Een MVP bouwen dat is gericht op gebruikersgedrag

Een MVP bouwen dat is gericht op gebruikersgedrag

Een MVP bouwen dat is gericht op gebruikersgedrag

Klik voor meer informatie over auteur Tuhin Bhatt.

Iedereen, van Uber tot Facebook en zelfs Amazon, had hun eerste versies als MVP’s (Minimum Viable Product). Het bouwen van een MVP wordt beschouwd als de eerste stap naar het testen en valideren van een baanbrekend of gedurfd idee.

De Bouwen -> Meten -> Leren feedback loop is wat een MVP tot een go-to-tool maakt voor alle startende oprichters en bedrijven. Het plaatst het idee tegenover een realistisch scenario waarin een gebruiker het zal gebruiken en mogelijk obstakels vindt of verwacht dat een functie zijn probleem oplost.

Een MVP bouwen dat is gericht op gebruikersgedrag
Afbeeldingsbron: MindTools

Dat gezegd hebbende, het begrijpen van gebruikersgedrag is van cruciaal belang bij het bouwen van een MVP. Idealiter zou een MVP moeten worden gebouwd rond gebruikersgedrag. Het is de beste manier om te laten zien hoe het beoogde product of de beoogde dienst gebruikersproblemen kan oplossen en een inkomstengenererend aanbod kan worden.

Er zijn nog vier stappen, of liever best practices, die u in gedachten moet houden bij het bouwen van een MVP. Zij zijn:

1. Bouw een skelet

2. Richt u op gebruikers in specifieke geografische locaties

3. Test voor terugkerende gebruikers

4. Markeer de belangrijkste differentiatoren

Waarom zijn deze best practices relevant? Ze zorgen ervoor dat u de MVP op de juiste manier en met zo min mogelijk middelen opbouwt. Toch zou u in staat moeten zijn om de maximale hoeveelheid gebruikersgegevens te verzamelen om uw idee te valideren en meer over gebruikers te leren.

1. Bouw een skelet

Een MVP is geen volwaardig product. Het is een skelet – een absoluut minimale weergave van het idee dat is gemaakt om het idee te laten zien. Het heeft alleen de nodige functies en no-nonsense ontworpen om indruk te maken.

Het bouwen van een skeletversie van het product zorgt ervoor dat u kunt zien hoe gebruikers reageren op de kernfuncties van het product. Lost het hun probleem op? Zien ze het als een mogelijke verschuiving in de gebruikelijke manier van werken? Of verwachten ze meer veranderingen in de volgende versies? Dit zijn de vragen die het skelet zou moeten beantwoorden. Als je inspiratie wilt, hier is hoe de Facebook MVP eruit zag:

Lees ook:  Hoe u Big Data kunt gebruiken voor Business Intelligence
Een MVP bouwen dat is gericht op gebruikersgedrag
Afbeeldingsbron: Clearcode

Serieondernemer Neal Taparia, die het klassieke spel- en hersentrainingsplatform runt Solitair, legt uit:

“Bij het bouwen van uw MVP is het belangrijk om na te denken over één hoofdkenmerk. Wat is de enige functie die de meeste waarde voor uw gebruiker zal opleveren? Toen we begonnen met het bouwen van Solitaired, hadden we meerdere spellen kunnen bouwen om te zien hoe het cognitie en geheugen kan verbeteren. In plaats daarvan hebben we ons op solitaire geconcentreerd, positieve feedback gezien en zijn we sindsdien uitgebreid naar andere games. “

2. Richt u op gebruikers in specifieke geografische locaties

In tegenstelling tot gebruikelijke productlanceringen die over de hele wereld live gaan, heeft een MVP een meer gerichte aanpak. Het is meestal gebouwd met het oog op gebruikers van specifieke geolocaties. De gebruikersgewoonten, de cultuur, de lokale statuten, enz., Zijn ook factoren om in gedachten te houden bij het bouwen van de MVP.

Wat bijvoorbeeld in de Verenigde Staten legaal is, kan in strijd zijn met de motorwetgeving in Aziatische landen. Het is dus logisch om de MVP te bouwen met gebruikers in specifieke regio’s in gedachten. Dit zal helpen om een ​​compleet maar minimaal werkend product te creëren dat zonder enige dubbelzinnigheid kan worden getest.

Het team van Unscrambled Worlds, als een ander voorbeeld, helpt bij het opbouwen van woordenschat door middel van woordzoekoefeningen. Hoewel hun markt internationaal is, hebben ze een weloverwogen keuze gemaakt om hun eerste product in het Engels te bouwen.

