Een NoSQL-tabel maken en opvragen

Klik voor meer informatie over auteur Alex Williams.

NoSQL-databases zijn ongelooflijk veelzijdig en flexibel, en hoewel het geweldig zou zijn als er een algemene benadering was voor het maken en opvragen van een NoSQL-database, want er zijn er tientallen NoSQL-databases, dat is niet het geval.

Wat we hier vandaag in plaats daarvan zullen doen, is u een idee geven van hoe u twee van de meest populaire databases in de buurt, Amazon DB en Oracle NoSQL, kunt maken en er query’s op kunt uitvoeren.

Amazon DB

Als u niet bekend bent met Amazon DB, is het een database met sleutelwaarden die is gemaakt door Amazon. Het is meestal gebouwd voor ongelooflijk hoge prestaties, levert millisecondenresultaten en kan miljoenen zoekopdrachten per seconde verwerken. Dit is logisch gezien Amazon een van de grootste online marktplaatsen ter wereld is.

Een NoSQL-tabel maken in Amazon DB

Nadat u de DynamoDB-console heeft geopend, moet u klikken maak een tafel. U kunt elke gewenste bibliotheek gebruiken, maar voor deze hypothetische gebruiken we alleen films.

1. Schrijf Films
in de Tafel naam doos.

2. Typ Studio
in de Partitiesleutel doos. Partitiesleutels worden gebruikt om gegevens over verschillende partities te verspreiden. Dit helpt bij de schaalbaarheid langs de lijn, dus het is belangrijk om iets te kiezen met een breed scala aan waarden.

3. Aangezien studio’s vaak meerdere films onder hun riem hebben, wilt u misschien sorteren met een sorteersleutel inschakelen. Klik op de Sorteersleutel toevoegen checkbox en typ vervolgens filmName in het vak.

4. Schakel het selectievakje uit Gebruik standaardinstellingen doos. Dit geeft je de opties voor auto-scaling, waardoor de lees- / schrijfcapaciteit van de tabel kan veranderen op basis van het aantal verzoeken.

5. Hoewel we de standaardinstellingen in bepaalde instellingen niet zullen wijzigen, moet u er rekening mee houden Secundaire indexen, Voorziene capaciteit, en Automatische schaalverdeling gebieden. Zodra u voorbij deze scrollt, ziet u een “creëren”-Knop, waarop u wilt klikken.

Als je eenmaal op maken hebt geklikt, ben je klaar! Je vindt het in de tafellijst met een selectievakje ernaast.

Opvraagtabel in Amazon DB

Omdat Amazon DB een winkel met sleutelwaarden is, gebruikt het sleutels om aan vragen te voldoen. Dit maakt het zeer efficiënt en relatief eenvoudig in gebruik.

Vergeet het trouwens niet toevoegen
gegevens naar de tabel die u hebt gemaakt
.

Ga in de console naar het artikelen tabblad, en verander het in de vervolgkeuzelijst in vraag. Voer daarna uw zoekcriteria in en klik op start met zoeken.

Kijk, vrij eenvoudig!

Oracle NoSQL-database

Net als Amazon DB is Oracle NoSQL gemaakt voor krachtige en veeleisende applicaties. Het is geïntegreerd in een verscheidenheid aan Oracle-producten zoals Big Data en Fusion Middleware, en ze hebben zelfs een cloudservice als je die route wilt gaan.

Een NoSQL-tabel maken in Oracle NoSQL Database

Het maken van een database hier is een beetje ingewikkelder, alleen al omdat het niet zo’n schone en gebruiksvriendelijke interface heeft als AmazonDB.

Om een ​​tabel te maken, moet u Data Definition Language (DDL) gebruiken, en om dit te doen, moet u de NoSQLClient # tableDDL methode. Hier zijn een paar voorbeelden:

Houd er rekening mee dat dit asynchroon is en een belofte van TableResult oplevert (die u de huidige status van de tabel vertelt). Over het algemeen wacht NoSQLClient # tableDDL niet tot de onderliggende DDL-bewerking is voltooid, en het resultaat van TableResult heeft waarschijnlijk een van de verschillende tussenliggende tabellen: TableState.DROPPING,
TableState.CREATING, of TableState.UPDATING.

U kunt natuurlijk direct naar de voltooiing van de operatie gaan als u niet geïnteresseerd bent in een van de tussenstappen:

Wanneer u het bovenstaande terugkrijgt, wordt de resultaat toont de uiteindelijke status van de operatie.

Querytabel in Oracle NoSQL-database

Oracle NoSQL Database heeft eigenlijk zijn eigen complexe querytaal, maar we zullen nu niet op die complexiteit ingaan.

Om een ​​query te maken, moet u de NoSQLClient # -querymethode gebruiken:

Dit komt terug Belofte van QueryResult, wat een Javascript-object is dat een array bevat.

Net als bij andere databases, zoals MongoDB, zijn de resultaten standaard beperkt. U kunt aanvullende resultaten krijgen door in te stellen voortzettingKey in de opt argument bij uw volgende oproep:

U kunt ook vragen voorbereiden als u ze vaak gaat doen door de NoSQLClient # voorbereiden methode. Als u een voorbereide query wilt uitvoeren, geeft u de PreparedStatement die u krijgt van de methode prepar door aan de NoSQLClient # -querymethode in plaats van de instructie.

Conclusie

Zoals je kunt zien, elk database heeft zijn eigen manier om het opvragen en creëren van tabellen te benaderen. In feite hebben de meeste databases hun eigen rijke zoektaal, die u kunt opzoeken en mogelijk zelfs onder de knie kunt krijgen. Query’s is een ongelooflijk krachtige tool, vooral wanneer deze wordt gebruikt door datawetenschappers en data-analisten.

Table of Contents

Vragen voor onze consultants?

Twijfel niet en neem direct contact met ons op met uw vraagstuk.