om tegenstrategieën te ontwikkelen of in een andere richting te vertakken. U moet uw leveranciers kennen. U moet op de hoogte zijn van uw werknemers. Zonder het te weten, kunt u niet inspelen op verwachtingen en trends of neem de juiste beslissingen.

Het is gemakkelijk om gegevens te verzamelen, deze in een magazijn op te slaan en op uw gemak te analyseren, maar dat introduceert lag. Gezien hoe snel markten bewegen, zou u in het nadeel zijn als u gegevens uit verschillende bronnen verzamelt, opschoont en vervolgens analyseert. Big data is de juiste keuze als u wilt slagen in digitale transformatie, maar dat brengt opnieuw problemen met zich mee. In dit geval is het het beste om een ​​specialist in te schakelen voor het verzamelen, monitoren en analyseren van big data, zodat u gegevens bijna in realtime krijgt. Zo houd je de vinger aan de pols.

AI en ML voeden zich gretig met gegevens

Het trekken van elementaire gevolgtrekkingen uit historische gegevens is in de huidige termen primordiaal. Dit is de leeftijd van kunstmatige intelligentie en machine learning die gretig gebruikmaakt van gegevens en deze gebruikt om een ​​reeks suggesties te leveren die u kunt implementeren. Hoewel de menselijke geest een reeks kansen kan overwegen, is AI / ML sneller, nauwkeuriger en objectiever.

Volgens PwCVertrouwt 72 procent van de zakelijke besluitvormers op AI om mensen te helpen zich te concentreren op zinvol werk, en 80 procent van de bedrijfsleiders beweren dat AI de productiviteit verhoogt. De taak van ondernemers wordt steeds uitdagender:

  • Verzamel gegevens uit verschillende bronnen en probeer het in realtime te doen
  • Gebruik AI / ML om gegevens te begrijpen
  • Gebruik uw beoordelingsvermogen om te kiezen uit de aanbevelingen van AI / ML gecombineerd

Microsoft maakt het gemakkelijk door AI in zijn datasoftware op te nemen. Leidinggevenden kijken eenvoudig naar de aanbevelingen en maken hun keuze. Dit bespaart hen de zorg dat ze een mogelijk verkeerd oordeel vellen of iets over het hoofd hebben gezien. Op deze manier kunnen ze slimmere beslissingen nemen die leiden tot hoogwaardige digitale transformatie.

Klanten bevinden zich overal in de digitale ruimte

Het is moeilijk om het gedrag en de gedachten van klanten te kennen, aangezien ze gebruiken sociale media, kopen op verkooppunten, worden beïnvloed door collega’s en kopen via e-commerce, met verschillende ervaringsniveaus. De gemene deler is data. U haalt gegevens uit al deze kanalen, voert deze door de gegevensanalysemolen en haalt essentiële informatie uit om u te helpen de juiste beslissing te nemen.

Klanten kunnen het bijvoorbeeld hebben over de nieuwe kleur / tint, stof of stijl voor 2020/2021 op sociale media. Luister, handel nu en wees voorbereid met een product dat aan hun ambities voldoet en daarbij een voorbeeldige klantervaring biedt.

Het IoT-ding

IoT groeit, en met 5G om de hoek, zal het nog meer groeien en gestage stromen volumineuze gegevens blijven verzenden die zullen helpen als je weet hoe je er gebruik van kunt maken. Een gebied waar dit helpt, zijn gegevens van productie en fabricage via IoT. Dit is een uitgebreid onderwerp dat tot in detail zou kunnen worden behandeld, maar kortom, IoT-gegevens kunnen helpen bij het digitaal transformeren en verbeteren van productie / fabricage door u in staat te stellen:

  • Houd de voorraad bij, zodat u nooit zonder voorraad komt te zitten of met “deadstock” wordt opgezadeld
  • Bewaak productieprocessen en verkrijg informatie over het verbeteren van processen en het verlagen van de kosten, iets dat zal reflecteren op de kwaliteit en prijs van het eindproduct, waardoor nieuwe klanten worden geworven

Uw bedrijfsprocessen

Managers houden van hiërarchieën en structuren binnen en buiten de organisatie. Het is hun “comfortzone”, maar dit bestaande systeem is misschien niet echt bevorderlijk voor efficiëntie en productiviteit. Hoe zou u dat weten? Data schiet te hulp. U krijgt gegevens over de prestaties van werknemers, in het licht van hun capaciteiten, en u besteedt mogelijk tijd aan het uitzoeken wat verantwoordelijk is. Het proces is meestal. Data-analyse kan u helpen veel “red-tapisme” te verminderen en werknemers iets productiefs te laten doen in plaats van een routine en tijdverspillende, niet-productieve procedures en processen te volgen. Evenzo kan de manier waarop u klanten en hun problemen aanspreekt, effectiever worden aangepakt als u eenmaal weet wat ze van u verwachten. Het is niet eenvoudig om tijd te sparen om gegevens uit verschillende bronnen te verzamelen, maar voor deze waardevolle oefening kun je een expert in digitale transformatie inschakelen. Het betaald.

Geen bedrijf is een eiland

Alles heeft impact op uw bedrijf: politieke activiteiten, klimaat- en weersveranderingen, natuurrampen, regelgeving, enzovoort. Ook hier heb je als actief betrokken zakenman simpelweg geen tijd om alle ontwikkelingen bij te houden die een directe of schuine impact kunnen hebben. Betrek experts op het gebied van digitale transformatie en laat ze zelfs perifere gegevens samenvoegen. U kunt tijdig actie ondernemen om bedreigingen te dwarsbomen of stappen ondernemen om verlies te voorkomen. Professionals zullen:

  • Ontwikkel een datastrategie
  • Verenig gegevens uit verschillende bronnen
  • Analyseer het
  • Leid bruikbare informatie af
  • Helpt u om op het juiste moment de juiste beslissingen te nemen

Data is big business, en terecht, omdat het bedrijven in dit digitale tijdperk stimuleert. Betrek professionals bij de transformatie naar een krachtige zakelijke entiteit met kennis van zaken, want kennis is macht.

follow:
Jernst van Veen

Jernst van Veen

Related Posts