Lees ook:  Wat is het worstelen van gegevens? - DATAVERSITEIT

Het targeten van gebruikers op specifieke locaties heeft ook zijn eigen voordelen. U kunt de lessen isoleren en zien of gebruikers vergelijkbare reacties in andere regio’s vertonen. Dit helpt bij het snel opschalen van het product zonder meerdere herhalingen voor meerdere regio’s. Ook het vrijgeven van een MVP voor een grotere regio draagt ​​bij aan de kosten, terwijl de focus op een specifieke regio de kosten minimaal houdt. Dit brengt ons bij het volgende testpunt voor terugkerende gebruikers.

3. Test voor terugkerende gebruikers

Weet jij hoe Airbnb erin slaagde om wereldwijd snel op te schalen? Ze hadden de MVP rond dit typische gebruikersgedrag gebouwd. De MVP van Airbnb is niet alleen gebouwd om de interesse van de markt te testen, maar ook om ervoor te zorgen dat terugkerende gebruikers het blijven gebruiken.

Een MVP bouwen dat is gericht op gebruikersgedrag
Afbeeldingsbron: Altar.io
Afgebeeld: Airbnb MVP

Hier is het ding over succesvolle producten. Ze hebben terugkerende gebruikers, niet alleen maandelijkse actieve gebruikers (MAU). Terugkerende gebruikers zorgen ervoor dat het bedrijf een gestage inkomstenstroom heeft. Het helpt ook om de kosten van klantenwerving (CAC) onder controle te houden terwijl de huidige functies en mogelijkheden worden uitgebreid. Dus tijdens het bouwen en testen van een MVP, is het noodzakelijk om deze ook te testen voor terugkerende gebruikers.

4. Markeer de belangrijkste onderscheidende factoren

Een MVP wordt gebruikt om gebruikersgedrag te testen en ervan te leren. Het wordt gebruikt om te begrijpen of de productstrategie is afgestemd op het oplossen van de problemen van de gebruiker en of de verwachtingen van de gebruiker daarop zijn afgestemd. Om maximaal te leren uit de reacties van gebruikers, is het noodzakelijk om de belangrijkste onderscheidende factoren van het product te benadrukken.

Lees ook:  Collibra-demo: vertrouw op uw gegevens en maak het gratis met een bedrijfsgegevenscatalogus

De gebruikers moeten direct in het aanbod kunnen duiken, zodat ze de echte waarde ervan kunnen realiseren. Het zal ook helpen begrijpen of het product bestand is tegen concurrentie die vergelijkbare of mindere alternatieven aanbiedt.

Het is aan de ideatoren om de belangrijkste onderscheidende factoren te identificeren. Een goede communicatie van de differentiators zal het engineeringteam of het MVP-ontwikkelingsbedrijf helpen om snel een functionele MVP te bouwen. Het zal de MVP-lus van Bouwen -> Meten -> Leren.

Brengt het allemaal samen

Een Minimum Viable Product is als een poging om een ​​eerste indruk te wekken bij de prospects en stakeholders. Het helpt bij het peilen van hun eerste reacties en ook van de behoefte aan daaropvolgende improvisaties.

Hun eerste reacties kunnen echter niet worden gelezen of ontcijferd aan de hand van gezichtsemoties of verbale opmerkingen. Alleen gegevens kunnen onthullen hoe gebruikers omgaan en de MVP gebruiken. Het zal de weg banen voor toekomstige constructie en improvisatie van het eindproduct.

Er is geen perfecte manier om een ​​MVP te bouwen. We kunnen echter signalen aannemen van degenen die erin zijn geslaagd. Degenen die tot nu toe succes hebben gehad, beginnen met een basisontwerp – een skeletversie. De basisversie richt zich meestal op gebruikers in een specifieke geolocatie en bouwt daarop voort op basis van gebruikersreacties.

Ze worden ook getest op terugkerende gebruikers om er zeker van te zijn dat het eindproduct daadwerkelijk een marktdoel dient en de bomen voor het bos niet mist. Als laatste stuk zou de MVP idealiter de belangrijkste onderscheidende factoren moeten benadrukken die het naar de tafel brengt in vergelijking met het bestaande marktaanbod. Dit is wat het succes op lange termijn van het eindproduct zal versterken wanneer het op de markt komt.

Meer informatie over ?

Een MVP bouwen dat is gericht op gebruikersgedrag
Of weten wat het voor jouw organisatie kan betekenen?

Onze business consultants komen het graag op locatie uitleggen.

Meer kennis uit deze categorie

Een MVP bouwen dat is gericht op gebruikersgedrag

Gratis scan aanvragen
voor jouw organisatie?

    test

    Gratis scan aanvragen
    voor jouw organisatie?