Domo vs. Tableau: vergeleken met tools voor selfservice-analyse

Business intelligence (BI) en analyseplatforms zijn al lang een belangrijk onderdeel van het bedrijfsleven, maar dankzij de opkomst van selfservice BI-tools is de verantwoordelijkheid voor analyse verschoven van IT naar bedrijfsanalisten, met ondersteuning van datawetenschappers en databasebeheerders.

Als gevolg hiervan is BI veranderd van het genereren van maandelijkse rapporten vanuit het systeem van record naar het interactief ontdekken en delen van trends, prognoses en antwoorden op zakelijke vragen op basis van gegevens uit verschillende interne en externe bronnen. In plaats van maanden nodig te hebben om een ​​beslissing te nemen, kunnen bedrijven die selfservice BI hebben geïmplementeerd, binnen een paar dagen beslissen over een actie.

Maar uitzoeken welk selfservice BI-platform geschikt is voor uw organisatie, kan lastig zijn. De beste oplossing wordt bepaald vanuit het oogpunt van uw zakelijke gebruikers en vanuit het oogpunt van uw IT-infrastructuur.

Komt het BI-platform overeen met de vaardigheden van de mensen die het gaan gebruiken? Kunnen uw mensen het gemakkelijk leren en gebruiken? Maakt het de banen van analisten gemakkelijker, of werpt het meer barrières op dan het vernietigt?

Lees ook:  Top 7 business intelligence-trends voor 2021

Is het in staat om al uw interne en externe databronnen te lezen? Kunt u uw gegevens gemakkelijk opschonen en transformeren binnen het platform? Kunt u uw analyses met iedereen in het bedrijf delen, of alleen met gelicentieerde gebruikers?

Meer informatie over ?

Domo vs. Tableau: vergeleken met tools voor selfservice-analyse
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Wat is Power BI Designer?

Power BI van Microsoft kan ervoor zorgen dat aan uw unieke behoeften op het gebied van gegevensmodellering wordt voldaan. Maar als u net begint, kan

Domo vs. Tableau: vergeleken met tools voor selfservice-analyse

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?