Een pad van achterblijvers naar leiders

Volgens de statistiekenis de maakindustrie een van de achterblijvers bij het toepassen van BI-tools. Onze consultants voor implementatie van business intelligence zijn van mening dat dit vooral gebeurt omdat fabrikanten de neiging hebben te afhankelijk te zijn van de mogelijkheden van hun ERP-systemen. Hieronder leggen we uit waarom fabrikanten verder moeten kijken dan ERP’s door te illustreren wat ze missen als ze BI niet meenemen.

bedrijfsinformatie in de productie

Gegevens van ongelijksoortige systemen integreren

ERP-systemen zijn krachtig, hoewel ze niet zijn afgestemd op analyses. Ons team beschouwt ERP als een essentiële, maar toch een van de vele databronnen. In termen van gegevensanalyse kan het vertrouwen op één gegevensbron en het negeren van een aantal andere resulteren in misleidende inzichten. We zijn ervan overtuigd dat alleen een BI-oplossing die gegevens uit alle systemen en applicaties van de fabrikant integreert, zoals ERP, CRM, SCM en MES, bruikbare en betrouwbare inzichten kan opleveren.

Biedt uitgebreide analyse-opties

Ons BI-team benadrukt ook dat fabrikanten met behulp van een BI-oplossing zowel traditionele als big data en profiteer van iedereen analytische typen, inclusief geavanceerde. De onderstaande tabel toont meer details over hoe een bepaald analysetype kan bijdragen aan op feiten gebaseerde besluitvorming:

bi bij het vervaardigen van voorbeeldinzichten

Inzichten bieden op maat van gebruikers

Met de volgende 3 aspecten van BI-implementatie in overweging, kan elke werknemer, of het nu lijnwerkers of topmanagers zijn, op een gemakkelijke en tijdige manier de inzichten krijgen die hij nodig heeft:

Dashboards en rapporten afgestemd op verschillende gebruikersrollen

Lijnopzichters maken gebruik van KPI’s als doorvoer, opbrengst en bezettingsgraad voor de lijnen die ze beheren. Plantmanagers zullen op hun beurt deze waarden analyseren, geaggregeerd voor alle productielijnen (met de mogelijkheid om indien nodig naar afzonderlijke lijnen te gaan). En het topmanagement zal er baat bij hebben als deze KPI’s worden geaggregeerd naar het niveau van fabrieken en regio’s.

Vooraf gedefinieerde rapporten en selfservice-analyses

Met een intuïtieve selfservice-analyse- en visualisatietool kunnen gebruikers inzoomen op de gegevens op zoek naar inzichten, zonder tussenkomst van de IT- of de data-analyse-afdeling. Een verkoopmanager kan bijvoorbeeld een vooraf gedefinieerd rapport openen met de totale verkoop en eenvoudig met een paar klikken naar de verkopen per productcategorie inzoomen. En deze demo laat zien hoe een zakelijke gebruiker binnen enkele minuten een hoofdoorzaakanalyse kan uitvoeren.

Historische rapporten en realtime analyses, inclusief waarschuwingen

Een BI-oplossing moet ook voldoen aan de verwachtingen van gebruikers wat betreft de snelheid waarmee inzichten worden geleverd. De inkoopafdeling zou er bijvoorbeeld goed aan doen om wekelijks een rapport te krijgen van de machineonderdelen die het vaakst defect raken en deze informatie te gebruiken om de aankoop van reserveonderdelen dienovereenkomstig aan te passen. En als het gaat om een ​​machinestoring of een pre-storingstoestand, realtime analyses is vereist voor een onderhoudsteam, dat onmiddellijk moet worden gewaarschuwd om stilstand van de apparatuur te voorkomen of in ieder geval tot een minimum te beperken.

Dus, moeten we in de toekomst een groei van BI-acceptatie in de productie verwachten?

We zijn ervan overtuigd dat de productie de huidige toonaangevende industrieën op het gebied van BI-acceptatie zal inhalen. Fabrikanten kunnen gewoon niet opzij blijven en de kansen missen die BI biedt dankzij geïntegreerde gegevens, rijke analyse-opties en inzichten op maat van gebruikers. Dit is vooral belangrijk wanneer fabrikanten meerdere markten bedienen, gecompliceerde toeleveringsketens beheren en transparante, controleerbare en beheersbare productieprocessen opzetten.

14 jaar BI-praktijk. Services met een volledige cyclus om krachtige BI-oplossingen te leveren met uitgebreide analyseopties. Iteratieve ontwikkeling om quick wins te behalen.

follow:
admin

admin

Related Posts

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige

Datakans klopt! Moet je antwoorden?

Klik voor meer informatie over auteur Kartik Patel. Als zakenmensen krijgen we vaak te maken met wat misschien een geweldige