Een duidelijke datamanagementstrategie is van cruciaal belang voor olie- en gasbedrijven

Klik voor meer informatie over auteur Steve Cooper.

De olie- en gasindustrie sloot zich de afgelopen maanden aan bij de foodservice, de detailhandel en andere sectoren en stond de afgelopen maanden voor ongekende uitdagingen, maar zelfs verder dan de impact die werd gegenereerd door de bijna nachtelijke vernietiging van de energievraag door de COVID-19-pandemie, olie en gas en energie Bedrijven hadden ook te maken met een prijzenoorlog die resulteerde in een historische daling op 20 april, toen ruwe olie werd verhandeld in de negatieven.

Hoewel er sindsdien een kleine opleving is opgetreden, hebben olie- en gasproducenten een lange weg te gaan in termen van economisch herstel, terwijl ze ook worstelen met het op afstand opereren, een fenomeen dat slechts zes maanden geleden zeldzaam was voor de industrie. We hebben onze eigen sponsoren Onderzoek, ondervraagden meer dan 400 IT-beslissers (ITDM’s) in andere industrieën, evenals olie- en gasbeslissers (O & GDM’s), en ontdekten dat, hoewel meer dan een derde van de ondervraagde O & GDM’s zegt dat hun branche achterblijft in technologie, bijna allemaal toegeven dat bedrijven die technologische vooruitgang niet omarmen, niet zullen slagen. Deze bedrijven worden nu geconfronteerd met het belang om hun digitale transformatie terwijl we streven naar een solide strategie voor data-analyse en de toepassing van AI om workflowautomatisering te stimuleren. Dit vereist aanzienlijke investeringen in het stroomlijnen van het meten, verzamelen en opslaan van gegevens, samen met platforms voor levering, visualisatie en analyse. Om dit effectief te doen, moeten bedrijven in de olie- en gas- en energiesector drie best practices volgen.

Optimaliseer uw Analytics Tech Stack

Misschien wel het belangrijkste aspect van een Gegevensbeheer strategie is het vermogen om inzichten eenvoudig en naadloos te visualiseren. Olie en gas bieden veel mogelijkheden voor verdere investeringen, en dit is waar met name belangrijke lessen kunnen worden getrokken uit andere industrieën, zoals financiën, transport en gezondheidszorg.

Naast het vermogen om het begrip van de prestaties van veldactiva te verbeteren om betere manieren te vinden voor het produceren, verwerken of transporteren van olie, gas en bijproducten, kunnen gegevens ook handmatige processen die de voortgang blokkeren, verminderen en daardoor kosten besparen en verminder fouten en leid tot workflowautomatisering. Problemen kunnen voorspellen en aanpakken voordat ze zich voordoen, is ook een enorm voordeel in termen van kostenreductie.

Investeer in één enkele bron van waarheid

IT-leiders – in alle branches – zijn het erover eens dat toegang tot consistente inzichten in alle fasen van de levenscyclus van het bedrijf van cruciaal belang is. Binnen de olie- en gasindustrie is het zelfs nog noodzakelijker gezien de proliferatie van verschillende datasilo’s binnen verschillende functionele eenheden en het beperkte gemeenschappelijke beheer ervan.

Het leggen van een sterke basis van Master Data Management (MDM) en integratie van bedrijfskennis biedt het platform voor visualisatie, analyse en workflowautomatisering. Hierdoor kunnen ervaren personeel het grootste deel van hun tijd besteden aan het gebruiken van de gegevens in plaats van deze op te schonen, wat leidt tot innovatieve oplossingen om de operationele efficiëntie te verhogen.

Omarm de cloud

In de vluchtige energiesector van vandaag is de behoefte aan kostenbesparende efficiëntie en onmiddellijke toegang tot informatie en inzicht nog nooit zo groot geweest. De sleutel tot een langetermijnoplossing hiervoor is om uw datamanagementstrategie een stap verder te brengen – en te migreren naar de cloud. De voordelen zijn veelomvattend; Bedrijven die cloudtechnologie gebruiken, bereiken efficiëntie op de werkplek en voorkomen onderbrekingen door snellere implementatie en eenvoudigere doorlopende ondersteuning. Omdat cloudapplicaties bronnen delen, is schalen op basis van fluctuerende marktomstandigheden bovendien voordeliger.

Migreren naar de cloud markeert ook de laatste fase van het afbreken van silo’s in uw gegevens, aangezien cloudtoepassingen bedrijfsbrede samenwerking mogelijk maken door afdelingsoverschrijdende toegang te bieden tot gecentraliseerde informatie om gebruikers te helpen weloverwogen beslissingen te nemen.

Bedrijven in de olie- en gasindustrie die niet alleen de huidige uitdagingen zullen overleven, maar ook een platform zullen creëren voor toekomstige groei, zijn degenen die data beschouwen als cruciaal voor hun toekomst, niet alleen voor hun herstel. Indien correct gebruikt, heeft een goede datamanagementstrategie de capaciteit om risico’s te verlagen, besluitvorming te versnellen en kritieke workflows te automatiseren.

follow:
admin

admin

Related Posts